Názory čitateľov


Názory k článku:
Keď politici presadzujú vlastný záujem: Regulácia brzdí inovácie, pokrok, aj ekonomický výkon

17. 7. 2019   Revolucionar
V deregulovanom svete už žijeme, keďže nadnárodný velkokapital si presadí regulácie aké chce, aj ich zrušenie, či naopak zavedenie, naš parlament s tým môže len súhlasiť a súhlasiť, ak by nesúhlasil tak tu urobia demokratický protikorupčný majdan a nová vláda s tým bude suhlasit, osprostene deti sa budú tešiť že vyhrala liberalna demokracia, sloboda, a láska a pravda, a hneď ich bude čakat aj krásna budúcnosť so všetkym čo k tomu patrí, keď sa rozvraty štátny poriadok a k moci sa dostanú tkz.nove tváre:) takže regulácie tu boli, sú, aj budú, treba ale nájsť nejakú únosnú mieru, aby aj ovca bola celá, aj vlk najedeny..
17. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Na Slovensku /podľa vzoru EÚ/ nie sú osprostené iba deti.
17. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Pokrok, pokrok . . . Pred niekoľkými minútami /17.7.2019 o 18:42 hod./ na televíznej stanici TA3 /cirkus pod menom tzv.Biela sova/podvodníčka Wittenbergerová a podvodník Henniker z FS SR balamútili občanov o platbách tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/. A servilní debili z TA3 /a nie iba z TA3/ také klamstvá, zavádzania, výmysly, dezinformácie, nepravdy, hoaxy . . . ešte aj vysielajú. Detto televízna stanica Markíza v správach o 19:00 hod. Z občanov robia hlupákov. Ako napríklad dnes /17.7.2019 po 15:00 hod/ tiež na TA3 debil Iljev trepal hlúposti o dedičstve komunizmu . . . o dedičstve niečoho čo nikdy a nikde neexistovalo. Čistí debili. V tomto prípade či už na FS SR, na TA3 alebo v tv Markíza.
17. 7. 2019   CQD
Pokrok pokrok? To tazko. Co tak podvod podvod. To im vsetkym ide lepšie.
17. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
SOS SOS SOS - Podvodmi a podvodníkmi sa to len tak hemží - SOS SOS SOS.
17. 7. 2019   winnetou
všetky komory a cechy pod "ušľachtilé" zdôvodnenia svojej existencie skrývajú hlavný cieľ a zmysel svojho pôsobenia-čo najviac sťažiť vstup novej konkurencie do odboru
17. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
A tej konkurencii stačí tým komorám a cechom predložiť holý fakt a teda holú pravdu, že napríklad cena /suma/ bez DPH resp. základ dane nie je pridaná hodnota. A začnú sa diať veci . . .
17. 7. 2019   klustateofstoutlaw
Súhlasím s tebou že cechy komory a iné profesné združenia neplnia na Slovensku svoje poslanie. Ideálne poslane cechov komôr a iných profesných združení je chrániť čistotu a zmysel profesie aby sa profesia a ľudia ju robiaci nespreneverili svojmu poslaniu aby napríklad elektrikári nesmažili väzňov na Guantaname na elektrických kreslách príliš sadisticky), alebo lekári nerobili pokusy na svojich pacientoch ako Mengele v koncentráku ako na krysiach, alebo nezískavali moc v štáte prostredníctvom povolania profesné povolanie SISák... A na to slúži profesná prísaha vernosti a oddanosti poslania napríklad lekári majú Hypokratovu prísahu, elektrikári, stolári, strojári majú tiež niečo ako prísahu spojené s oprávnením vykonávať danú profesiu a cechy komory a profesné združenia.. vydávajú oprávnenie vykonávať profesiu mali by sledovať nové trendy zákony, iniciovať nové zákony spojené s problémami v danej profesii a mali by dohliadať na svojich členov aby sa nespreneverili povolaniu a to morálne, odborne alebo kriminálne, čo by mali oznamovať na políciu a spolupracovať na odhaľovaní lumpov v ich vlastných radoch.
Problém je však keď pretlak lumpov ovládne profesíjnú organizáciu, množí lumpov rodinkárskym spôsobom im vydáva osvedčenia, len lump lumpovi a nie inak a spoločne všetci grázli ťahajú profesíjnú organizáciu do grázlovstiev najvyššieho zrna ruku v ruke s kriminalitou, zákernosťou, fušerinou a skupiny zosieťovaných lumpov ako hyjeny napádajú a rozkladajú všetko dobré, čestné čo ešte v profesii zostalo čo má ešte svoj zmysel a plní poslanie profesie.
Kto zo štátu má zasiahnuť keď základ štátu a ekonomiky tvoria zlumpované profesie, čo je základ kriminálnej mafie a mafiánskeho štátu grázlov.
"Biele krvinky" sa proste minuli!!!
17. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
A že tých lumpov o.i. napríklad na MF SR, FS SR, na Finančnom riaditeľstve na Daňovom riaditeľstve, na DÚ, na Akadémii daňových poradcov, v Slovenskej komore daňových poradcov, v Slovenskej komore exekútorov, v NR SR, v NAKA a v jej zložke Finančnej polícii, v NKÚ, na ministerstvách, na súdoch . . . a že tých lumpov je.
20. 8. 2019   Zofofil
Sorry, ale jediným zmyslom cechov, združení a iných Numerus Clausus je zabezpečenie výnimočných privilégií (napríklad predpisovanie a predaj chemikálií - najčastejšie vo forme liekov) a čo najvyššieho príjmu pre členov (ale radšej ešte vyššieho). V minulosti to navyše bolo utajenie know-how. Etika a morálka je luxus ktorý si môžu dovoliť len chudáci - ale najčastejšie to bývajú duševne vyšinutí jednci, ktorých možno relatívne ľahko identifikovať podľa modloslužobníctva (klaňanie sa ľubovolnej hlúposti), samozvaným zastupovaním nezúčastnených subjektov (bez notársky overenej plnej moci) a hlavne rituálnych obsesií (od fakľových pochodov, cez spartakiády až po lepivé oplátky).
Riadenie spoločnosti potom spočíva vo výmene týchto privilégií medzi vyvolenými elitami na úkor biedneho zvyšku - ktorý nie je dostatočne krásny, inteligentný, silný nadaný - ale hlavne nemal vyvolených rodičov.
Keď sa vyvolená elita už úplne zošalie a stratí akúkoľvek súdnosť, tak dochádza k revolúciám, lebo životy kasty nehodných stratili zmysel a tak už nie je žiadnou stratou sa takého života zbaviť sebaobetovaním, čo - v našich končinách - vedie napríklad ku kúpe modrých sluchátok ...
17. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Politici, firmy, podnikatelia . . . o.i.dodnes presadzujú a podporujú tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/, ktorú vymyslel a vytvoril v roku 1919 podvodník Karl Friedrich von Siemens /Die Mehrwertsteuer-Mwst ./ a ktorá je podvodom na spotrebiteľoch. Dnes sa však píše rok 2019.
1/1