Názory čitateľov


Názory k článku:
Sandro Veronesi a jeho kráľovstvo spodnej bielizne

7. 7. 2019   Budečo Nebolo
Spodná bielizeň je nepochybne mimoriadne závažná téma v čase, keď Irán - pred hodinou - vypovedal demokraticky medzinárodnú zmluvu a znovu začal obohacovať urán.
Najmä keď mu - napriek oficiálnym španielskym protestom zadržali Angličania (samozrejme na US príkaz) v medzinárodných vodách (Gibraltar) ropný tanker, pod zámienkou, že je určený pre Sýriu.
Podľa Iráncov však našťastie nie je - lebo to by sa sa zase mohli na5rať Rusi - a aj keď som vyrástol na US technológiách, pri vojenskom konflikte muž proti mužovi by som stavil na Rusov (nie sú tak tlstí ;)
Uránu síce majú Iránčania zanedbateľne málo (jedna maličká atomka jar veru neurobí) ale zato pohrozili Anglánom, že im zadržia ich tanker - ak im nevrátia ten ich.
A to je - pre našich kovbojských priateľov - casus belli - zámienka na ktorú tak netrpezlivo čakajú.
OK - so what ?
Irán dostane nakladačku - ako Saddám - a bude po ptákách, no nie ?
No možno nie :(
Lebo hádam nie sú tak sprostí, aby neanalyzovali, ako Amíci útočia a nepoučili sa.
Špičkové technológie už dávno nie sú (len) z USA a pre Čínu bol Irán odjakživa vítaným obchodným partnerom (paradoxne tu by Putin bojoval s Trumpom - teda ak by bola Trumpeta dostatočne inteligentná na to, aby nechala na pokoji Sýriu a Krym)
Rusi o export islamskej revolúcie nestoja rovnako ako Saudská Arábia. či UAE :)
No ale čo by mohol biedny iránsky Odysseus zmôcť proti americkému technologickému Kyklopovi ???
Nuž hodne - falošné ciele, decentralizované jednotky, rýchlepremistňovani e sa medzi záložnými postaveniami - ale hlavne oslepenie obludy. Satelit aj AWCS sa predsá dá zostreliť, rušiť, ale dnes už aj cyberútokom oklamať a predávkovať falošnými dátami - čo je v skutočnosti ďaleko účinnejšie, než hlúpe ničenie (Severná Kórea Irán miluje :) A keď satelitné snímky ukážu generálom v klimatizovaných kanceláriách Pentagonu hordy útočiacich samovražedných Iráncov (hoci aj neexistujúce) tak dotyční udatní páni si nebudú stíhať vymieňať spodnú bielizeň - hoci aj z kráľovstva Sandro Veroneseho. lebo oni sú nehorázne udatní, len keď môžu zostrlovať drónmi svadobčanov na druhom póle zemegule, alebo tam spaľovať pralesy Agentom Orange :( Udatnosť by sa rýchlo stratila v hromade exkrementov - aj s metálmi a epoletami - ak by len stretli hoci jediného na5raného chuligána z Bronxu - avšak bez východoeurópskeho ochrankára z Blackwater :(
7. 7. 2019   Nebude Čobolo
Errata:
"... keď on-line satelitné snímky ukážu generálom v klimatizovaných kanceláriách Pentagonu hordy útočiacich samovražedných Iráncov vo Washingtone, New Yorku, Los Angeles, Las Vegas, Chicagu, Detroite - či hoci Atlante (hoci aj neexistujúce) tak títo udatní velitelia - zvyknutí na vedenie krutých vojen na opačnej strane zemegule - si zrazu nebudú stíhať vymieňať spodnú bielizeň ..."
1/1