Názory čitateľov


Názory k článku:
Prekážka pre ekonomický blahobyt: Trh s bývaním je príliš drahý

9. 7. 2019   Lolo
Na to sluzia krizy, vyriesia trh z byvanim, pohnu ceny nehnutelnosti.
Na miesto predrzenych bytov, alebo satelitov, padne klasicke uverovanie, vzniknu slumy a satelity z karavanov, alebo vlniteho plechu.
Zakladna podmienka je, ze musia padnut aj banky, ktore pomohli nafukovat uverovu bublinu. Potom exkluzivne predrazene panelaky, ako vertikalne, tak horizontalne, budu prazdne. Niekedy staci aj drobnost, ako nezamestnanost, alebo vypadok moznosti zamestnania proletariatu, pripadne pokles prijmu ludskych zdrojov.
Rozsype sa infrastruktura miest, pripadne obci, znizi sa mobilita a prestane byt rentabilne dochadzanie zo satelitov do miest a ludske zdroje odmigruju, alebo sa zabarikaduju v osadach. Uz dnes preludnene satelity, predrazuju zivot ludskym zdrojom, lebo co usetria na cene byvania, precestuju a od buduceho roka preparkuju v hlavom meste a ich vydavkove moznosti, ak sa prekrocia, budu za pracou chodit kusok dalej, alebo sa prestahuju uplne. V dobe 40 rokov trvajucej ohrady, museli komanci ludom stavat kralikarne, inak by priemysel, alebo urady nemali dostatok ludskych zdrojov.
9. 7. 2019   CQD
Je to tak.
10. 7. 2019   trochusarkazmunezaskodi
Gratulujem ku Vášmu poznaniu. Inak na to sa všetci chystáme. Budeme bývať v stanoch a spacákoch , piť vodu z potoka a jesť bio bylinky. Ani vlnitý plech nám nebude treba.
10. 7. 2019   anonym
To vsetko tu uz bolo, nie v dobe kamennej, ale celkom nedavno, staci na to pamat jedneho cloveka.
Ludia su ale nepoucitelny, stale robia rovnake chyby a to niekolkokrat pocas jedneho vlastneho zivota.
10. 7. 2019   trochusarkazmunezaskodi
Ano to vieme, že globálna kriza tu bola roku 2008 a trh sa z toho spamätával do roku 2016. Ale niektorí ľudia majú krízu 24 hodín a 365 dní v roku. Takým je možno aj jedno, či kríza príde zajtra alebo o 70 rokov. Dôležité pre nich je, že určite kríza príde. Globálne krízy sa ale neopakujú tak často, ako si to tu ľudia myslia. Pozrite na históriu globálnej ekonomiky. Posledná vec - očakáva sa, že príde recesia, čo je len mierny pokles výroby. To ale nie je globálna kríza, ktorá tu bola v 2008. Tak nestresujte.
10. 7. 2019   @@@
maš pravdu globalne krizy sa neopakuju často ....len problem je že posledna globalna kriza sa riešila tak ako sa riešila ...bolo to niečo take ako ked ti pada dom a ty sa rozhodneš ho niečim podprieť ale viac neriešiš aj ked vidiš že sa to zhoršuje ....presne o tom bola aj posledna kriza nebolo tam žiadne riešenie bol len urobeny dočasny stav ktory ale veci neporiešil len zakryl oči pred zrutenim celeho domu (celeho systemu )
11. 7. 2019   trochusarkazmunezaskodi
Zrejme máš na mysli, že sa na trh dostalo väčšie množstvo peňazí z úverov a tým sa zaplátala kríza. Len pripomeňme si, že krízu spustili nesplácané úvery. Banky požičiavali komukoľvek a krízu spustil krach banky. Dnes banky sprísňujú kritéria,nepožičiav ajú komukoľvek, trh sa správa zodpovednejšie. Nemyslím si, že ľudstvo opakuje tie isté chyby. V technológiách, analýzach a v sledovaní ekonomických ukazovateľov sa ekonómovia posunuli na vyššiu úroveň, ako to bolo pred 10 rokmi. Investori robia presnejšie a dlhodobejšie rozhodnutia. Tiež nastupujúci priemysel 4.0 pracuje s vyššou transparentnosťou a efektivitou výroby ako to bolo pred 10 rokmi. Dnes trh dosahuje lepšiu udržateľnosť rastu ako to bolo v minulosti. A to aj napriek väčšiemu zadĺženiu.
9. 7. 2019   uplatenyuradnik
stacil by zakaz zahustovania uz vystavanej lokality, potom by sa mesta neprehustovali, ale rozsirovali, vyriesilo by to vela veci
9. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Trh s bývaním.
Pri cenách bytov alebo domov /a nie iba pri týchto cenách/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
9. 7. 2019   CQD
To je pravda.
9. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Vďaka za uznanie. Od roku 1993 uvádzam o tzv.DPH fakty. Na rôznych fórach aj osobne o tzv.DPH predkladám iba pravdu.
9. 7. 2019   Murkoslav
Už samotný názov DPH je hlúposť a podvod. DPH treba zrušiť. Je to len priestor pre korupciu a podvody. Zdaňovať sa dá aj inak.
9. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Áno. Správny názor. Na rozdiel od podvodníkmi prešpikovaných inštiúcií ako sú o.i. MF SR, FS SR, DÚ, NAKA a jej zložka Finančná polícia, NKÚ, Akadémia daňových poradcov, Slovenská komora daňových poradcov, Slovenská komora exekútorov . . .a ďalej na rozdiel od servilných médií ako sú tv, rádiá, tlač . . . Podvádzajú a balamútia občanov.
9. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Ešte doplním. Medzi tie inštitúcie nepopierateľne patrí aj NR SR.
10. 7. 2019   otazka
A zrušili by ste DPH na celom svete, či len na Slovensku? Píšete že zdaňovať sa dá aj inak. Ako inak by ste zdaňovali, keby sa zrušilo DPH? Máte to celé prepočítané?
10. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Napríklad takto: Skutočnej, povedzme 20%-nej dani z pridanej hodnoty /DPH/ zodpovedá približne tak 8%-ná až 10%-ná daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane, ktorá sa na Slovensku od roku 1993 pod zámienkou dane z PRIDANEJ HODNOTY /DPH - tá je finančne nižšia/ inkasuje brutálnou prevažna 20%-nou sadzbou. Čiže DPH sa dá celkom jednoducho nahradiť akoukoľvek PRAVDIVOU daňou v základnej sadzbe povedzme 8% až 10%. Potraviny, lieky, knihy 0% až 5%.
1. poznámka.
DPH nemajú všade na svete. Napríklad USA majú Sales tax /predaovú daň resp. daň z predaja/.
2. poznámka.
Mwst. VAT IVA TVA . . . to všetko sú dane /poplatky/, ktoré sú podvodom na občanoch tých-ktorých štátov.
10. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Oprava. . . ./predajovú daň resp.daň z predaja/.
10. 7. 2019   otazka
Ak som dobre pochopil Vám sa jedná o to, aby sa daň len odviedla do štátu ( povedzme v nižšej miere) a najmä aby neexistovali vratky dane ako je to pri DPH? Alebo "pravdivá" daň má mať iný zmysel?
11. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Občania odvádzajú dane štátu, prípadne VÚC. Napríklad pri daniach zo mzdy, z príjmu, z nehnuteľnosti . . . ešte aj daň za psa. . . Pri tzv.DPH však občania platia viac ako je od nich požadované, ako je im nariadené, ako je im prikazované. Teda nie daň z pridanej hodnoty /tá je finančne nižšia/, ale pod značkou DPH platia občania de facto finančne vyššiu daň t.j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane. Občania od roku 1993 tzv.DPH denno-denne platia v "dobrej viere", že táto daň sa odvádza štátu tak ako napríklad daň zo mzdy, daň z príjmu. . . Avšak pri tzv.DPH sa peniaze občanov strácajú v bezodnej priepasti, pretože suma, ktorú občania od roku 1993 pod skratkou DPH denno-denne platia sa rozhodne v plnej výške štátu neodvádza.
Čo sa týka pravdivých daní: /slovné spojenie "pravdivá daň" som použil ako pomôcku na rozlíšenie klamstva a pravdy pri daniach/.
Pre občanov je daň zo mzdy daňou zo mzdy. Taká je pravda. Daň z príjmu je daňou z príjmu. Taká je pravda. Daň z nehnuteľnosti je daňou z nehnuteľnosti. Taká je pravda . . . ešte aj daň za psa je daňou za psa. Taká je pravda. ALE: Tzv. DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ daňou z pridanej hodnoty ani nie je. Je to klamstvo, podvod na občanoch. A ten tu máme už 26 rokov, šesť mesiacov, jeden týždeň a štyri dni.
11. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Ešte doplním k tzv.vratkám DPH.
V skutočnosti to nie sú vratky dane z pridanej hodnoty /DPH/, pretože napríklad nákupná cena /na vstupe/ nie je pridaná hodnota. Čiže na vstupe daň z pridanej hodnoty /DPH/ nie je z pridanej hodnoty, ale je to de facto daň z nákupnej ceny.Teda ďalšie klamstvo a podvod pri tzv.DPH.
Poznámka.
V popredí podvodu tzv.DPH na občanoch sú predovšetkým a o.i. MF SR, FS SR, Finančné riaditeľstvo, Daňové riaditeľstvo, DÚ, NR SR, NAKA a jej zložka Finančná polícia, Akadémia daňových poradcov, Slovenská komora daňových poradcov, Slovenská komora exekútorov, NKÚ, súdy . . . A servilné médiá ako sú napríklad RTVS, Rádio Slovensko, TA3, tv Markíza, tv JOJ . . . ďalej o.i. noviny Pravda, SME, HN . . . im pri tom podvode sekundujú.
11. 7. 2019   otazka
Možno mohli peniaze z DPH končiť aj na nesprávnych miestach, ako píšete. Akurát zmenu zákona o DPH už zrejme bude treba adresovať na úrad vlády, alebo každý má možnosť ísť do politky a zmeniť zákon. Lebo inak neviem či občania kvôli tomuto pôjdu do ulíc, keď nejdú do ulíc ani za vyššie platy.
11. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Suma, ktorú občania od roku 1993 pod skratkou DPH denno-denne platia sa rozhodne v plnej výške štátu neodvádza. Veľká časť financií zinkasovaných pod zámienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ končí u firiem, podnikateľov, obchodníkov, exekútorov, právnikov . . . samozrejme keď títo a im podobní s tzv.DPH kalkulujú. A štátne inštitúce im k tomu dávajú požehnanie. Klamstvo na klamstvo. Podvod na podvod. Médiá /tv, rádiá, tlač, internetové portály . . ./ sú slepé a hluché.
Od roku 1993 som o podvode tzv.DPH na občanoch kontaktoval približne 420 inštitúcií /niekedy v roku 2010 o.i.aj Úrad vlády a ďalej medzi inými aj poslankyňu a poslancov NR SR Remišovú, Mihála, Galku, Klusa . . ./. Oslovil som azda tisíc osobností. Takže "kompetentní" o tomto podvode dobre vedia. Mlčia. Pozerajú do zeme ako svojprávia zbavení. Doteraz je výsledok taký, že okrem vyhrážok ma scenzurovali o.i na FB, na stránke denníka Pravda, HN, na stránke Topky-bleskovky on line spravodajstvo, v roku 2010 mi zablokovali e-mail. . . V osobnom styku som zaznamenal iba dva oponentúry, ktoré pramenili z nevedomosti, ekonomickej a matematickej negramotnosti týchto dvoch osôb.
Zákon o dani z pridanej hodnoty je založený na podvode.
Pri kalkulovaní s tzv.DPH sú porušené zákony najvyššie, prírodné v tomto prípade matematické.
Poznámka.
Občanov Slovenska zachvátila apatia. A nie iba v prípade tzv.DPH.
11. 7. 2019   Frantisek Nahnevany
Oprava a upresnenie.
. . . iba dve oponentúry . . .
Zákon o dani z pridanej hodnoty /DPH/. . .
1/1