Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo v skutočnosti hovoria: Rozumiete jazyku finančných odborníkov?

30. 7. 2019   Revolucionar
A preto vážený občania zverte svoje ťažko zarobené peniaze odborníkom:) čo sú to skutočne peniaze si radšej niekde naštudujte, pretože vás jedného dňa môže kríza poslať do mínusu, alebo vám v rukách zostanú nejaké bezcenné papiere čo dnes nazivate peniaze..
30. 7. 2019   johny
Všetko, poistenia dôchodkove spoločnosti, banky a všetka ta finančná háveď je tu nato aby státisícom bedárov, otrokom sľúbili krajší život v ďalekej budúcnosti. Naproti tomu oni sami chcú krásny život okamžite. Čo s toho vyplýva. Sadnite si s nimi na pohovor a už ste okamžite orabovaný!!!
30. 7. 2019   Omen
"Burza je mechanizmus, ako prežrať už dnes zisky, ktoré sa v budúcnosti ani nevytvoria"
[Omen]
30. 7. 2019   Odporník
Milý článok - asi prvý krát, čo nemám čo komentovať :)
PS už aj moja bývalá prestala veriť na "odborníkov" - a to sa netýka len finančných, ale aj právnych, odborníkov na informtiku, politických a dokonca aj odborníkov na vodovodné inštalácie (jej pseudodemokratickú naivitu zázračne vyliečilo, keď sa musela začať starať o všetko sama ...)
30. 7. 2019   klustout
"Potkan, čo robí orla démonom na nebi a
Jastrab, čo túži byť Bohom na Zemi."
.
(Nevďačnosť)
"Kto si neváži málo nezaslúži si veľa!"
(Rozmaznanosť)
"Kto si neváži veľa, zaslúži si...!"
.
Taký je základ finančnej gramotnosti očami filozofov.
30. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Odborníci. A balamútia a balamútia. Odborníci.
Odborníci. Klamstvo na klamstvo. Odborníci.
Odborníci. Podvod na podvod. Odborníci.
30. 7. 2019   Who is Who
Poznáte ich ?
"Profesionál" = človek, ktorý berie za niečo plat. Jeho prvoradým záujmom je urobiť to čo najrýchlejšie a spravidla jediným spôsobom, ktorý pozná (je však bežné, že nepozná žiaden a práve sa učí - prípadne včera absolvoval jednodňové školenie, ktorého prevažnú časť strávil v bufete). V záujme splnenia predošlého neváha použiť násilie a zásadne neberie ohľad na práce, ktoré pred ním vykonali iní profesionáli. Jeho činnosť je nutné kontrolovať a v prípade hroziaceho disastru je potrebné privolať SBS, volať 112, 158, prípadne použiť nutnú sebaobranu v zmysle platných zákonov v znení neskorších predpisov (čiže aj tarasnicu).
"Odborník" = fiktívna autorita vyfabrikovaná niekym, kto je úplne vymetený a pretože to o ňom všetci vedia, potrebuje sa niečím zaštítiť, aby mohol násilne presadiť haluz, ktorá sa mu okotila v makovici. Zneužiť sa obyčajne nechávajú zabudnutí penzisti, looseri - ktorí nemajú do čoho pichnúť, mladí holubi - túžiaci preraziť, prípadne aj celkom seriózni ľudia - ak sa jedná oblasť o ktorej nerozumejú, alebo majú nejaký vážny problém (duševná choroba, hrozba výpovede, manželská nevera a tak podobne)
"Talent" = mladé prasa nemajúce absolútne žiadne škrupule, ochotné prísť so špinavou schémou (spravilda modifikovaný Ponzi), za ktorú by ho stará mama vyfliaskala mokrým vechťom zo záchoda. Spolužiakov na strednej nepostrieľal len preto, že namal gule.
30. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Presne.
1/1