Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovenské čerpacie stanice ponúkali po mesiaci drahšie benzíny aj naftu

7. 7. 2019   Motorista
1l za SK 37.90, čiže Kčs 34.11 (lebo 10% devalvácia po puči komediantov).
Keď som začínal v 1969-tom za komančov jazdiť na motorke, tak som tankoval za 2,40 Kčs / liter. Bolestné bolo zdraženie na 5 Kčs, keď sa arabáši začali mydliť s ... - vtedy stáli pred pumpami kolóny zúfalých vodičov až do Košíc.
Potom ako pseudokomunisitická mrcina dokopala a zdochla, tak so do auta tankoval za 8 Kčs / liter.
Takže zlí komouši stihli za 30 rokov znehodnotiť menu 3,33x a dobrí demokrati (v skutočnosti klamári, lotri, podvodníci, zlodeji a lúpežníci) - za rovnaký čas 4,26x
Že to sú somariny, lebo teraz sa zarába viac a tak sa to nedá porovnávať ? Hej človek, ktorý je momentálne cca 30 rokov starý, zdravý, nezaťažený nejakými rodinnými pohromami a inteligentný (ideálne aj bez škrupúl) zarába neporovnateľne viac, než vtedy - a ak dnes neberie mesačne v čistom aspoň desinku (€10.000), tak by sa mal nad svojou lenivosťou vážne zamyslieť, lebo okráda rodinu.
To ale neplatí pre mladých a už v žiadnom prípade nie pre starých - lebo práve úspory tých starších sú cieľom páchateľov inflácii.
Čo sa na vládnej úrovni rozkradne, to sa proste infláciou vytlačí zo starých, sporivých somárov - a z kojencov sa to zase vymačká zvyšovaním štátneho dlhu.
Makrokekonómia easy as that.
Alebo po slovensky - chrapúnstvo najchrapúnskejšie.
Ale čo už čakať od filciek prezlečených za demokratov, ktorí sa chovajú presne tak, ako ich komunistickí predchodcovia - pričom je smutné, že sú nepochybne vzdelanejší a preto je jasné, že to robia zámerne - lebo faktom je, že komunisti sa aspoň mohli vyhovoriť na svoju nevzdelanosť a celkovú idiociu :(
4. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Pri benzínoch aj nafte si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z pridanej hodnoty to rozhodne nie je. Samozrejme to platí aj pri iných komoditách, tovare, platbách . . .
7. 7. 2019   Džingischachán
Teba tá DPH-čka asi skutočne 5erie :) Že tá definícia je ligvisticky chorá a namiesto "pridaná hodnota" by to malo zniesť "bezdôvodne navýšená cena" ? No a - takýchto chobotín máš predsa plnú celú Zbierku zákonov - včítane ústavy :( Skôr alebo neskôr vzniknú roboty schopné abstrakcie a teda aj objektovej analýzy (zatiaľ je to však stále rovnako nedostižný sen, ako termonukleárna elektráreň, ktorá už mala fungovať 50 rokov :) a keď nadobudnú vedomie, tak zrejeme z vlastnej zvedavosti prelúskajú (behom sekúnd, lebo budú minimálne milión krát rýchlejšie - a teda zrejme aj inteligentnejšie, než človek) celý internet. Som presvedčený, že po analýze našej Zbierky zákonov a vyhodení všetkých kravín vopchajú celý zostávajúci zmysluplný a informačne relevantný obsah do jednej - zhruba 20 stranovej príručky. To by sa dalo samozrejme urobiť aj dnes - a aj bez inteligentných robotov, ale cech právnikov (de facto potomkov stredovekých pisárov) to sabotuje, lebo by ostal bez obživy. Bohužiaľ obdobne to je aj s dielom Márie Terézia a jej syna - školstvom (kde máme dodnes nezmyselné letné prázdniny, hoci deti už dávno nepomáhajú pri žatve, ale sa zabíjajú na zbytočne preplnených autostrádach). Stredoveké zdravotníctvo, vybavené technikou 21. storočia a myslením z dôb inkvizície je asi kapitola najsmutnejšia - spolu s politickým riadením spoločnosti to však je jednoznačný dôkaz neschopnosti človeka postarať sa o svoje veci a tým pádom aj výzvou prírode, aby s tým niečo urobila a tento nepodarený živočíšny druh radšej ukončila a nahradila ho nejakou inou chobotnicou ;) To bol samozrejme vtip, lebo viera v prírodu je nepochybne tmárstvo :)
PS a koncesionársky poplatok ti nevadí ? Ja som z trucu odhlásil elektrinu ...
1/1