Názory čitateľov


Názory k článku:
Ignorovanie samoobslužnej pokladnice a zlé svedomie

24. 7. 2019   PETER
Súhlasím s Fanatixx. Ba doplnil by som, že autor článku je debo čo v živote nebol na nákupe na víkend. Na tých pokladniciach si nemáte kde položiť tašku, peňažneku alebo niečo čo máte v ruke. Musím sa pri nich krčiť a taký sobotňajší nákup za 50- 100 Eur, som zvedyý kde by si to nakupujúci dal keď nemôžete vziať tovar ako zaplatíte. A stopol niekto čas? Pokladníčka to urobí pár pípnutí a platíš. Nikdy automatické pokladnice.
24. 7. 2019   BORAT
To, že za použitie samoobslužnej pokladne zákazníkom zaplatia je len ilúzia, konečnú cenu tovaru, tak či tak, predajňa navýši a Vás týmto jednoduchým marketingovým trikom nasmerujú tam kde Vás potrebujú dostať, teda k samoobslužnej pokladni, takže jediný kto v konečnom dôsledku na tom ušetrí je opäť iba predajňa.
24. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
A predajňa /a nie iba predajňa ušetrí/ resp. získa aj na tzv.DPH, pretože suma, ktorú zákazníci /občania/ na tzv.DPH zaplatia sa v plnej výške štátu rozhodne neodvádza. Štátu sa odvádza, teda keď sa už odvádza, iba zlomok sumy, ktorú naivní zákazníci /občania/ od roku 1993 pod ikonou DPH v "dobrej viere" platia.
24. 7. 2019   Ružová Budúcnosť
Samoobslužné pokladne tu už sú 25 rokov - v roku 1995 som ich núkal slovenskému Tescu.
Pravdou ale je, že drahý bol akceptor bankoviek - pretože nepoznal slovenské koruny a "naučenie" neuronálnej site vtedy stálo pálku - vďaka rozšíreniu Eura sú dnes akceptory v podstate zadarmo (ale aj vďaka dramatickému zníženiu cien počítačov - ktorých ceny klesli viac než tisícnásobne)
Jedna totiž vtedy vyšla asi milión korún a tak poďakovali (ale zrejme hlavne ich ešte vtedy nekupovala ich materská firma). Dnes už "na Západe" existujú obchody, kde ani iné pokladne nie sú.
Každopádne retail je pozadu štrťstoročie za technológiami a tak nie je problém predikovať, ako to bude vyzerať, keď pôjdete do penzie (ktorá však tou dobou už možno nebude, lebo bude považovaná za lavičiarsky, komunistický prežitok a súkromné penzíjne fondy budú dávno vytunelované ako JAVYS ;)
Takže sorry - pokladník je ohrozený druh, ktorý má menšiu šancu na prežitie, než mamut a ak vydrží dlhšie než do 2030 - tak len vďaka nejakým štátno-administratí vnym opatreniam.
Prezieravý podnikateľ by mal už dnes spriadať plány na skúpenie všetkých pultov a pokladníc a ich recykláciu.
A v obchode budúcnosti už nestretnete ani SBS kára. Ľudská práca bude príliš drahá, lebo všetko vyriešia lacné kamerové systémy s rozpoznávaním objektov, ktoré budú súčasťou skladového hospodárstva. Na druhej strane stalinské špehovanie tou dobou dosiahne takú úroveň že sa už nebude možné nijako ukryť - ak keď niekto nebude registrovaný, tak bude automaticky podozrivý a prenasledovaný orgánmi činnými v monitorovaní internetu. Koniec-koncov, stačí si pozrieť staršie sci-fi filmy.
Takže obchod vás okamžite po vstupe identifikuje a ak je s vami nejaký problém, privolaná štátna polícia vás odvezie skôr , než stihnete prísť k prvému regálu.
Ak ste "čistý", tak z vystaveného tovaru si môžte nabrať čo len chcete a koľko len chcete. Ak toho bude priveľa, príde vám na pomoc automatický vozík, ktorý pôjde za vami ako pes.
...
24. 7. 2019   Budúca Ruža
...
Tovar, ktorý budete naberať bude v reálnom čase odpisovaný zo skladu (resp. pripisovaný, ak ho vrátite späť) a odísť budete môcť bez akéhokoľvek zdržania - čiže bez platenia. Systém vám to totiž automaticky odráta z účtu - a ak nemáte dosť, poskytne pôžičku. Ak nebudete mať povolené inkaso, alebo budete recidivista, tak vás dvere do obchodu nepustia a ak tam vniknete nedovolene - tak to už bolo popísané na začiatku. Takže nebude potrebovať ani žiadne karty - dokonca ani "vernostné". No a ak dlh nespatíte, tak vás retailový systém automaticky odovzdá systému podnikajúcemu vo vymáhaní. Pri zavádzaní týchto systémov bude vyššie popísaný systém zrejme dostupný len pre verných zákazníkov -ale všetci naň rýchlo preskočia, lebo odbúranie odporného čakania pri pokladni je proste pre kupujúceho - aj predávajúceho - príliš atraktívne, takže pokladňa vyhradená pre dôchodcov a "cudzích" bude zívať prázdnotou - nebudú tam ani turisti,lebo pre predajné reťazce bude praktickejšie spojiť sa globálne do aliancií - tak ako to už roky robia aerolínieV extrémnom prípade postačí aj pre reťazce, ako zmienené Tesco, Billa, či Lidl len jeden jediný zamestnanec (nie na pobočke - ale pre celý koncern :) a to CEO, ktorý bude súčasne robiť sekretárku, skladníka aj upratovačku. Lebo aj zásobovanie bude automatické a zvyšok obstarajú subdodávatelia. Takže ten jeden človek v koncerne tam bude potrebný výhradne z právnych dôvodov (konateľ tak skoro nebude
nahradený strojmi - ale aj to raz príde, lebo stroje nekradnú ;)
Otázka je, čo sa stane so všetkými tými bývalými zamestnancami, keďže podobný vývoj je vo všetkých odvetviach ?
No to už bude politická otázka.
Ak zvíťazia lavičiari (čo nehrozí) - tak všetci budú dostávať (bezpráce) dôchodky z masívne zdanených supermiliárdárov.
Ak zvíťazia pravičiari, tak Bezosov syn bude triliardár a s nepotrebným personálom bude naložené, ako s každým nebezpečným odpadom. Demokraticky zvolený kancelár Adolf Hitler predsa ukázal, ako na to - akurát treba odstrániť staré chyby a hlavne masívne zvýšiť kapacitu ...
24. 7. 2019   ModráMinulosť&&MinulýModraAtrament
MM&&MM A
V Modre funguje už obchod s keramikou s čipmi ktoré keď prejdú aj s vozíkom cez bránu, brána zapípa na blokujú sa všetky položky v košíku, priložíš bankomatovú kartu odtrhneš si lístok- doklad o zaplatení a ideš ďalej. V podstate to trvá len 10 sekúnd a to aj len na vloženie bankomatovej karty a zadanie PIN.
24. 7. 2019   Jarmila
nesúhlasím so samoobslužnou pokladňou z iného dôvodu: obchod si už do cien tovarov zarátal aj mzdy zamestnancov. Tak si tú zaplatenú službu od nich prosím, aj pri pokladni.
24. 7. 2019   trumpeta ifan ganges
preto pise, ze asi v USA je prechod cez samoobsluznu lacnejsi, tych 25 dolarov co usetria je asi skutocnych, nie vymyslenych...
24. 7. 2019   človek
Tak isto nepoužívam samoobslužné pokladnice s celkom iného dôvodu. A pokiaľ budú k dispozícii pokladne v ktorých pracuje živý človek, tak samoobslužné budem obchádzať oblúkom. Aj v Mc ...de kde je k dispozícii už len jedna pokladňa so živým človekom som využil práve tú, a desať samoobslužných studených digitálnych panelov som nechal bez povšimnutia. Mimochodom tam už nepôjdem. Nechápem prečo nám "kapitál" chce odopierať už aj osobný kontakt s iným živým človekom. Aby sme si nevymieňali to čo je pre človeka prirodzené ? Napr. emócie ?
24. 7. 2019   Barbora
no ja praveze pouzivam radsej tie chladne panely bez emocii a preco? pretoze mam dost, ze ludia v pokladniach sa tvaria akoby som ich tam prave ja nutila robit, ked im date celu bankovku, lebo nemate drobne, tak polovica z nich sa ksichti ako keby ste im do ruk dali hovno a este maju blbe poznamky, ze co si dovolite nenosit drobne, dobre bolo aj ked mi pokladnicka podala tovar, ktory som ulozila do tasky a ked prisla na to, ze jej to ennablokovalo, tak ziadne "prosim", ale rovno "daj to sem spat, sa to nenablokovalo", ak maju zlu naladu, tak si to odnesie prave zakaznik a ja nepotrebujem, aby nejaka frustrovana osoba si to vybijala na mne...preo som za vsetkymi 10 za tie chladne paney, ktore sice nepozdravia, ale ani nevynadaju za nic a spravaju sa stale rovnako
24. 7. 2019   človek
Asi žijem na inej planéte. Takéto problémy nemávam a neviem si ani spomenúť či som niekedy vôbec mal. Neviem prečo máte Vy takéto skúsenosti, rozpor má vždy dva konce :). (pokiaľ ide o drobné, neviem posúdiť, platím kartou/mobilom)
24. 7. 2019   trumpeta ifan ganges
pri platoch pokladnikov tam vela empatie nehladaj. najviac sa mi lubi, ak pridem ku kase "jednotky v cerstvosti" a prave sa tam predbiehaju zamestnanci,lebo sak im prave padla a treba zaplatit uhradu. ziadne prepacte, ziaden ocny kontakt. zakaznik ma cas, on sa predsa nikam neponahla... na strane druhej som zazil v obchode, ktory predava nabytok zasdne v demonte v skatuliach, ze dohlad nad samoobsluznym terminalom bol ochotny vypenit len preto, ze tam niekto stal v rade a mal nalozenych viac ako 15 poloziek. je predsa jasne napisane, ze v takom pripade sa mate vybrat k pokladnicke!
7. 8. 2019   anonym
presne kvôli tomu budem ignorovať samoobslužné pokladne.
24. 7. 2019   Fanatixx
Autor je docent... a to je kameň úrazu! Takých docentov západný trh produkuje desiatky a sami sú nič viac len plytvači zdrojov. Tých 25 dolárov neušetrí stredná vrstva, pretože cena pri samoobslužnej pokladni a normálnej pokladni bude vždy rovnaká! Tých 25 dolárov krát x ušetria len akcionári korporácie, čiže sa opäť vytvára väčšia nerovnosť medzi bohatými a chudobnými a takto sa postupne zvyšuje hranica chudoby! Na to nemusím byť docent ekonómie, aby som to videl v dennodennej realite!
24. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Akékoľvek pokladnice, na ktorých sa kalkuluje s tzv.DPH /s tzv.daňou z pridanej hodnoty/ chrlia od svojho zavedenia pokladničné doklady /bločky/ založené na podvode.
24. 7. 2019   Nahá Žena s DPH
Dnes si zabudol si osloviť tých čo hľadajú nahé ženy vo svojom okolí ;)
24. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Približne dvanásť hodín som bol mimo siete. Z toho dôvodu odpovedám teraz.
Oslovujem občanov, ktorí sú od roku 1993 na tzv.DPH denno-denne okrádaní.
1/1