Názory čitateľov


Názory k článku:
Odškodné od Boeingu pozostalým nepôjde

6. 7. 2019   Rado
Dalo sa to cakat. Amerika by rada riadila a buzerovala cely svet. No nema dostatok penazi, aby to urobila iba doma, kde ma bordel. To iste plati pre americke firmy. Nabuduce im trba nasrrat do ruk. Bande vsivavej.⁰
5. 7. 2019   Jarocell
Boeing má ešte jeden argument: piloti nezvládli riadenie. Tá istá závada a situácia sa prejavila aj na mnohých iných lietadlách toho typu, ale posádky ju zvládli a pokračovali v lete. Vedeli o nej a vedeli ako ju riešiť. To, že letecké spoločnosti nemajú dostatočne vycvičených pilotov, nie je problém iba výrobcu. Ak pri akcelerácii v zákrute prejde výkonné auto do šmyku a havaruje takisto nie je chyba iba výrobcu.
Súčasná generácia pilotov sú už skôr iba operátori, ktorí ak chcú stúpať nepritiahnu knipel, ale pootočia gombíkom až im na displayi naskočí výška do ktorej sa chcú dostať a ak lietadlo neposlúchne, začne počítačovo človečí konflikt a panika...
6. 7. 2019   Bolo Totak
Ako Černobyl.
Operátori vybombovali reaktor na maximálnu možnú akceleráciu, potom ho navyše zhodili zo svahu a keď zatiahli ručnú brzdu (AZ-5) tak sa prenáramne čudovali, že to neubrzdilo, ale poriadne yeblo :)
Lebo SCRAM funguje len pri riadení spozdenými neutrómi (normálna prevádzka), ale keď samovrahovia nechajú klesnúť periódu reaktora na nulu a prevahu štiepnej reakcie preberú rýchle neutróny, tak ostáva už len zvonček na bráne u svätého Petra :(
Možno aj preto preto nikde neberú za operátorov reaktorov vyučených kuričov ...
4. 7. 2019   Zvesť Somárom
Peniaze dostane šéf Boeingu Dennis Muilenburg - nie je to síce moc, ale aspoň symbolická odmena za pakáreň, ktorej musí čeliť.
Keďže BOEING je pre USA dôležitejší, než zvyšok sveta, pozostalí sa budú musieť poskladať na odškodnenie zlej reputáciek, ktorú firme spôsobili.
To je demokratické a spravodlivé, lebo všetci sme na jednej lodi, ale nie každý môže byť kapitánom - niekto musí byť aj odpadom z lodného WC.
Ročný obrat BOEING-u len s Pentagonom je 30 miliárd USD, čo pri 10% zisku po zdanení predstavuje 3 miliardy čistého zisku len od vlastných vojakov.
BOEING dá ročne viac na kancelársky papier, perá, ako aj tonery a atrament do tlačiarní ;)
1/1