Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci si na dovolenkách môžu dovoliť nakúpiť viac ako vlani

7. 7. 2019   Domased
Fantastický pokrok - Bulharsko bolo pre nás lacnejšie už pred 40-timi rokmi.
Áno, to bolo vtedy keď Komanči nečakane povolili tranzit cez Juhošku, lebo Rumuni zrazu chceli platiť za benzín doláčmi a tých ŠBČS nemala dosť. Ústredný výbor sa však zľakol že robotníci a roľníci, nadržaní na plačkanie sa pri Varne a Achtopole a tak radšej riskoval, že zopár ideologicky nepevných jednicov zdupká - čo sa aj stalo.
Bola to však krásna dovolenka, lebo ceny boli tak smiešne nízke, že maďarskú čeršňovicu a barackovicu sme kupovali rovno po celých debničkách :) A pre ceste nazad sme vo výbornom kurze predali všetko kempingové vybavenie juhoslovanským mehaničarom. Takže sme vlastne cestovali zadarmo a pritom bez vycestovacej doložky a devízového prísľubu.
A že voľakedy nebolo fasa ...
PS Crna Gora je síce úžasná, čo sa týka prírodných krás, je tam však typický slovanský bordel a do mora sa dá dostať ťažko, lebo vďaka prebujnelej koruovii si všeky slušnejšie pláže privlastnili súkromníci.
Keďže sa poväčšine jedná o východoeurópskych mafiánov, nie je zrejme rozumné sa s nimi púšťať do potýčiek.
Facit - treba to vidieť (aj susedné Albánsko, ktoré je - bohužiaľ - čistejšie), ale stačí raz (asi ako Guantanámo).
7. 7. 2019   Seddoma
Oprava:
"Ústredný výbor sa však zľakol že robotníci a roľníci, nadržaní na plačkanie sa pri Varne a Achtopole, urobia 89-ty o desať rokov skôr ..."
PS to nie je hypotéza, lebo západní Nemci oficiálne avízovali o dva roky neskôr (1981), že Europa sa do 10 rokov zjednotí (a to mohlo znamenať len jediné). A oni boli celkove dobre informovaní, lebo Der Spiegel priniesol fotku sovietskeho tanku v Prahe už v júli 1968 ...
7. 7. 2019   jozef
"Typický slovanský bordel" = Slovinci (tiež Slovania) by ti ale dali :-)
1/1