Názory čitateľov


Názory k článku:
Nepriaznivé podmienky na svetových trhoch: Závislosť na jednej činnosti a teritóriu rapídne škrtá zisky

10. 8. 2019   jim45
Podavaju nam to po kvapkach, ale hlboky hospodarsky prepad je tu. Co je lepsie rychly dynamicky prepad ako v 29, alebo plazivy, nakladne predlzovany, sko vidime v 2008 a teraz. Rychly prepad je urcite spravodlivejsi, lebo postihne aj najbohatsich. Pri tomto plazivom bohaci stihnu preskupit svoje aktiva a kriza ich prakticky neohrozi.
Odhadovat ako bude prebiehat buduca kriza nie je jednoduche, ale tlacenie nekrytych penazi uz prakticky nepomaha, aj tak zostanu u nenazratych politikov a bankarov, ale uroky na dlhopisoch uz prakticky neovplyvnuju, znizovat uroky na ulozkach uz niet kde, urok je uz dnes zaporny.
Z toho by vyplyvalo, ze kriza bude velmi vazna, este horsia ako 1929. Cisla nepustia.
10. 8. 2019   Nazápadnom Frontezdocholpes
V osvetľovacej technike skončil nielen Siemens, ale aj Európa a USA.
Svetlejšie zajtrajšky k nám idú už len z Číny a niektoré LED žiarovky sa v EU ani len nedajú kúpiť - napr úzke (ale výkonné) R7s do stojanových lámp (a tu už nemožno hovoriť o kopírovaní a kradnutí US patentov - lebo to je - síce jednoduchý - ale predsa integrovaný obvod na sklenenom substráte (okrem LED chipov obsahuje diody a zdroj konštantného prúdu) - malá, ale užitočná - a hlavne funkčná - inovácia, pričom tajomstvo majstrov, ako to, že to unesie 30W bez chladenia (a bez toho, aby im z tých LED-iek ušlo gálium - si naši čínski priatelia taktne chránia)
Zato my (vraj) budeme letieť na Mars - čo je iste dôležitejšie, než autostráda do Košíc a Hyperloop nepochybne treba viac, než metro v Bratislave.
Už by mal niekto mal poriadne skopať našich amerických priateľov do sráku (aby sa konečne prebrali) - lebo proti ich leaderom pomaly už začína vyzerať normálne aj Kim-Čong-Un - čo už je ozaj zúfalý stav, že occident sa začína pozerať na dno z opačnej strany :(
Ale zato, ak by Siemens, Hewlett Packard a iné US/EU koncerny zorganizovali univerzitu korupcie, tak Oxford s Harvardom by sa mohli ísť pásť ;)
1/1