Názory čitateľov


Názory k článku:
Každý tretí slovenský podnikateľ tvrdí, že nedokáže podnikať bez porušovania zákonov

20. 7. 2019   Spoveď
Nenávidel som tzv."komunistický" systém, lebo klamal, aby zakryl svoju neschopnosť.
Teraz nenávidím "demokratický", lebo klamstvo sa stalo hlavnou pracovnou metódou.
Pritom je to v skutočnosti diletantsky prefarbený feudálny systém, ktorý z toho feudálneho odstránil všetko dobré čo tam bolo (napríklad pojmy "česť") a dokonca sprznil aj kapitalimus - lebo ak pred storočím nejaký pán Siemens zakaldal firmu, tak to znamenalo, že svojim menom ručí za spoločnosť - dnes nie sú "značky" hodné atramentu, ktorým sú vytlačené a každý sa zbabelo skrýva za fiktívnu "právnicku osobu". Ak chcete nájsť majiteľa - alebo sa stretnúť s CEO - tak musíte použiť metódy CIA/KGB, lebo inak vám tí zdochliaci zbabelo zmiznú cez kanál. Mohol by som citovať konkrétne mená - ale to by asi redaktor zo strachu okamžite vymazal (však inzerenti).
Lenže to znamená, že ľudia už prehrali vojnu so strojmi už dnes, hoci tie - skutočne inteligentné - ešte neprišli ani len v prvom priblížení (ale skôr, či neskôr prídu). Keď však prídu, už ani nebudú mať s kým bojovať.
V podstate sa hanbím za to, že som človek.
20. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Spoločnosť Siemens založil v roku 1847 Werner von Siemens.
Avšak už v roku 1919 podvodník Karl Friedrich von Siemens vymyslel die Mehrwertsteuer /Mwst./.Na Slovensku od roku 1993 tzv.daň z pridanej hodnoty /tzv.DPH/ Daň, ktorá je podvodom na občanoch. Všeobecne.
Dnes sa však píše rok 2019.
19. 7. 2019   Lolo
Kolonialna politika v EU, je plne funkcna a byrokracia, ktora je riadena konstitucnou kleptokratickou vladou v nasej vychodnej koloni, alebo europskom dominiu, dosahuje optimalne vysledky, pre potlacenie podnikatelskych aktivit, kolonialnych podnikatelov.
Byrokracia, buzeracia, perzekucia, sikana, alebo ciste zlomyselny pristup uradnika, byrokatickej masinerie, je inak celkom pochopitelna kazdodenna realita.
Ma to hlbsie dovody. Jednak preto, ze korupcia je nelegalna a pritizakonna, trestna cinnost a uradnik, ktoremu veli vlada kleptokratov, ktora kradne legalne, nemoze dovolit brat uplatky.
Druhy dovod, je vlastna neschopnost uradnikov, ktori ak vida schopnost zarobit peniaze legalne u podnikatela, mozu trpiet zavistou a tak cisto ludsky a po nasom, nejake to poleno hodia, alebo si daco vymyslia.
Problem je, ze najvatsie zlo, je moc v rukach hlupaka.
A uradnik nejaku moc ma, aj keby hlupak nebol, niekde nad nim v hierachii, vyssie postaveny jeden hlupak, spusta lavinovo debilnu direktivu, alebo staci necinnost a je z celej strukturovej hierarchie dementna luza.
Je to podobne, ako keby do podnikov, boli dosadzovany somari a cely podnik, nech je akykolvek, sa zmeni na farmu somarov.
Taka je totiz moc hlupaka, co ma moc.
a prikladom, moze byt kludne lobbysticka Europska komisia, ktora riesi banany a ziarovky, len pre blaho toho, komu to vyhovuje.
Urady v nasich koncinach maju podobnu moc, akorat z lokalnym dosahom.
Podnikatelia teda pravdpodobne musia v systeme hladat cestu a tato cesta asi porusuje nejake zakony.
Zakony sa ale nevymyslaju v uradoch, ale vyrabaju ich politici, ktori su tendencny a za 4 roky sa tendencie niektore menia, kleptokraticky princip a konstitucia ostava.
19. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Úradníci to je pliaga. Regulárni príživníci.
19. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Tak napríklad pri kalkulácii s tzv.DPH /s tzv.daňou z pridanej hodnoty/ SÚ PORUŠENÉ ZÁKONY NAJVYŠŠIE, prírodné v tomto prípade matematické.
19. 7. 2019   CQD
SOS SOS SOS SOS...
19. 7. 2019   tobi
cit.:"Podnikateľ môže robiť len to ,čo mu dovolí úradník a politik".Je to smutné,ak táto neproduktívna masa,namiesto toho,aby bola rada,že je výdatne živená produktívnou časťou spoločnosti,s ňou participovala na vyššej efektivite podnikateľskej činnosti,jej svojou často pseudoodbornosťou ,neschopnosťou ,neochotou a akousi zášťou ,akousi brzdou pri celkovom zhumanizovaní podnikateľskej činnosti.Dokedy to bude tak,že namiesto spoločného postupu obidvoch menovaných skupín na čím lepšom výsledku pre spoločnosť,tu bude vzťah zlodej-porušovateľ, vs.žandár-úradník,pol itik ? Nedajú sa stanoviť jednoduché pravidlá,k vzájomnej spokojnosti a vyrovnanosti,aby sa človek pri svojej činnosti nemusel pohybovať po nejakej hrane,ktorú mu paradoxne nakreslí ten, čo neprodukuje nič, iba konzumuje?
19. 7. 2019   M.V.
Dovolím si doplniť: Európsku úniu už nezaujíma výroba čohosi na Slovensku, chce dotované regióny miesto fabrík, chce zelené investičné banky. Dnešné výrobné kapacity sú predimenzované, každý by vyrobil, ale nemá komu predať. Bez certifikátu, teda "úradníka," sa nedá predať ani destilovaná voda. Slovenské podnikanie je to posledné, čo chce Európska únia, Afrika je v zornom poli a jej životná úroveň, to sú tie vyššie ciele a sociálna vrstva v politike, ale táto vrstevnica neprechádza Slovenskom.Minimáln a mzda sa dosiahne, ale so získaním práce, ktorá človeka uživí to bude horšie.
19. 7. 2019   neposlanec
ono sa lahko podnika, ked mate pozemok od statu za euro, dotacie na pracovne miesto, danove prazdniny a zmluvu o strategickej spolupraci, ktora vas ochrani od podobnych drobnosti, ci sa mylim?
19. 7. 2019   jahoda
pravda je jedna a písať ani hovoriť sa o nej nemože.
19. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Ten kto predkladá a hovorí pravdu je cenzurovaný, perzekuovaný, prenasledovaný. . .
22. 7. 2019   jahoda
a to ho utvrdzuje v tom že má pravdu
22. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Áno. Tie takzvané ženy zákona a takzvaní muži zákona to de facto pôsobením a angažovaním sa v danej veci, pravdu na strane súpera úplne priznávajú a prakticky tým ich konaním /cenzúra, perzekúcie, prenasledovanie. . ./ to do dôsledkov dokazujú.
1/1