Názory čitateľov


Názory k článku:
Rastie počet pracujúcich dôchodcov

26. 7. 2019   Lolo
Ak rastie pocet pracujucich dochodcov, je to podobne, ako vo vojne.
Ak sa povolavaju na front najstarsie zalohy a rocniky pred smrtou, je to dosledok problemu, ze sa armade moc nedari.
Na trhu prace, je bitevne pole, dnes ale nezapasia o pracovne miesta, ale zamestnavatelia o zamestnancov.
Problem je znacna prevzdelanost, najma generacie Ypsylon, ktora radsej umyva riady z dvoma diplomami, niekde v zahranici, ako by doma makala za pasom.
Problem ale budu asi platy, drahe byvanie, na houno sluzby zdravotne a socialne, pre ktore sa skor oplati vrazdit, ako ich vyuzivat.
Otazka je, kde chce zobrat byvaly protektorat ZSSR, dnes dominium, alebo pusta kolonia EU, ludske zdroje, ktore sa od roku 89 nenarodili?
Import ludskych zdrojov sem, znamena ze pridu len chudobnejsi, ak maju kde byvat a musia exportovat peniaze dmov, do vatsej chudoby, lebo zacat novy zivot v kolonii, alebo dominiu, nieje jednoduche, najma ak takyto ludsky zdroj, nedosiahne na uver, aby mohol byvat, nie prezivat v karavane, alebo maringotke.
Skratka nenarodene ludske zdroje, po roku 89 chybaju a starsie, ale este neopotrebene ludke zdroje, nemohli zrat travu a byvat v zemlianke, ani tu masu 26% nezamestnanych, co je asi milion ludi, nemohli hybernovat a cakat 30 rokov, na prichod kolonizatorov a taziarov ludskych zdrojov, ze si stanu, po 20-30 rokoch sviezi a oddychnuty rozmrazeny, do pasovej vyroby, montovne automobiliek.
Skratka jedneho dna, budu kontrolovat aj na cintorinoch, ci sa tam v hroboch neulivaju, mrtve duse, budovatelov socializmu.
Mali by na pracoviskach zaviest kutik poslednej pomoci, no najma by mal nas slavny kleptokraticky system, zaviest statny pohreb, pre pracujuceho dochodcu.
Motivuje to tak rodinu, rano.. Stary vstavaj, nechces snad umriet doma"..
No a v druhej faze, by mali zrusit odvody a dane, od dochodcov pracujucich a jedine, co by mohli, ak by dochodok bol vyssi ako minimalna mzda, z tohoto dochodku strhavat odvody, avsak zo mzdy uz nie.
Dochodca by nemal platit zo mzdy ak pracuje preto, ze kolonia nemoze danit to, co si nezasluzi, len to, co prduchovi, dava.
Dochodca nieje chraneny druh, ale napriek a prave vdaka tomu, ze vymierame, bude dochodcov a starych ludi v kolonii viac, ako pracujucich.
A to najma preto, ze tie etnika, co sa mnozia, sa mnozia na plne davky kvantitativne, ale pracovat nepracuju..
26. 7. 2019   Monroe
Neviem,odkial mate tie informacie, ze vsetci sme dostali byty zadarmo.....byty neboli pre vsetkych...a ti,ktori si ich po neznej revolucii odkupili si museli zobrat 3 az 4 uvery /na 3o rokov/,aby si tie odkupene byty v bytovych domoch opravili tak,aby v nich mohli byvat dalej.
26. 7. 2019   anonym
Dôchodcovia sú lakomý, všetko dostali zadarmo za komunistov a vlastným deťom nedoprajú ! Česť výnimkám
26. 7. 2019   ninka
ach, radsej by mali predat, ci vymenit tie od statu podarovane 4i byty za utulne 2i a za peniaze, ktore ziskaju si uzivat jesen zivota a nie sa trapit niekde v praci.
26. 7. 2019   M.V.
Nikdy nič nebolo zadarmo. Konkrétne aj tzv. družstevné byty vyžadovali členský podieľ, druhú tretinu splácať formou anuity 20 rokov a potom zostala posledná tretina. Aj takzvané podnikové byty mali tie isté problémy. Ľudia do nich vrazili súkromne kopec peňazí. Štát nechcel súkromné byty, videl v tom ústupok od socialistických principov, sledoval len takzvanú nadmernosť, mali zanedbanú údržbu až katastrofálne a konkrétne teraz nám prišiel návrh na investíciu v bývalých družstevných bytoch ďalších 119 000e do výťahov, stupačiek a kamier. Predtým bola výmena okien, podlahovín, osvetlenia, hydrantov. Nie je jkednoduché vyhodiť zariadenie bytu a sťahovať do nejakej garsónky, kde je ešte väčší vnútorný dlh, ale treba to navrhnúť aj majiteľom rodinných domov, keď im deti odišli do sveta a zistíme, že žiadne lacné byty už nejestvujú. Naviac spotrebu energií si si cez merače musí strážiť každý sám podľa jeho možností, inak neplatiča spolumajitelia dajú po 2-3 mesiacoch exekútorovi. Principiálne by mali byť také dôchodky, aby nikto nemusel v tom veku pracovať, ak sa neulieval celý život a nech si užije trochu dôstojného života.
1/1