Názory čitateľov


Názory k článku:
Príjmová nerovnosť a sociálne nepokoje: Závisť treba regulovať

10. 8. 2019   yzyz
Hejslovenko ide a slape ako oligarhca mafia kabala camorra stat! Bud krvava Revolucia a zmena umeleho politickeho rezimu. Alebo uz len vlada mozno Komunistov navrat ako v Grecku mali. Greci v roku 2008 sli do Komunizmu ... Alebo na Hejslovensku moze byt premier novy aj Kotleba! A Kotleba a spol sa uz nebudu a ani Komunisti sa nebudu pytat co a ako. Pred mur a automaty a ostre tam skoncia aj Kapitalisti na dlhy Hejslovensky, Hejslovenska oligarchia a spol ... Hejslovensko europlaty-eurodocho dky zobracenky. Hejslovensky priemysel montovanie aut pre hlupakov-novodobych otrokov. Hejslovensko 3. miliony ludi v exekuciji z 5. milionov to znamena Revolucia klope na dvere. A Hejslovensky stat skolaboval lebo 3. miliony ludi ma real exekucie a to je na Revoluciu! Ako hovoria historici ... Historici hovoria ak su v state-narod-spolocn osti nesplatitelne dlhy obrovske-mega a giganticke! Su len dve riesenia bud vojna alebo Revolucia ...
10. 8. 2019   yzyz
Nerovnost je slovo pre 21. storocie! Ale na problem sa prislo vzdy a stale neskoro a pozde ako stale ... Svetove-europske revolucie zacali! Dneska 4. ludia vlastnia majetok ako 4-5. miliardy ludi to je mega extrem a big problem! Vsak sudruh elita USA-SSA oligarcha kabala mafia camorra Buffet to presne povedal. USA-SSA oligarcha elita Buffet neplati dane lebo ma sidlo firmy v danovom raji. Buffetova sekretarka plati vyssie dane ako zaplatil v USA-SSA Buffet sam ako osoba. To je na smiech a mega nespravodlivy umely politicky rezim pre bohatych a oligarchiu kabala mafia camorra co to riadi z hora-pyramida moci. Na global sachovnici-v hre. Takyto extrem bol tak roky 1932-1913 a spol ... A potom sa uz to islo do svetovych vojen rovno! Ked sa pohne chudoba a holota-otroci novodoby pohnu realne do ulic! Tolko vojakov-policajtov na zapade na dlhy nie je a je to utopija v hlavach ferkov-trtkov a spol. Kde je spravodlivost kde su europlaty a eurodochodky na Hejslovensku? Koncetracne tabory vymyslel zapad na dlhy a to konkretne Britske oligarch krvave imperium. Briti vymysleli koncetracne tabory v Afrike typ hladomor. Kto sa buril proti imperiu Britskom oligarch krvavom ta ho supli v Afrike do koncentracne tabora-hladomorne s ostnatym drotom a konec ... Moderna ludska civilizacia odchadza-slape do bud Revoluciji. Alebo uz len svetova posledna vojna globalna hypersonicka termonuklearne a konec! O Perestrojke-reforme -prestavbe utopije Kapitalizmus na dlhy uz hovori realne. Elita USA oligarch mafia kabala camorra co to riadia cele. USA oligarch mafia imperium plutokracie odchadzaju bud obcianska krvava vojna. Alebo Revolucia tam bude nova. USA-SSA je najvacsii majetkovy extrem tam to najlepsie vidno tu nerovnost. Ako stat tam maju mega nerovnost extrem USA-SSA. Cisla z USA-SSA su mega extrem-katastrofick e. 60. percent mladych ludi USA-SSA neveri utopije oligarch kabala mafia Kapitalizme na dlhy umelemu politickemu rezimu ze je spravodlivy! 80. percent Americanov spolocnost-narod neveri utopije-umelemu politickemu rezimu Demo-kracie oligarch kabala mafia camorra! To je USA-SSA katastrofa a big problem-maler v oligarch kabala mafia camorra plutokraciji ich imperiu ...
9. 8. 2019   Lolo
Naposledy v historii, pri regulacii zavisti, vznikali koncentracne tabory, alebo vyhladzovacie tabory.
A nebolo to za druhej svetovej vojny, ale davno pred nou.
Technologicky vyhladzovanie priviedla Germania do industrialnej dokonalosti.
Ale Gulag bol pred II sv. vojnou, pocas II sv. vojny a dlho po II sv, vojne.
Socialne nepokoje nevznikaju od chudobnych.
Chudobny ma v pazi, lebo je chudobny a chudoba je dedicna, rovnako ako geneticka podoba. Niekto ale je to velmi male % ludi sa z chudoby vymani, ale je to ako evolucia, ostatne prezije v povodnej podobe.
Nepokoje vznikaju vtedy, ak sa chudobe troska prida, zvyknu si na lepsie, napriklad ak kontajnerovy potapac, zmeni chudobne sidlisko, za bohatu stvrt, uz sa ku staremu chlebu nevrati, ani nechce vratit, po ozdravnej kure dojedania kotletiek a zberu kosti zo steaku, nakolko si mohol varit vyzivny vyvar.. Navrat ku vyvaru z plesniveho chleba je problematicky.
Potom vznika revolucia, ak sa sretnu viaceri, aj obcianska vojna.
Ak sa chudoba dostane ku nejakym sluzbam, alebo vyuzije nejake komercne "blaho" ako su uvery na byvanie, pozicky na cokolvek z obcianskym preukazom a nahle sa im toto docasne "nadobudnute" odobere, zacne problem.
Ak sa to stane urcitej casti obyvatelstva nejakej krajiny naraz a neriesi sa to, vzniknu nepokoje.
Vid zlte vesty. zapalia par kontajnerov, aut, alebo vytlcu vyklady luxusnych obchodov, len tak z pasie a nakolko armada a policia nemoze byt vsade, dosiahne sa vatsinou nejaky konsenzus.
V pripade kolonii, najma vychodnych v EU, sa ale ludske zdroje neorganizuju. Neorganizuju sa v hnutiach, ale vytvaraju skupiny. Vyborna vec je liberalna demokracia, lebo roztriestuje nazorove skupiny na podskupiny, az na uplne skupinky, ktorych nazory niesu vobec jednotne, avsak stale maju pocit ludske zdroje, ze nejaky nazor presadia.
Presadia houno, ale aspon sa vykricia.
Oligarchia si chova politikov, ktory sa zivia kleptokraciou. Podnikat nemozu a ani nevedia, inak by neboli v politike.
Meritkom uspechu je ukradnut legalne z dani, odvodov a poplatkov co najviac, pripadne pomoct oligarchom, ku peniazom z EU. Babiscone to v RBM urobil este zaujimavejsie, lebo ako oligarcha, obisiel neschopnych kleptokratov a stal sa oligokleptokratom. A to vsetko sa deje za mandatu od volicov. Ako v RBM, tak v Slovakistane.
Tu sa ziadna revolucia konat nebude, radsej nam vymyslia nejaku krizu, alebo hladomor. je to ucinnejsie na potlacenie nejakeho hnutia, ako robit kompromis, nedajboze menej kradnut.
Lebo politik kleptokrat, ak uz ma mat menej, tak to riadne osladi, osoli a napraska, svojim volicom a nevolicom, ked uz nie on, tak nech ostatny skapu.. To mame take narodne, az ba priam geneticky zakodovane. Ziadne gilotiny, ziadne barikady. Ani bastilu nemame. No ak mame, sedia tam opotrebene tvare mafie, alebo nevhodny kleptokrati.
9. 8. 2019   @@@
nerovnosť nevedia k socialnym nepokojom ale nerovnosť vedie k tomu že vytvara ludi ktory nemaju čo stratiť a žiju v biede a to vedie k socialnym nepokojom ....ale tu pozor existuju dve rôzne spôsobi ...ten prvy ak je spoločnost priliš individualne vedie to k narast kriminaliti ale nie k socialnym nepokojom ...takito priklad vidieť v usa kde je spoločnosť priliš individualisticky čiže to nemože viesť k socialnym nepokojom kedže všetci sa spravaju individualne ale vedie to k zvyšenej kriminalite alebo k nasilnostiam ktore su pre usa priznačne stači si pomenuť na nedavne nasledky .....v inych krajinach ako europa napriklad kde su obyvatelia viac socialny prave tu može toto viesť k socalnym nepokojom čo sa častokrat ukazuju v podobne miernšnjšom napriklad štrajky pričom v takom usa tieto veci často chybaju pre individualizmus ktory je tam preltačany a potom su tu aj triete krajiny kde je mix toho všetkeho ako napriklad latinska amerika kde nerovnosť je obrovska a vedie tak k obrovskej kriminalite ale aj nepokojom napriklad venezuela a kriminalita je po celej latinskej amerike ....
9. 8. 2019   yzyz
USA oligarch mafia imperium plutokracie kabala camorra umely politicky rezim odchadzaju. Bud nova obcianska krvava vojna alebo rozdelia stare velke imperium. Na mensie imperia, federacie, unie a konfederacie ... Hejslovensko ide do Grecka cesta rok 2008 Ateny-Pozon na dunaji v plamenoch. A vlada v Grecku bola Komunistov Maoistov-Leninistov -Marxistov. Hejslovenska caka vlada LSNS a premier novy Kotleba. Nerovnost je slovo pre 21. storocie na zapade na dlhy ale prislo sa uz na to pozde-neskoro totalne. Europske revolucie uz odstartovali tiez! V USA oligarch mafia imperium plutokracie uz elita tyo co to riadia cele USA oligarchovia kabala mafia camorra hovoria ze ked sa. Umely politicky rezim Kapitalizmus na dlhy-nerovnost nezreformuje ako Komunizmus-prestavb a-perestrojka-reforma . Tak to krachne cele ako Komunizmus utopija do tla. A aj v USA oligarch mafia imperium plutokracie to krachne utopija Kapitalizmus na dlhy ... Prakticky dneska cely zapad na dlhy ide tam a sa vydal na cestu. Skor ci neskor na zapade na dlhy ktory je uz dneska v bankrote-v kolapse. Na novych Leninstov, Marxistov, Maoistov, Trotskystov a spol! V Nemecku buduce volby Reichstag mozu vyhrat AFD alebo rovno Nemecky Komunisti a to je koniec Nemecka. Anglicko tiez sudruh Corbyn Lenista-komunista original Anglicky typ. Francuzi tiez su ako Nemecko bud extrem pravica alebo uz len Francuzsky Komunisti ... A to je koniec na global sachovnici-v hre Brezinskeho celeho zapadu na dlhy do tla!
9. 8. 2019   Všetko Jeinak
Všetky revolúcie sú v skutočnosti generačné výmeny.
Starci sa držia pri moci - a s pomocou zneužívania štátnej moci vymrdávajú so svojimi blížnym neoficiálnymi sieťami ("mafiami") typu Kočner & spol.
To nie je len tu, ale všade na svete a odjakživa (krásny príklad bol Rasputin - ktorý oficiálne nebol nikto a napriek tomu bol na nejakú dobu centrálnym bodom Ruskéhej monarchie.
Tieto kliky sú však uzavreté, mladí o nich nevedia a tak k nim nemajú ani rešpekt (ani kliky nie sú čierno-biele a mnohé urobili aj mnoho dobrého).
Pokiaľ je spoločnosť v rovnováhe, tak generačná výmena prebieha plynulo, ale ak sa v nej mafie zabarikádovávajú, tak zhruba každých 20 rokov sa objavujú menšie, či väčšie nepokoje.
Z toho aspektu by u nás zatiaľ nemalo nič hroziť a faktom je, že ani nie je žiadna diskutovateľná alternatíva.
Zaujímavé je, že tieto vlny nie sú lokalizované na jednotlivé krajiny, prichádzajú celosvetovo.
Pekný príklad je 1968, keď už Brežnev nemal silu k politickému riešeniu a tak uvoľnil ruky vojakom - ktorí však len robili to čo vedia - a ich remeslom je vojna.
Paralelne však vo Francúzku prebiehali významné študentské nepokoje (Rudi Dutschke, Cohn Bendit)
Hľadať zmysel všetkého len v peniazoch je krátkozraké - 80 panien v raji je tiež motivácia ;)
9. 8. 2019   Jozef
Nie je závisť, ako závisť. Ak niekto závidí susedovi drahšie auto, sedačku, dovolenku, alebo vyšší(zaslúžený) plat, tak nech sa ide liečiť. Ale ľudia sú nahnevaní, ale niekto tomu hovorí závisť tak ako aj autor tohoto článku, teda aspoň ja som to tak vycítil, keď niekto príde nezaslúžene k majetku, k nezaslúženým peniazom. Upresním. Ak napr. nejaký štátny úradník vlastní niekoľko nehnuteľností, ak má nezaslúžený plat napr. niekoľko desiatok tisíc eur, ak zákony neplatia pre všetkých rovnako a pod. Ale niekto tomu hovorí závisť. Nie! Je to hnev.
9. 8. 2019   Šachmatrix
Zle analyzuješ.
Človeka vytočí, keď cez kamarátov z IT zistí, že jeho kolega má dvojnásobný plat a pritom houno robí.
Problém je, že šéf mu nepovie, že toho vola zobrali preto, lebo jeho manželka je sestra riaditeľa najdôležitejšieho zákazníka a vysoký plat, ktorý dostáva jeho neschopný kolega je v skutočnosti zlegalizovaný úplatok, bez ktorého by si dodávateľ ani neškrtol.
Vitaj v demokracii Neo ;)
9. 8. 2019   @@@
ak sa finančnici doostavaju k peniazom zdarmo zatial čo iny si ich musia tažko odpracovať ....to nie je zasvisť to je len vysmech bežnym ludi od tych nahore ktory na tom bohatnu bez prace
9. 8. 2019   M.V.
Takzvaná závisť je niekedy len racioníálne uvažovanie o existencii, keď človek nebude v pracovnom procese a stane sa odkázaný na dôchodok. Mzdy sú zámerne pokrivené a to má následky. Mladí ľudia od všetkého unikajú presdstavou, že oni sa toho nedožijú, ale to je len taká barlička, niekedy nenávidia pracujúcich ľudí, že sú málo progresívni. Stačí, že 2-3 mesiace nemáte na bývanie a už môžu spolumajitelia žiadať o exekučné konanie. Nikto nechce skapínať v zime pod kanálovým poklopom s tromi diagnózami a to si musí uvedomiť včas a neveriť na samaritánov. Ani pes po ňom v takom stave neštekne: Prepustený do "domáceho liečenia" a v správe je adresa, ktorá patrí miestnej krčme.
9. 8. 2019   bingo
ako obchodník a analytik ......je idiot!!!! Analnik-darmozrac!! !! Zavist treba regulovat? Nie,ale takych chu jov ako pan Analnik treba zavesit na kandelaber !!!! Ono ho tie pi co viny prejdu velmi rychlo!!!!!
9. 8. 2019   Pozriaj Rakúsko
Je to lákavé, ale sa to neosvedčilo :(
Problém je, že niekto musí rozhodnúť koho budú vešať a nikto iný potom musí vešať.
Prax ukázal, že sa to musí riešiť - ako každá výroba- inštitucionálne, lebo jednotlivec to nezvládne, keďže ho relatívne veľmi rýchlo začnú bolieť ruky - a niektorých aj svedomie.
A tu začína tragédia ľudskej spoločnosti, lebo koho poveriť takým delikátnym úkolom ?
Isteže odborníkov - ale to určite nie si ty.
Odborník je napríklad Harabín.
Asi ti už začína byť jasné, prečo to nebol tak dobrý nápad - lebo veľmi rýchlo by sa mohlo ukázať, že na tom kandelábri by si sa začal hompáľať ty :(
To je v skutočnosti jediný dôvod prečo bol zrušení trest smrti.
Hádam nemyslíš, že by niektorý politik vážne protestoval proti obeseniu napríklad
Černáka ?
Lenže každý politik vie, čo má na rováši a je mu jasné, že by sa ľahko mohlo stať, že druhý obesený bude práve on.
Najmú v aktuálnej verzie "justície" - ktorej feudálna disfunkčnosť dospela do bodu udalostného horizontu - lebo za ním je už len čierna diera absurdnosti práva, nekonečnosti súdnych úkonov a priepasti nákladov :(
1/2staršie