Názory čitateľov


Názory k článku:
Sociálne porovnávanie: Prečo nie sme spokojní so svojou finančnou situáciou

25. 7. 2019   Blind Man
Prečo nespokojný? Ja som spokojný. Bývam vo svojom, detičky bývajú tiež vo svojom. Žiadne hypotéky. Penzia 890,13 €. Pravidelne športujem zdravo sa stravujem a občas si aj zchuti dobre zatrtkám.
25. 7. 2019   Dzedo
Keby to bola pravda, tvoj komentár by bol napísaný inak.Takto to môže napísať iba sopliak , ktorý chce vytočiť dôchodcov.
25. 7. 2019   Blind Man
Je to pravda. Sám som na dôchodku.
25. 7. 2019   M.V.
Konkrétna generácia nedostane dobrú odpoveď, ak si zvolí porovnanie s rovestníkmi. Porovnajme to takto: prečo je situácia dnešných dôchodcov tak rozpačitá? Neoracovali? Nie, majú odpracované roky a takmer žiadne PN-ky je to čierne na bielom vo výmeroch Sociálnej poisťovne. Boli hlúpi? Nie, mali kvalitné školy a prednášali aj v zahraničí. Nešetrili si? Nie, majú oxeroxované vkladné knižky s postačujúcimi sumami k vtedajším cenám. Celoživotne sa im plánovane našertrené znehodnocovalo, dnes sú v objektívnom postavení akoby celý život pracovali za minimálnu mzdu, nadobudnuté materiálne veci stratili rýchlo hodnotu a dnešná generácia na tom nebude lepšie hoci poznajú všetky aplikovateľné podvody kapitalistického kasína. Prídu silnejší investori a domček z karát im odfúknu tak ako sa to stalo dnešným dôchodcom lebo je to podstata systému, ktorý oplakáva, že inflácia nie je minimálne 10%. Tie isté veci budú musieť kupovať stále drahšie opakovane, bytové domy budú potrebovať ďalšie náklady a tam prídu o úspory ako generácie pred nimi. Od otázky niekedy unikajú tak , že si povedia "ja sa ani nedožijem." Omyl, dožijú sa a premenia sa v pracovnom procese na celkom inú existenciu, celoživotne zámerne dizajnovanú pre celkom iné multisociálne prostredie ako je to v ktorom žili dovtedy.
25. 7. 2019   Lolo
Nevieme na isto, ako je to zo spokojnostou u nasich kolonizatorov, ale celkom na isto vieme, ze u nas v kolonii, vdaka uverom a nemoznostou lacneho byvania, situacia uveroveho otroctva, pracujucej chudoby, energetickej chudoby a chudoby celoplosnej, je ucinne zastierana moznostou ludskych zdrojov si pozicat.
Ak by sa vsak ludske zdroje spravali racionalne a zili by podla toho, aky je ich skutocny prijem, banky by bonitu klienta pocitali rovnomerne v celej EU, takze by chudobne ludske zdroje v koloniach na uvery nedosiahli, boli by sme sice rapidne chudobnejsi, ale asi ovela spokojnejsi, mozno by to tu vyzeralo viac balkansky, ale kazdopadne by to bolo nase a nie na uver.
Lebo ak sa daco drobne pokazi v ekonomike, nemusi to byt len globalna kriza, staci vypadok prijmu viacerych domacnosti v chudobnejsom regione, alebo odchod-upadok vyznamenho zamestnavatela, moze ot znamenat celkom velky problem, pre sice malu krajinu, ale pad do chudoby nieje prijemny.
Lepenie uverov a splatok, pripadne ich nesplacanie, ak prerastie v narodny sport, vyzenie ludi z krehkej skrupiny domovov, do strasnych rieseni, od exodu do zahranicia za pracou, po vseliake nahradne riesenia, ako su slumy, alebo nudzove kolonie.
A to vsetko tu uz bolo, opakuje sa to a ludia, noi najma ludske zdroje, toto vidiet nechcu. Ani o tom pocut a ani citat.
Musia to asi zazit, aby o tom museli mlcat.
Preto su ludia nespokojny zo svojou financnou situaciou, najma pracujuca chudoba, lebo ak sa zacnu porovnavat, nechapu vobec, preco jeden ma a druhy nie.
25. 7. 2019   hoax
píšete, že keby sme boli chudobnejší "treba ako na balkáne" že by sme boli spokojnejší .. viete že balkán vymiera ?? veľmi veľa ľudí odtial emigrovalo .. rozdelene rodiny .. chudoba .. a chudoba a chudoba a korupcia ..
Čo máte proti lacným úverom ? už aj banky preverujú a tlačia na 20%ntné hypoteky, čo je do istej miery dobré proti špekulantom. Ak je úrok hypoteky nižší ako inflácia tak je nerozumné tú hypotéku nemať. A áno, nejaká kríza príde, ale to neznamená, že ľudia majú žiť u rodičov do 40tky a bez vlastných detí.
A pravdu povedať keď si mam vybrať kde bude moja rodina bývať .. či v podnájme alebo v hypotékou zaťaženej nehnuteľnosti tak budem radšej zadlžený banke.
Exodus do zahraničia sa deje mimo slovenska žije cez milion slovákov (žije = veľká časť aj pracuje)
30. 7. 2019   Lolo
Nuz drahy hoax, viete ze ak sa zavedie, ako standard, poziciavanie chudobe, chudobnym a najma pracujucej chudobe, je to len forma spolocenskej nalady a zdanliveho osobneho presvedcenia jednotlivca o spravnosti vlastneho uvazovania o zabezpeceni napr. sposobu byvania.
Ak je to spolocenky akceptovatelne a stava sa to "normalnym" tak sa ludia zadlzuju a vyhovuje im to.
Problem je v podstate neriadene taziarstvo bank i nebankovych spolocnosti, lebo okrem ludskych zdrojov, co si poziciavaju na koncovy produkt, napriklad ono byvanie, vatsina developkarov si poziciava na samotnu stavbu, pozemok, pripadne aj na reklamu.
Len v momente, ak sa stane standardom a narodnym sportom nesplacanie, pre nedostatok financii, krizu, alebo spomalenie ekonomiky, cely system sa rozpadne, ludia vsak ostanu a aj ich dlhy. Niektori spachaju samovrazdu, ale bude ich malo. Prezivsi ostanu a budu splacat na co nemali, budu mat este menej, ako ked nemali a pozicali si. Vatsinou ak ide o nehnutelnost, tak dozivotne a mozo aj dedicne.
Ludske zdroje sa nerodia, lebo ich nikto nepotrebuje.
Narodenie a vychova novej generacie, stoji strasne velke mnozstvo penazi, nielen ludske zdroje, ale aj stat v ktorom ziju, kde platia odvody a dane rodicia a mozny buduci rodicia buducich deti.
Od roku 89 sa stalo nielen u nas standardom, ze vymierame. Nikto a to vobec nikto z vlad ktore prisli ako demokraticke, socialne, alebo narodne, neriesi a riesit nebude, demograficky vyvoj.
Podpora rodiny /tradicnej/ podpora deti, nikoho z kleptokratov nezaujima, rovnako ako exodus ludskych zdrojov.
Lebo tento stav je vyhovujuci, vzhladom na urcitu koncentraciu a mozne zvysovanie odvodov, poplatkov, dani ci platieb statu, co je bezproblemove a odovodnitelne.
Nakolko kleptokracia zije z dani odvodov a poplatkov, nebude z tohoto balika rozdavat na nejake rodiny a deti, ktore to "prezeru" prebyvaju a na tom politik nezbohatne.
Avsak existuju etnika, ktore sa dokazu mnozit na plne davky aj u nas, avsak kvalita ich zivota a sposob, ci odlisnosti kultirne, presne vystihuju sposob, ako sa da robit deti a ako byvat bez uveru, ak sa clovek rozhodne uskromnit sa z malom a vytvorit si "balkansky styl".. Sice je to take ako od Kusturicu, ale kazdopadne to ma kolorit.
25. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Jednou z príčin je aj tá, že mnohokrát platíme viac ako sa od nás požaduje, ako sa nám nariaďuje, dokonca platíme viac ako sa nám pod vyhrážkami sankciami prikazuje. . .
Tak napríklad pri tzv.DPH /tzv.dani z pridanej hodnoty/, ktorá je od roku 1993 podvodom na občanoch.
Profesorky, profesori, experti, odborníčky, odborníci, vedecké pracovníčky, vedci . . . podvod je už pri nákupnej cene, pretože nákupná cena nie je pridaná hodnota. Pridanou hodnotou nie je ani cena /suma/ bez DPH resp. základ dane. A už vôbec nie cena /suma/ s DPH.
V popredí podvodu tzv.DPH na občanoch sú predovšetkým a o.i. MF SR, FS SR, Daňové riaditeľstvo, Finančné riaditeľstvo, DÚ, Akadémia daňových poradcov, Slovenská komora daňových poradcov, Slovenská komora exekútorov, NR SR, NAKA a jej zložka Finančná polícia, NKÚ . . . ďalej sú to o.i. ministerstvá, prokuratúra, súdy . . .
1.poznámka.
Predseda SNS a predseda NR SR JUDr.Andrej Danko 6.3.2016 na TB vyhlásil, že nevieme ani čo je to DPH. Dodnes to nevysvetlil.
2.poznámka.
Čo je to cena /suma/ bez DPH resp. základ dane a čo pridaná hodnota dodnes nevedia napríklad ani na Ekonomickej univerzite v Bratislave alebo trebárs aj na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Prahe.
Profesorky, profesori, experti, odborníčky, odborníci, vedecké pracovníčky, vedci. . .
25. 7. 2019   hoax
vás to musí fakt baviť drbkať do DPH .. ked by nebola dph tak by bola iná daň ..štát potrebuje financovať svoje výdavky .. v EU je to normálne .. v USA bude DPH normálna možno už o pár rokov
25. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Keďže som bol približne štrnásť hodín mimo siete odpovedám teraz.
Tzv.DPH je od roku 1993 podvodom na občanoch. Z tzv.DPH štát svoje výdavky práveže nefinancuje.
Suma, ktorú občania od roku 1993 pod skratkou DPH denno-denne platia sa v plnej výške štátu rozhodne neodvádza. Štátu sa odvádza, teda keď sa už odvádza, iba zlomok sumy, ktorú naivní občania od roku 1993 pod ikonou DPH "v dobrej viere" denno-denne platia. Veľká časť financií občanov, ktorí sú oklamaní fámou, že ich peniaze niekto za nich štátu odvedie, tak táto značná časť financií sa beznádejne stráca v nenásytných hrtanoch, v bezodnej priepasti. Ľudovo sa tomu vraví "cap-ca-rap".
1/1