Názory čitateľov


Názory k článku:
Povedz, čo chceš počúvať: Kapitalistický úspech hudobných nahrávok

3. 8. 2019   anonym
Keby ludia mali vkus a hudobny sluch, nepocuvali by to, co sa dnes povazuje za hudbu.
Ani hudobnici a interpreti, by neboli chudobnici a plagiatori, remixeri a raperi.
Problem je, ze ak je niecoho velmi vela, kvantite unika kvalita.
Problem tiez je, ze jazzova, alebo dychova hudba od napriklad Kmocha, sa nehodi do reklamy. Stary punk /Buzzcocks/sa uz bezne hra ako upokojujuca hudba v hypermarketoch a dokonca aj revolucne piesne Joan Baez, alebo Jefferson airplane, bezne hraju, ako upokojujucu hudbu. Dokonca aj take psychadelicke zazraky, ako Cream, alebo temny The animals.
V radiach, aspon teda mainstreamovych, hraju hrozne a hnusne odpady, moderna hudba je naozaj velmi vulgarna, je podla mna otazka casu, ked zacnu v klipoch fetovat, robit sex, alebo si kadit do tvare. Podla slovnej zasoby dnesnych interpretov, to vlastne uz robia, len zatial slovne.
Preto si myslim, ze je uplne jedno, ake ulozisko, alebo aky format sa dnes vydava, ci je to vinyl, alebo len puste data, MP3, alebo FLAC, prevazne je vsetko na steroidoch, loudness war, kompresia a kvalita zvuku je katastrofalna u dnesych zaznamov.
Zvukari asi umreli, este zijuci maju asi nejaky sluchovy handicap.
Pravda je, ze ak si predstavim Rytmusa v nejakom divadle, alebo studiu, chapem, ze obsah nepotrebuje kvalitu zaznamu.
To sa da pustat aj na kazetaku a paske emgeton, pozutej aspon 5x a stale to bude jasny odkaz.
5. 8. 2019   Lofo
Podľa tvojej prvej vety, ktorú si napísal by sme stále mali počúvať jaskynné búchanie paličkou o kosť. Hudba, tak ako technológie, gastronómia, medicína atď sa posúvajú ďalej a vyvýjajú (netvrdím, že správnym smerom ale hudba vždy bola tvorená hlavne pre masy). A nikto ťa nenúti tie s**čky počúvať. Vypni rádio a TV a prestaneš byť hater a internetový troll. Možno budeš aj šťastnejší.
3. 8. 2019   No Jobs for Steven
Hudbu nepočúvam, lebo mi ruší myšlienky,
Z niekoľkých návštev študentských diskoték mám tinitus.
MP3 prehrávače predával v Bratislave AGEM už rok-dva, než s tým prišiel Jobs,
Akurát boli neporovnateľne lacnejšie.
Prínos Jobsa nebol ani v Apple II, ani v McIntosh-ovi, ani v Newton-ovi, ani v Next-e, ani v Pixar-e, ani v i-Pade a dokonca ani v i-Phone - on technológiám nerozumel, ale dokázal vymačkať tých, ktorí im rozumeli.
Jobs bol obchodník a marketingár - jeho hlavný prínos je i Tunes Store - elektronický obchod, kotrý medzitým všetci viac-mene úspešne okopírovali ...
Jobs dokázal majstrovsky udrieť na najmalomeštiackejši u ľudskú strunu - aj keď môžem mať niečo podstatne lacnejšie - či úplne zadarmo - nechcem to, lebo ja som NIEKTO, pretože si za to môžem dovoliť zaplatiť.
Jobsova genialita spočíva v tom, že pochopil, že toto dáva možnosť niktošom vylízať si nevyliečiteľné rany a oklamať samých seba :)
Ale v podstate len okopíroval model škaredých báb, ktoré sa to zúfalo - ale bohužiaľ neúspešne - snažia kompenzovať smiešne drahou kozmetikou a streštenou módou.
Na druhej strane, život je nudný a tak ho treba nejako zabiť, kým príde zubatá ;)
1/1