Názory čitateľov


Názory k článku:
McKinsey: V zdieľanej ekonomike sú digitálne identifikátory nevyhnutnosťou

15. 7. 2019   Mirec008
Toto je príprava obyvateľstva na plošné zvádzanie čipovania ľudí znakom ,,666". Alebo čiarovým kódom ,,666". Obe možnosti prichádzajú v úvahu. Naznačuje sa to aj V Zjavení svätého Jána: ,,A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak, a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena. V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatše sť." ( Zjv 13,16-18 )
13. 7. 2019   StarStoutKlu-NováŠanca
Druhá šanca verzus nulová šanca!!!
Akú šancu na prácu bude mať niekto kto niekedy niečo pokašľal?
Ako zistiť zahladený vážny průser pána majstra kamarátmi v systéme a či vôbec pustiť toho človeka do tvojho domu?
Kto bude riadiť tento systém, kto ho bude kontrolovať, Ako tam bude dosadený do vedenia alebo "Hujere tu máš pár slivek a moja je beztresnosť veď sa pozerajme inam!".
A čo tak hacker zvonka, za malú úplatu ti vybaví stratu dobrého mena a vykopnutie s každých dverí.
Veď aj Číňani stavajú monštruózny systém hodnotenia obyvateľstva po vzore rovnako zrealizovanej digitálnej kybernetickej americkej verzie tohto systému, kde človek po prvom prúseri spadne do geto-škatuľky lúzrov bez šance napraviť svoj status a smerovanie života, otrieskavaný systémom, pričom nikoho nezaujíma ako a čo sa stalo, že dostal znamenie hanby na čelo, či právom, či neprávom už je pre všetkých falen-looser a ak nie je členom v organizovanej skupine s chápadlami až do systému honotenia, kde mu vybavia beztresnosť a zahladenie tak mu zostáva sa len ako vyhnanec (renegade) sa potulovať ako zbitý pes po Amerike a prepadať do hlbších a hlbších sračiek. To je totálny kyberkomunizmus. A tak to idú stavať aj Číňanaia po vzore Ameriky a tak to chcú donútiť aj nás tuna v Európe.
Kyberkomunizmus , digitálne identifikátory občana, a systém honotenia občanov.
Druhá šanca verzus nulová šanca!!!
13. 7. 2019   Identiterminátor
Praktický príklad - ak sa niekto dopustil trestného činu za totality, tak má záznam v registri dodnes - aj keď bol odsúdený za čin, ktorý už dnes trestný nie je.
Lebo proste nikoho ten register nenapadlo čistiť - a tak na to neexistuje ani žiaden zákon, vyhláška, vládne nariadenie, či iný predpis -keďže pri výpise sa vykonané tresty zahladzujú. Takže výpis je síce čistý - ale odpis nie. Ak však chcete robiť auditora, vlastniť strelnú zbraň, či množstvo iných vecí - tak potrebujete odpis. Ten kto je poverený analýzou odpisu samozrejme môže zohľadniť, že za to, čo ste spáchali, že ste skončili v Jáchymove by ste už dnes nedostali trest, ale odmenu - ovšem záznam v registri ostal. A menej usilovný kádrovák si samozrejme zľahčí robotu selekciou - má záznam / nemá záznam - lebo komu by sa už tie staré somariny chcelo čítať, nie ? Našťastie tí, čo boli v Jáchymove už vymreli a tak sa problém elegantne vyriešil sám od seba. Lebo zákonodarná a právnická obec samozrejme na teké ujoviny nemá čas, pretože sa musí starať o svoje honoráre, mzdy, dôchodky a náhrady iných nematerálnych ujm - prípadne je tiež zamestnaná demokratickým ryžovaním v štátnom rozpočte, ako bol ten nebohý právnik z Limbachu ;)
13. 7. 2019   Identifikačný Armageddon
Geniálne na tých digitálnych idetifikátoroch bude, že vlastne stratíte svoju biologickú (ľudskú) identitu a vašou identitou sa stane tá digitálna (čo z časti platí už dnes).
Josph Heller to majstrovsky ukázal na prípade MUDr Daneeku v Catch XXII už v technologickom preveku druhej svetovej vojny (nikoho nezujímal pošahaný doktor - ale len záznam o tom, že bol na palube lietadla, ktoré havarovalo - kam sa však nechal pripísať len preto, aby si zvýšil počet nalietaných hodín. A tak mu logicky zrušili stravu, ubytovanie, výstroj aj službu. Hoci sa naďalej motal po útvare, z armádnej byrokracie ho vymazali a tak formálne prestal existovať. Čím pádom začal všetkým strašne liezť na nervy tak sa napokon skryl v lese (dnes už by nemal kam, lebo lesy majú svojich majiteľov).
Bohužiaľ to nie je sranda.
Lebo ani nemusíte mať osobného nepriateľa, ktorý sfalšuje váš záznam - stačí si pozrieť, ako fungujú existujúce evidencie (a hoci aj tie rodné čísla) a je jasné, že systém vás dokáže zničiť aj sám).
Pritom anonymizované identifikátory sú ďaleko nebezpečnejšie, než to rodné číslo - lebo aj ten najblbší policajt vidí, že ak podľa rodného čísla máte 60 a ste žena - no v skutočnosti ste dvadsiatnik a muž - tak niekde je chyba a buď klamete vy, alebo je vadný identifikátor (a na to má jedno-bitový tester zvaný obušok - ktorý veľmi rýchlo ukáže True, alebo False :)
Anonymizovaný identifikátor bude mať v realite vždy pravdu - tak ako dnes má vždy pravdu svedok - policajt.
Aj čipové identifikátory (elektronické vrátniky) sľubovali absolútnu bezpečnosť - a dnes ich už vie skopírovať každá lepšia kľúčová služba (je to síce o inom - ale aj tak pekný príklad lesku a biedy technológií).
Na druhej strane je fakt, že sa tomu nedá vyhnúť a ani to nevadí, lebo ľudstvo musí nejako vyhynúť a toto tomu zrejme významne napomôže (inak by totiž trvalo príliš dlho, kým priletí nejaký vhodný asteroid, aleb pukne nejaký dostatočne veľký stratovulkán a prípadná termonukleárna WWIII nemá na vyhladenie holej opice dostatočnú kapacitu ani v prvom priblížení)
13. 7. 2019   StarStoutKlu-NováŠanca
A to som ešte nehovoril o tom ako sa dajú v Amerike osievať tagy, čo máš nalepené na čele vhodnou technológiou, raz si manažér MackPipiGrilu, raz si sprievodca na Manhatane inokedy pracovník kanalizácií alebo elektrikár na voľnej nohe so zápisom za napadnutie servírky.
Pre vonkajšieho pozorovateľa to pripadá ako MisionImpossible pokiaľ ťa nenútia vytiahnuť preukážku s tou hviezdou, ktorú keď nemáš pri sebe tak ťa pošlú rovno k Aladinovi aj bez rezervácie na Guantanamo.
A svet je už blízko k zbrani hromadného ničenia s technológiou masovo osievať tagy masám, tak si pozor národ daj čo si Kim praje a v čiej si nemilosti!!!
1/1