Názory čitateľov


Názory k článku:
Nerovnosť je v OECD na rekordne vysokej úrovni

12. 8. 2019   Autokanibal
Tiež si myslím, že jediný spravodlivý - a navyše ekologický systém je ľudožrútstvo.
Kto na to má, ten sa poriadne nažerie a kto nie , ten aspoň má dobrý pocit, že je chutný.
Státisíce rokov to fungovalo v súlade s prírodou - slabý kmeň bol porazený silnejším, víťazi si zobrali ženy, lovištia a dobytok a nepodarených slabochov ekologicky a bez uhlíkovej stopy, zdravo bio-zožrali.
Potom ale nastlala nejaká chyba a slabí začali vymrdávať so silnými.
Vymysleli si bohov a začali strašiť silných, že bohovia sú ešte silnejší a tak ich zožerú oni.
Vznikla tak nerovnováha, ktorá spôsobila, že slabí sa začali kotiť, ako štence a jeden vymýšľal väčšiu chobotinu, než ten druhý: prikázania, zákony, parlamenty, vladárov, -izmy, centrálne banky, fondy, cenné papiere, deriváty a deriváty zo zderivovaných derivátov derivátov.
Našťastie sa tento nepriaznivý vývoj asi pred 50-imi už zastavil a ľudstvo začalo intnezívne osprostievať.
Možno to súvisí s globálnym otepľovaním, ale správy prinášajú zo dňa na deň čoraz šialenejšie nezmysly - za ktoré by ešte pred pár rokmi vyhodili autora aj z blázninca.
Dobrá správa každopádne je, že či to už skončí tak, alebo onak - najneskôr o 100 rokov - čo je fakt okamih - ti z vás neostane ani smrad (tak ako z tej enormnej hory hotentotov pred vami, ktorú už červy zorali - bez ohľadu na to, či boli bieli, čierni, alebo zelení - či boli nositeľmi penisov, alebo držiteľkami vagín - a či boli laureátmi Nopbelovej ceny, vyznamenaní štátnou cenou Klementa Gottwalda, hrdinmi Sovietskeho Zväzu, dekorovancami Purpurového srdca, alebo vlastníkmi železného kríža I. kategórie s dubovými ratolesťami.
Chutili rovnako špatne.
5. 8. 2019   Lolo
Tiez nesuhlasim. Rovnostarstvo a socializmus, presiaknuty komunistickymi a prilis liberalne regulacnymi vyrovnavaniami nerovnosti, je totalne rozkladny a chaoticky izmus- debilizmus.
Uplne by stacilo, aby v ramci EU, sa vyrovnali platy, nezdanitelne zivotne minimum, prispevky na byvanie, na energie pre chudobnych a malo zarabajuce ludske zdroje.
Potom by ludske zdroje prestali migrovat za pracou, alebo by hladali pracovne prilezitosti aj z trvalym zivotom, nie len drotarcit a murackovat ako nomadi.
5. 8. 2019   fero z BA
absolútne nesúhlasím --- rovnostárstvo je brzdou rozvoja a cestou k zaostávaniu lebo brzdí iniciativu
5. 8. 2019   Jozef
Ja zase nesúhlasím, že moj manažer dostáva 8000 Eur a ja 1500 proom robí menej. Nejaky stred by sa môhol najst.
7. 8. 2019   fero z BA
lenže odmeny sa stanovujú podľa toho, ktorý pracovný post aký prináša profit pre spoločnosť, nie podľa toho, kto koľko robí
1/1