Názory čitateľov


Názory k článku:
Možný bankrot: Americkej vláde hrozí, že v septembri nebude schopná splácať záväzky

11. 7. 2019   psychickynarušenafabrika
taký je americký priemysel napríklad taký Emerson
11. 7. 2019   seriovápasovávýrobapsychiatrie
Taký sú pracovitý Američania od rána až do večera vyrábajú...
10. 7. 2019   Adam
Staty krachuju a miliardari pribudaju! A potom sa pytaju danovych poplatnikov co s tym?
10. 7. 2019   Blind Man
Nehrozil, nehrozí a nikdy hroziť nebude!
10. 7. 2019   @@@
usa si obrovskym deficitom kupuje ekonomicky rast ...rast usa je umelo nafukovany prave deficitom vlady ....v podstate toto može robiť každa krajina len nakoniec to niektorych dobehne ked zistia že dlhy sa nemožu len vytvarať ale je potrebne ich aj splacať napriklad ako grecko ktorych to dobehlo a poslednych 10 rokov mali vyrazne problemi ....
je otazne čo to urobi z tak velkou krajinou ako je usa ale keby dopadli tak ako greci tak to by nakoniec bol problem pre cely svet kedže usa su obrovskymi spotrebitelmi a častorkat tahaju svojou spotrebou aj ine krajiny ako napriklad činu japonsko a v určitej miere aj europy napriklad cez nemecko (ktore ma s usa vyrazne obchodne prebytky ) a nakoiec kdeže ekonomiky po svete su prepojene doplatili by sme na to aj my
10. 7. 2019   @@@
"Nesúhlasí však s ľavicovými názormi, ktoré tvrdia, že všetko vyrieši zdanenie bohatých. Na to sú vládne dlhy príliš vysoké. Američania tak podľa neho budú musieť zvažovať zdanenie širokej populácie a na to by mohla poslúžiť napríklad daň z pridanej hodnoty, ktorá je v Európe široko rozšírená. "
v usa 17,1% ludi z najvyššim prijmom maju až 59,7% všetkych prijmov v hospodarstve toto su udaje za rok 2016 nejde o malu sumu ale ide konkretne o 6,1 biliona dolarov z 10,2 biliona ktore sa v roku 2016 rozložilo medzi danovych poplatnikov ...tvrdenia že zdaniť tych vyššie zarabajucich nebude mať prinos je nezmysel ktoru poltiici radi pretlačaju len preto aby sa viac penazi vybralo aj od tych bežnych a chudobnejšich ludi lebo bohatši platiť viac nechcu
12. 7. 2019   BORAT
K DPH: Legálna štátna daňová mafia sa od legálnych štátnych daňových mafií učí!
10. 7. 2019   milan111
Veď ich ten život na úkor zvyšku sveta raz dobehne. A to bude
jazda, až raz padne dolár, zlato vyskočí do nebies a banky budú
v prdeli.
10. 7. 2019   Malýdvor Dlhýbič
Aktuálny External Debt USA je okolo 22000 miliárd USD - čiže už prevýšil HDP (ktoré je v špeciálnom prípade USA v podstate zložené len zo spotreby domácností).
Napriek prifrizírovaným číslam sa každoročne zvyšuje zhruba o 1000 miliárd.
Je pritom skoro vylúčené, aby Trump dodržal Obamovo tempo likvidácie krajiny, takže jeho príspevok bude prinajmenej 1500 miliárd deficitu ročne - ale zrejme o mnoho viac (lebo reštart zbrojenia).
Na druhej strane, 1000 milárd hore dole, je zrejme fakt úplne jedno.
Škoda len, že za tie peniaze by sa kompletná MHD v Bratislave mohla presťahovať pod zem v podobe luxusného metra - rovno s viacerými tunelmi pod Dunajom ...
Bohužiaľ Slováci postavia prvý tunel pod touto riekou až ako čínska kolónia :(
10. 7. 2019   classic chess
Slováci sú národ trpezlivý. Počkáme až kým Dunaj vyschne a potom tunely pod Dunajom nebudú potrebné.
12. 7. 2019   BORAT
Načo stavať metro pre otrokov? Pre otrokárov legálnej štátnej daňovej mafie kolonizovaného banánového Slovakistanu je výhodnejšie peniaze daňových poplatníkov (otrokov) preprať cez nákup amerických stíhačiek a uzatváranie "super výhodných" obchodných dohôd napr. o vzniku americkej základné v j.bnutom Slovakistane!
15. 7. 2019   hoax
až raz padne dolár .. zistíš, že tvoj dôchodok v druhom pilieri nemá žiadnu cenu :) ... na druhý deň ťa vyhodia z roboty, pretože nemajú komu vyrábať .. pretože ak by padol dolár tak tu bude kríza akú svet ešte nezažil .. bohuzial je to rezervná mena celeho sveta a najviac dlhu na svete je v dolaroch .. lahko sa to povie .. ale problem splacania americkych dlhopisov si odserie celý svet ..
a jediny sa budu byť do hrudi rusi .. lebo si povedia ..dobehli sme europu .. (my sa budeme mať nap**u potom oni sa budu mat na***u stále ..)
1/1