Názory čitateľov


Názory k článku:
Zadržanie tankerov v Hormuzskom prielive môže zdražiť poistenie a redukovať prepravu

20. 7. 2019   Pravdivá Rozprávka
Amíkom sa podarilo elegantne zvýšiť cenu ropy - aby neskrachovali na tom svojom frakovaní (ktoré - podľa ich vlastných (dávnejších) údajov - začína byť profitabilné až pri USD 200 a barel).
A ešte aj môžu spravodlivým, demokratickým prstom ukázať na zlého vinníka - fackovacieho panáka Irán.
Na druhej strane teokracia si ani nič iné nezaslúži a svojim extrémnym nacionalizmom sú Peržania rovnako odporní, ako Francúzi, či potomkovia lúpežníkov na malých koníkoch.
Najväčšou hanbou Iránu však je, ale že ani tú sprostú atomku nie sú schopní zbastliť, čo už dnes fakt nedokáže len ten, kto nechce.
A smiešne je, že celá ich zásoba uránu 256 by ledva stačila na jednu Hirošimskú atomku - ktorá síce bola mediálne efektná - lebo zapálila bezbranné, drevené mestečko na rovine - ale keby buchla napríklad vo Vrakuni, tak v Petržalke sa nepohne jediný panelák (pár okien by sa možno vysypalo) a v Dúbravke by ani nevedeli, že sa niečo stalo. A v centre by si iba pomysleli, že v Slovnafte zase raz strelil nejaký bezpečnostný, pretlakový ventil - alebo, že znova padlo nejaké lietadlo do Zlatých pieskov.
A Irán je aj primitívny, lebo jeho partizánsky spôsob vedenia ozbrojených konfliktov oddielmi neuniformovaných dobrovoľníkov je dostatočne známy už z vojny Irán/Irák.
Ak nevedia zostrelovať satelity, tak by radšej mali držať hubu a krok - lebo si akurát zopakujú osud Iraku a Líbye a US daňový poplatník bude mať zase hlbšie do vrecka, keďžena to pár tisíc miliárd zahučí a vyprofitujú z toho len oligarchovia.
Veľmi smutné je, že protivníci Iránu sú ešte väčšie prasatá, z ktorých niektorí ani nemajú hanbu v 21. storočí rozsekať bezbranného disidenta na vlastnom veľvyslanectve, čo by si zrejme aj Mohamed odpľul.
...
20. 7. 2019   Rozprávková Pravda
...
Našťastie sa blížime k vrcholu globálneho otepľovania a tak sa už blíži návrat do kvartérnej ďaľšieho zaladnenia v rámci doby ľadovej. Tým pádom sa začínajú množiť a zosilňovať zemetrasenia, lebo tektonické dosky sa dali do pohybu, keďže sa odľahčili rozpusenými ľadovcami. Tým pádom sa zvýši aj počet intraplatňových zemetrasení, ktoré boli doteraz zriedkavé. Lebo doteraz sa vyskytovli len v zlomoch medzi platňami. Lenže tie intraplatňové sú ničivejšie a s kľudom môžu prekročiť aj magnitúdu 10, lebo nezávisia od dĺžky tektonického zlomu. A také obrovské zemetrasenia sú nutné, aby sa obrátili prúdy v oceánoch a Zem zaľadnila, inak by otepľovanie pokračovalo, ako nárast výkonu v černobylsom reaktore až do odparenia všetkých oceánov (tým by sa síce Zem stala normálnou, slušnou planétou - tak ako Venuša, či všetky ostatné - ale to asi ešte nehrozí, lebo globálne otepľovanie a následné zaľadnenie sa za posledné dva milióny rokov opakovalo viac než 20 krát). Pohyb a praskanie tektonických platní samozrejme zvýši aj sopečnú aktivitu, ktorá nepochybne prispeje tiež svojou troškou do mlyna. Možno ožije aj stratovulkán Sitno s 30km kráterom - oproti ktorému sú aj desivé indonézske sopky iba poškrabky.
Tým by sa vyriešil aj Brexit, lebo Británia pod troma kilometrami obnoveného ľadovca by už zrejme nemala z čoho vystúpiť :)))
1/1