Názory čitateľov


Názory k článku:
Tisícky českých dôchodcov spadli do exekúcie pre rekordné zvýšenie dôchodkov

8. 7. 2019   jahoda
sekať ruky za kradež, vy viete ktoré právo potrebujeme jako soľ
8. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Napríklad od roku 1993 sú občania denno-denne okrádaní na tzv.DPH /na tzv.dani z pridanej hodnoty/.
12. 7. 2019   hoax
ako chcete financovať štát ? ked nebudete oberať ľudí v DPHčke ?
12. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Tzv.DPH je od roku 1993 podvodom na občanoch.
Suma, ktorú občania od roku 1993 pod skratkou DPH denno-denne platia sa tak či tak v plnej výške štátu NEODVÁDZA. Štátu sa odvádza, teda keď sa už odvádza, iba zlomok sumy, ktorú naivní občania od roku 1993 pod ikonou DPH v "dobrej viere" denno-denne platia. Obrovská časť financií vymámených od občanov pod zámienkou DPH sa stráca v bezodnej priepasti. Čiže štátu sa nedostáva. v tomto prípade štat ťahá za kratší koniec.
V popredí podvodu tzv.DPH na občanoch sú o.i. MF SR, FS SR, Finančné riaditeľstvo, Daňové riaditeľstvo, DÚ, Akadémia daňových poradcov, Slovenská komora daňových poradcov, Slovenská komora exekútorov, NR SR, NAKA a jej zložka Finančná polícia, NKÚ, ministerstvá, súdy. . . za podpory servilných médií tv, rádií, tlače, internetových portálov . . .
8. 7. 2019   PEG
To bola v Česku vyššia miera inflácie,keď u nás to bolo okolo 2,4 %,čo finančne predstavovalo zvýšenie dôchodkov o približne 8 Euro a vyššie? Keďže v Čechách finančné navýšenie činilo priemerne viac ,ako 35 Euro ,znamená,že česká populácia buď tak nestárne,ako slovenská,alebo hoci nie sú európskym tigrom,sú na tom ekonomicky oveľa lepšie. Alebo žeby mali 4-násobne sociálnejšiu vládu ?Bolo by načim porovnať počty dôchodcov padlých do exekúcie v oboch krajinách,či nie sme náhodou "lepší".
8. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Exekútori, ktorí narábajú s tzv.DPH /s tzv.daňou z pridanej hodnoty/ či už v Česku alebo na Slovensku si od svojich obetí o.i. nechajú preplatiť pod zámienkou DPH aj daň zo svojej odmeny. Je to podvod. Odmena exekútora nie je pridaná hodnota. Daň zo svojej odmeny nech si platí každý exekútor sám. Tak ako každý iný občan.
8. 7. 2019   tobi
Pán František Nahnevaný.Vašim najväčším problémom je DPH.Tak si rozoberme,čo to vlastne je a k čomu slúži. Ak stál nejaký výrobok 31.12.1992 povedzme 100 000 Sk,už 1.1.1993 jeho hodnota stúpla o tzv. fiktívnu DPH na 123 000 Sk,hoci k nemu nikto ,nič nepridal. Čiže ,je to čistá zlodejina štátu,nakoľko takto zdraželo všetko-potraviny, elektronika,šatstvo a všetok spotrebný tovar.A dotklo sa to všetkých rovnako, platcov i neplatcov DPH.A pre vysvetlenie,cena s DPH je pre neplatcov DPH ,teda aj pre všetkých bežných občanov základom dane, t.j.základnou a výslednou cenou.Ak platca DPH zhodnotí výrobok,alebo tovar a službu,alebo si jednoducho na ním predávaný tovar,či produkt navýši percento svojho zisku,/to navýšenie sa počíta zo základu dane,t.j.vstupná cena s DPH,mínus DPH plus % zisku,plus na takto navýšený základ dane ,príslušnú sadzbu DPH. Rozdiel medzi nákupom DPH a predajom DPH, je daňová povinnosť platcu DPh voči štátu.Je to akési dvojité zdanenie,/pridaná hodnota=zisk/nakoľk o tento platca platí ešte aj riadnu daň zo zisku/príjmu/.Polop atickejšie sa to asi ani vysvetliť nedá . Ešte existuje iný termín u DPH ."nadmerný odpočet" ,ale tento sa obyčajných ľudí netýka.Asi tak..
8. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Pre mňa DPH nie je vôbec problém, pretože od roku 1993 poukazujem na podvod tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ na občanoch, kde tzv.DPH daňou z PRIDANEJ HODNOTY ani nie je.
Kto si prečíta akúkoľvek faktúru, akýkoľvek pokladničný doklad, bloček a p., ak tieto obsaujú tzv.DPH, tak okamžite zistí, že predmetná daň nebola vyrubená a inkasovaná z pridanej hodnoty /ako je požadované, nariaďované, prikazované/, ale táto daň bola vyrubená a vzápätí zinkasovaná de facto z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane a následne k tejto cene /sume/ pripočítaná. Podobne sa to deje aj pri cene /sume/ s DPH, lenže v opačnom garde t.j. koeficientom napr.20/120, kde sa predmetná daň z ceny /sumy/ s DPH odpočíta a vzniká tak zasa len cena/suma/ bez DPH /de facto čistá, netto cena, suma. Čiže žiadna pridaná hodnota/.
Tzv.DPH je od roku 1993 podvodom na občanoch. Tu je dôkaz /zjednodušene/:
Od roku 1993 sa od občanov požaduje, nariaďuje sa im, prikazuje sa im . . . platba finančne nižšej dane z pridanej hodnoty /DPH/, v skutočnosti sa však od občanov inkasuje de facto finančne vyššia daň, t. j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane.
Suma, ktorú občania od roku 1993 pod zámienkou a skratkou DPH platia sa rozhodne v plnej výške štátu neodvádza. Štátu sa odvádza, teda keď sa už odvádza, iba zlomok sumy, ktorú občania pod ikonou DPH v "dobrej viere" platia.
Pri kalkulovaní s tzv.DPH sú porušené zákony najvyššie, prírodné v tomto prípade matematické.
Poznámka.
Die Mehrwertsteuer /Mwst./ vymyslel kedysi v roku 1919 podvodník Karl Friedrich von Siemens. A hoci bola táto daň v Západnej Európe značne kritizovaná, zloduchom sa ju podarilo zaviesť.
Kedysi v roku 1992 podvodníci v popredí s ing.Beátou Jarošovou, PhD. podhodili parlamentu tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ a diletanti na Slovensku /ale aj v Česku/ to schválili.
Dnes sa však píše rok 2019.
9. 7. 2019   CQD
Presne.
12. 7. 2019   hoax
čo tak premenovať DPH na D ... ako daň a ďalej to neriešiť ..
17. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Názor som objavil náhodou. Z toho dôvodu odpovedám až teraz.
Iba premenovanie nepomôže odstrániť podvod, pretože suma, ktorú od roku 1993 občania denno-denne pod zámienkou DPH /alebo prípadne pod D čiže pod daňou/ platia sa rozhodne v plnej výške štátu neodvádza. Veľká časť peňazí vymámených od občanov, spotrebiteľv, zákazníkov. . .. pod skratkou DPH sa stráca v nenásytných hrtanoch, v bezodnej priepasti . . . a teda štátu sa táto značná časť peňazí neodvádza. Naivní občania majú dojem, že "niekto" tú tzv.DPH štátu za nich odvádza. To sa však nedeje. Od roku 1993 je tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ podvodom na občanoch.
7. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Exekútor, ktorý si k svojej odmene účtuje a následne inkasuje tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ je podvodník. Tak v Česku ako aj na Slovensku. Tak na Slovensku ako aj v Česku.
7. 7. 2019   M.V.
Nikto sa nemôže zbaviť zodpovednosti za seba ani na sekundu, kým nie je uznananý za nejsvojprávneho. Za pôžičkou alebo ručením je často neracionálna úvaha a veľké oči, často chamtivosť detí alebo vnúčat inokedy životné okolnosti. Žiadne oddĺženie jednotlivcov jánošikovskou metódou nie je možné ako si to občas dlžníci predstavujú lebo by sa zneistili všetky finančné záväzky.
7. 7. 2019   ERIK
a co zodpovednost politikov za premrhane miliardy? ty zodpovednost... ak mas dlh 10 tisic a narastie ti casom na roznych poplatkoch a urokoch na 30 tisic, tak to nema nic spolocnezo zodpovednostou, ale zlyhanie statnych zastupcov, ktorí spolupracuju s korporaciami a kriminalnikmi... TY ...
7. 7. 2019   M. V.
Erik: Zodpovednosť sa nedá presunúť iba právomoc, žiaden politik sa do takej situácie nezapletie. Zodpovednosť je konkrétna a na rozhodnutia štátnych činiteľov sa nedá vyhovoriť. Niekedy taký dlh môže vzniknúť aj nezaplatím celkom malej sumy napríklad z lístka v mestskej doprave, čo sa naozaj stalo a dokna ešte nedospelého osobe a poćkali na plnoletosť. Myslíš si , že máš pravdu, možno subjektívne, ale objektívne právo ti ju neuzná aj keby si bol tie tri bodky dopísal akokoľvek.
7. 7. 2019   M. V.
Oprava: dokonca nedospelej osobe. Nejako mi to iPad preštylizoval.
8. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Podvodom na občanoch je už samotná prípadná tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/, pretože sa od občanov, napríklad pri cene lístka v mestskej doprave /a nie iba pri tejto cene/, inkasuje vyššia suma, ako je suma pri DPH od nich požadovaná, ako je im nariaďovaná, dokonca ako im je pod vyhrážkami a sankciami prikazovaná.
Takí exekútori, onakí exekútori. Takí odborníci, onakí odborníci. Takí ekonómovia, onakí ekonómovia . . . a dodnes nevedia čo je to cena /suma/ bez DPH resp. základ dane a čo pridaná hodnota.
9. 7. 2019   CQD
Tak, tak.
12. 7. 2019   hoax
nerozumiem o čom píšete .. pozerám na lístok z MHD .. 0,90 € cena bez DPH 0,75 DPH 20% = 0,15 € ...takže dajte aj nejaké fakty a nie len nezrozumitelné bláboli ..
14. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Dotaz sm objavil náhodou. Z toho dôvodu odpovedám až teraz.
Faktom je, že cena bez DPH 0,75 Euro NIE JE PRIDAN8 HODNOTA. Zo sumy či už 0,90 Euro alebo z 0,75 Euro sa v žiadnom prípade NESMIE vypočítať a inkasovať daň z pridanej hodnoty /DPH/. Keď sa tak napriek tomu deje, jedná sa o podvod na občanoch. A ten tu máme už 26 rokov, šesť mesiacov a dva týždne.
Teda ešte raz:
Ani cena lístka 0,90 Eur os DPH a tiež ani cena lístka 0,75 Euro bez DPH, teda žiadna z týchto dvoch cien NIE JE PRIDANOU HODNOTOU.
1.poznámka.
Požiadavka, nariadenie, príkaz . . . sú jednoznačné a jasné: Daň z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/. A tá sa v tomto prípade /a nie iba v tomto prípade/ nekoná.
2.poznámka.
Od roku 1993 platia občania pod zámienkou DPH viac ako sa od nich požaduje, viac ako sa im nariaďuje, dokonca viac ako sa od nich pod vyhrážkami a sankciami prikazuje. Od roku 1993 je tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ podvodom na občanoch.
8. 7. 2019   Jaro
Ľudia nechcú niesť zodpovednosť za vlastné chyby, preto hľadajú vinníka.
8. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
A čo chýb sa udeje napríklad na schôdzach NR SR . . . a ešte sú protagonisti za ne štedro odmeňovaní.
1/1