Názory čitateľov


Názory k článku:
Americký sen: Ak sa ekonomika nezmení, nastane konflikt

30. 7. 2019   Lolo
Konflikt nenastane, chudoba konflikty nerobi, ani nezacina.
Najprv musia chudobe dat nejaky pocinovy impulz, zmiernit chudobu, az ked sa menej chudobny, byvali chudaci, zacnu vracat do svojej povodnej chudoby, mozno zacnu konat.
Ale aj to niekto musi zorganizovat, presvedcit masu, aby konala. Konala tak, aby sa to konanie stalo vhodnym.
To dokazu pomocou sieti socialnych, take firmy, ako Cambridge Analytica, alebo NSA a pod.
A ak to niekto zaplati, urobi to celkom isto pre to, aby daco ziskal, nie aby stratil.
Socializacia strat je vyhodne riesenie, kapitalizovat zisk mozu len bohaci.
The Great hack...
30. 7. 2019   Hudba na Titanicu
"...izmus je potrebné reformovať. Nie je potrebné ho opustiť !"
To hovoril aj súdruh Gorbačov a potom bol rád, že ho napokon neobesili na kandeláber.
Mám však taký nedobrý pocit, že táto revolúcia už nebude nežná, lebo v davoch to už doslova kypí testosterónom :(
30. 7. 2019   yzyz
Ma pravdu sudruh USA elita kabala mafia oligarchia vo vsetkom. Nerovnost bude slovom pre 21. storocie na global sachovnici ... USA oligarch mafia imperium plutokracia Kapitalizmus na dlhy ide do obcianskej druhej vojny. Utopija Kapitalizmus na dlhy je pre oligarchiu-bohatych ludi. A nie pre chudobu a otrokov dole! 60. percent mladych ludi Americanov uz neveri na utopiju Kapitalizmus na dlhy. 80. percent Americanov ocakava novu obciansku vojnu. Cisla su alamurujuce pre USA ... Kapitlaizmus na dlhy je utopija ako bola utopija Komunizmus. Kapitalizmus na dlhy utopija sa neda reformovat ako utopija Komunizmus! USA nerovnost, USA bez priemyslu, USA nesplatitelne dlhy. Kazdy historik presne hovori a pise. Ak spolocnost-narod-st at ma obrovske dlhy. Su dve moznosti bud Revolucia alebo vojna ... USA Kapitalizmus na dlhy reforma-prestavba-p erestrojka ak ste to niekde pri Komunizme poculi. Tak je to iba nahoda! xDDDD Trump je zapadny na dlhy sudruh Gorbacev to ukonci cele nema to zmysel a padlo to tak ci tak na konci. Utopija dalsia Kapitalizmus na dlhy! Trump je Gorbacev zo zapadu na dlhy ... Menova reforma dolaroliri tiez bude! Ide to do mega p*c* drzte si klobuky na Slovensku! https://www.etrend. sk/ekonomika/trump-zv azuje-navrat-k-zlatem u-standardu-svet-potr ebuje-reset.html xDDDDD
30. 7. 2019   anonym
Veľa ľudí je už na svete, to je ten problém. Chce to vojnu bohužiaľ
30. 7. 2019   Petrik2
Zaujímalo by ma koľko zo svojho majetku Dalio už dal, resp. koľko sa chystá dať chudobným.Chce aby bohatí platili väčšie dane, ale takmer všetci "renomovaní" ekonómovia chcú dane znižovať a len čo niektorá strana chce viac zdaniť bohatých , tak opozícia div že nechce urobiť revolúciu , lebo to pokladajú za ubližovanie úspešným. Tak tu je niekde rozpor.
30. 7. 2019   @@@
a čo je na tom v rozpore ked chce aby bohaty na daniach platili viac ....to neznamena automaticky že cely svoj majetok ma rozdať chudobnym
30. 7. 2019   G.S.
No celá sranda je v tom, že tieto hedžové fondy sú jedným z najväčších tvorcov práve tej nerovnováhy svojou stratégiou zameranou na maximálne zisky v krátkom období. Štýl - po nás potopa. A zdaneniu bohatých bráni to, že bohatí si platia lobistov a politikov aby tomuto zabránili. Prevádzajú svoje zisky do daňových rajov v súlade s nimi vylobovanou legislatívou. Každé obmedzenie špekulácií na burzách práve takíto ľudia vždy zablokujú alebo postupom času znefunkčnia a zvrátia. Takže reči o väčšom zdanení bohatých sú obyčajné farizejstvo a hra na publikum.Nikto mu nebráni v tom aby napríklad platil vzdelanie nejakým chudobnejším alebo investoval do reálnej výroby v USA a nie len do špekulácií na burze.
4. 8. 2019   hoax
hedzové fondy vyuzívajú prílezitosti ktoré im nerovnováha na trhu dáva .. berte to aj tak ze niekto vytvoril nejaku hodnotu..nejake dolare/eurá ktoré proste neprežral odložil si ich na budúcu spotrebu s tým že ma dosť rozumu aby ich aspon zhodnotil .. to su tie investície .. tych ich 160 miliard niekto nespotreboval .. aby mohol v buducnosti spotrebovat viac.. je to šikovnosť/skromnosť .. za to sa nedá na nich povedať že sú to zlý kapitalisti, taký je svet .. mozno keby ste tiez dokazali odložit nejake peniaze možete tiež investovať ..
4. 8. 2019   hoax
-nejde o nesystemove rozdavanie penazi chudobným .. to nič nezmení je to ako poslat humanitarnu pomoc do afriky.. minie sa to učinku a o par rokov je to este horsie..
- ty renomovaný ekonomovia skorej narazaju na znižovanie daní pre beznych ludi ..
- tyto miliardári narazaju na to ze vo finále platia mensie dane ako bezny clovek
1/1