Názory čitateľov


Názory k článku:
Kratší pracovný týždeň: Viac voľného času si zaslúžia hlavne ľudia s nízkymi príjmami

5. 8. 2019   M. V.
V Japonsku si netrúfnu vziať ani celú dovolenku, aby niekoho nenapadlo ich miesto zrušiť a len výnimočne majú dlhšiu a potom cestujú po zahraničí. V skrátenom pracovnom čase bude musieť zamestnanec podať rovnaký výkon. Zamestnávateľ neobsadí zvyšný čas ďalšími ľuďmi keď sa všetko automatizuje v bankách, obchodoch, právnych službách, doprave a aj odpočty meračov.
4. 8. 2019   otrok
nové pracovné miesta: DOCK s. r. o. plat 530 €
Počet voľných pracovných miest: 1
Miesto výkonu práce:
Bratislava-Ruži nov
Kuchár do centrálnej kuchyne, Tržby:1 237 638 €, dan z prijmu po 3 roky 900 €, 3 tis, 11 tis.
Servis 4U, s.r.o., mzda 530 €, Bratislava-Karlova Ves
výnosy: 304,000 daň: 960 €
Dalsie inzeráty najdete na ISTP
4. 8. 2019   Blind Man
Viac voľného času, viac sa bude trtkať, bude viac detí. Dôchodcovia sa nemusia báť, že sociálku privedú ich ručné penzie do krachu.
4. 8. 2019   Lolo
Cim chudobnejsi pracujuci je, mal by mat v prvom zamestnani viac volna, aby stihal druhe a tretie zamestnanie, v primeranom strese. Sice zarobi plus minus tolko, kolko zarobil v zamestnani jednom, ale ten pocit, ze nema kedy minat to, co zarobil, je nenahraditelny, podobne ako v pripade totality, ked za zarobene nebolo co kupit luxusnejsie, lebo zakladne potreby boli vatsinou dotovane.
Mnozit sa aj tak chudobny nebudu, lebo nemaju cas, peniaze, alebo silu, nakolko rodinu z nizkym prijmom nezvladaju ani stredne chudobny, hypotekarny otroci.
Zaujimavy fenomen u nas v kolonii je, ze aj ked uz 30 rokov vymierame, stale sa stavaju nove byty, domy, pre ludi co nemaju potomstvo.
A stale ich nieje dostatok, co je prakticky neuveritelne, pretoze vzhladom na depopulacnu krivku a ludi co odisli a museli byt odideny, lebo pracu nemali ani zdielanu, lebo po velkej dezindustrializacii a odpolnohodpodarneni , skratka nebolo pracovnych miest.
Kde a kto vybyval a kam sa podeli byty, domy a byvanie ludi, co uz tu niesu, alebo rovno umreli?
Koncentracia chudoby v mestach, nieje odpovedou na problem, pricina je kdesi inde.
Aj tak cela spusta generacie Y, byva v mamahoteloch, pricom v mnohych sidliskach na vychode kde nic nieje, byva niekedy v panelaku uz len polovica ludskych zdrojov.
Kratsi pracovny tyzden, bude akorat sposob, ci moznost, ako najchudobnejsi, mozu sediet doma, alebo v krcme, mlady z ajfounom kdesi v kute a pocitat prijmy a vydavky.
4. 8. 2019   @@@
preto sa stavaju lebo klesa počet ludi byvajucich v jednom dome alebo byte ...zatial čo na slovensku na jeden dom a byt pripadaju 3 ludia v takom nemecku je ten priemer 2,2 ludi na jeden dom a byt v usa je to napriklad 2,6 ludi na dom a byt ....čiže klesa počat ludi ktory žiju v jednom dome a byte to znamena aj vyplyva že rastie počet jednotlivcov ktory byvaju osamote ....a prave tie regiony ale aj v mestach takych ludi najdeš vela maju velky dom ale byva tam len jeden človek zatial čo v inom sa v malo dome alebo byte tlačia aj 5 alebo 6ludi ...... tu nejde o to žeby nebolo kde byvať ale o to že mlady ludi by chceli tiež svoje domy a byty a kedže mnoho mladych je slobodnych tym padom pre nich dom a byt znamena žeby v nom byvali sami osamote ...v niektorych krajinach zapadnej europy je to aj tak že až v 40% domov a bytov byva len jeden človek .....
4. 8. 2019   michal111
Podla mňa si zaslúžia viacej voľna Ryšaví.
4. 8. 2019   classic chess
"Viac voľného času si zaslúžia hlavne ľudia s nízkymi príjmami"! Zaslúžia si viac času, aby sa venovali rodine, sexu, rodeniu detí, dostávali vyššie prídavky na deti, mohli chodiť na exkluzívne dovolenky, stavať si rodinný dom, kúpiť si auto.... Myslím, že viac voľného času by si zaslúžili ľudia, ktorí pracujú ťažko a je to jedno či fyzicky, alebo duševne.
4. 8. 2019   peto166
takze chudobny zarobi este menej ale na druhej strane bude mat viac volna... zaujimava myslienka... len ma zaujima, z coho si potom zaplati ucty a co takemu cloveku ostane na zivobitie pre seba resp celu rodinu... ze ano... xD
ale ludia su cim dalej tym viac tupsi, takze verim ze taketo cosi by malo isto velky uspech, ked s tym vyrukuje ficiak ci dajaky progresivno liberalny odpad... xD
1/1