Názory čitateľov


Názory k článku:
Recyklovaná inteligencia ako pomoc ekonomike

27. 7. 2019   anonym
Staci sa pozriet na film the big hack, tam smeruje vsetka recyklovana umela igelitencia
27. 7. 2019   Old Shatterhand
Agentúra Bežný & Chudobný, sro z Pustých Úľan, zase potvrdila rating agentúry Standard & Poor na úrovni ZZZ- s negatívnym pohľadom, keďže už vieme, ako nehorázne sú tieto agentúry korupčné, lebo sme ešte nazabudli na Enron, či CDO :(
27. 7. 2019   Nemoc Ekonomike
Zaujímafvý článok od človeka, ktorý zrejme nevie progeamovať, určite nerozumie, ako sa zostavujú neuronálne siete, nikdy nedefinoval topoloógiu FPGA a zrejme ani nikdy v živote nezapájal analógový počítač :) A už vôb ec nemá páru o štatistike a hlavne o tom ako sa v reále používa (či skôr zneužíva - ako posledne pri CDO, keď poistnú štatistiku násilne použili pre ohodnocovanie cenných papierov, ignorujúc závislosť premenných, ktoré považovali za nezávislé :(
Nič z toho samozrejme netreba vedieť, ak ste investor, užívateľ, alebo to chcete riadiť, lebo potom musíte mať ine skills. Akurát potom dopadnete, ako ten lekár - "lebo počítač povedal" (ešte horšie čísla sú pri mamografii - ultrazvuk totiž poskytne len jedno (dosť nekvalitné) zobrazenie reality a skutočný lekár musí zohľadniť čo najviac pozorovaní a až potom si môže utvoriť názor - bohužiaľ nikdy 100% -ný (aj ten najlepší lekár musí stále byť z časti šaman, lebo voči komplexnosti ľudského organizmu sú aj tie "najdokonalejšie" diagnostické prístroje ako kladivo na opravu počítača). Problém je, že systém lekárov inžinierizuje a mení ich na operátorov, síce krásnych - ale stále nedokonalých zariadení, pričom čoraz viac lekárov sa už ani nepokúša liečiť, len tie drahé prístrojčeky obsluhujú a úzkostlivo dbajú aby neporušili nejaký predis, ktorý myslí za nich. Tak sa síce dočkajú penzie a neskončia v kriminále, ale titul MUDr sa mení na zdrap papiera, lebo ich práca začína byť automatizovateľná a teda strojovo nahraditeľná. Menia sa totiž na robotníkov.
Takže u strojov sa síce ako-tak zvyšuje "inteligencia" no u - voľakedy intelektuálnych profesií klesá. A to sa netýka len lekárov - to sa týka aj architektov (tých bežných), právnikov (čo sú už dnes len stredovekí pisári, ktorí z nejakého neznámeho dôvodu nevyhynuli) - ale napríklad aj bankárov, stredného managementu a novinárov.
Ale nazad - to, čomu sa hovorí "umelá inteligencia" je zatiaľ len výrazne lepšie rozpoznávanie vzorov (pattern recognition) - a je jedno, či to sú falošné bankovky, reč, hudba, dopravná situácia, alebo preklady medzi rôznymi jazykmi (prekladu do a zo Slovenčiny sú ovšem stále katastrofálne - avšak dvojica Angličtina/Nemčina už začína byť použiteľná a prekladatelia sa čoskoro budú musieť sústrediť na "krásnu literatúru", alebo sa začať venovať niečomu inému)
Je to síce úžasné - ale zatiaľ úplne chýba rozpoznávanie objektov (s potrebným zovšeobecňovaním) a s tým súvisiaca asociatívna pamäť. Na to doterajšie štruktúry nestačia a výsledky ich násilného použitia sú katastrofálne idiotské.
Zrejme preto Boeing 737 MAX ...
PS vďaka za článok :)
1/1