Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomika trhov: Prečo potrebujete mať šéfa

22. 7. 2019   Dig
Prečo potrebujete mať šéfa? pretože podla nemenovanej zahraničnej studie sa zistilo, ze len 2% ľudí zo 100% by naozaj aj niečo v práci robili, ostatní by to viac ci menej zneužívali a to je odpoveď na otázku.
22. 7. 2019   Lolo
Trh je taka vesela vec.
Najhorsia je neviditelna ruka trhu, ak tu ruku tvori byrokraticka a politicka masineria, ktora netvori ceny, ale deformuje trh, pre vlastnu potrebu.
je jedno ci sa jedna o dotacie, alebo o dotacne podvody, alebo je jedno, ci sa jedna o regulaciu, alebo diskriminaciu, vzdy vytazia len najsilnejsi a najdravsi, nakoniec aj tak kapital a zisk, pouziju na politicku elitarsku manipulaciu.
Z neviditelnej ruky trhu, sa potom stane cierna ruka kleptokracie.
22. 7. 2019   @@@
deformuje trh pre vlastnu potrebu ale ved to robia aj sukromne spoločnosti nie len štat ....tak aki je v tom rozdiel ked to urobi sukromnik potom je to ospravedlnitelne ??? ....bolo by ospravedlnitelne ak by štat nič nereguloval a take plynarne by boli čisto v rukach sukromnika ktory by zvyšil rapidne ceny a dostahoval až 40% alebo aj 50% ziskovosť z tržieb ???.....potom kde je ta hranica ?...kto deformuje trh ked ho nakoniec deformuju všetci pre vlastnu potrebu ??
22. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
A čierna ruka kleptokracie funguje o.i. pri tzv.DPH ako podvode na občanoch.
Naivný občan má mylný dojem, že jeho obetované peniaze sa bezozvyšku odvádzajú od roku 1993 pod skratkou DPH štátu, zatiaľ čo značná časť peňazí ikasovaná od občanov pod zámienkou DPH končí v nenásytných hrtanoch, v bezodnej priepasti. Ľudovo povedané resp. napísané "cap-ca-rap".
22. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Nákupná cena ani predajná cena nie sú pridanou hodnotou.
22. 7. 2019   AT&T
Ten pán ešte zjavne nikdy nerobil CEO :)
Lebo väčšina vecí v praxi je o boji a iracionalite.
Na počítanie fazuliek je ekonóm (finančný riaditeľ) ale ten aj tak jazdí na Mercedese len preto, že je v skutočnosti nepriateľom - lebo je agentom štátu, ktorý primárne dozerá na včasné a korektné platenie daní - takže veľké SUV si zaslúži len keď to dokáže - a je ochotný - obicyklovať.
Skutočnosť asi najlpešie vystihol film "Vlk z Wall Street"
Lebo tak to funguje naozaj.
Teda vo firmách, ktoré sa nehrajú o drobné a manipulujú s miliardami ...
Probatum est ;)
1/1