Názory čitateľov


Názory k článku:
5 trendov, ktoré by mohli zlomiť krk nadradenosti dolára

8. 7. 2019   Mentolmegaman
Ak padne dolar tak predtym aj ojro.
6. 7. 2019   Prídena Psamráz
Ako ukázal prípad Huawei - najstrašnejšou modernou zbraňou je Intellectual Property. Čiže zločinné privlastnenie si nespravodlivej odmeny za tvorčiu prácu jednotlivcov, ktorí z toho spravidla majú len štandaradný mesačný príjem. Bohužiaľ aktuálne "zákony" to nevnímajú ako zločin - stačí si však pozrieť aké indivíduá tieto notorickt nekonzistentné, gramticky nesprávne, nelogické, neúplné, lexikálne a sémanticky nesprávne výgrcy ("zákony") vyrábajú a je jasné, že to, čo viedlo k Černobylu neskončilo, len sa transformovalo do ďaleko hrozivejšej globálnej obludy :(
Lví podiel pritom na tom má najsamdemokratickej šia a najsamspravodlivejš ia krajina pod hviezdami a pruhmi, len ktorej armáda má väčšiu CO2 stopu než Slovensko, či Česko.
Lenže tu už zašla priďaleko, lebo aj jej najvernejší spojenci začínajú chápať, že používanie US technológií -primárne vo forme SW (firmware bankomatov, platobných terminálov, serverov, osobných počítačov, routerov, atď.) je čoraz väčšie riziko - keďže Veľký brat to môže - v prípadne porušenie bezpodmienečnej poslušnosti - kedykoľvek zakázať používať - alebo cez "update" zablokovať - prípadne cez internet rovno vypnúť. Asi aj preto UK, Kanada, Austrália, či Južná Afrika vždy nasledujú direktívy Veľkého Brata bez akéhokoľvek odvrávania. Tieto postfeudálne/postot rokárske krajiny si to môžu dovoliť, lebo ich papieroví občania (v skutočnosti mentálni poddaní a/alebo otroci) stále rešpektujú svojich Lordov - ale politikom krajín, kde zápach feudalizmu už predsa len trocha vyprchal (hlavne Francúzsko, Nemecko - či najnovšie dokonca aj Írsko) začína hroziť, že ich ich za to ich voliči čoskoro obvinia z velezrady a možno aj sabotáže. Pre bývalé komunistické krajiny je to úplne neakceptovateľné. Že sa nejedná o fiktívny problém, plasticky ukázal aktuálny prúser so stíhačkami F35 - keďže sa ukázalo, že sú v skutočnosti riadené cez cloud Pentagonu a ich noví západoeurópski majitelia s hrôzou zistili, že síce zaplatili za produkt, ale v skutočnosti dostali len službu (asi nepoužívajú ink-jetové tlačiarne, inak by tú zákernú schému už dávno poznali). Viedlo to tak ďelko, že Pentagon musel slúbiť naprogramovanie "národných firewallov" - čomu sa však smejú aj vrabčáci na strechce, keďže kontrola je nemožná a Pentagon má aj podstatne závažnejšie problémy (napríklad, že všetko je už dávno v Číne - výroba, suroviny, know-how, experti - takže to už zašlo tak ďleko, že aj voľakedy verný Erdogan radšej nakúpil ruské protilietadlové komplety S400 :)
6. 7. 2019   anonym
Skor, ako by sa skoncila hegemonia USD, sa usmazime v nuklearnom pekle.
Alebo po malej chvilke, zmrzneme, na nuklearnu zimu.
Vojensko priemyselny komplex, si neencha ujst prilezitost, ako poondiet cely svet, za akukolvek cenu.
Jedine, co by sa mohlo stat, ze odrezu USA od ropy a surovin.
Ale to sa nepodarilo od II. sv. vojny nikomu, vatsinou to skoncilo nejakou malou vojnou, alebo konfliktom, aj bez mandatu OSN, ale za velkych reci.
6. 7. 2019   bezosovivrabčiaci
Aktualne ešte neohlasená správa že Bill odchádza z Mikro softu a pridáva sa k posolstvu Jacka ma.
6. 7. 2019   jajajaj
Význam dolára padá a padne, či sa to niekomu páči, alebo nie. Vedia to aj veľký hráči.
6. 7. 2019   luklustoutslobodnastastna
Jedine Dolár navždy!!! táto originálna kvalita! (ostatné je len fejk).
Zbavme Dolár krutonadvlády, osloboďme ho a užívajme výhody slobodného dolára!
Slobodná mena, slobodní ľudia!
Znak Dolára lev, pre slobodných levov!
6. 7. 2019   Hawk
Plus 8 rokov Obamovho nevladnutia zanechalo USA v laviciarskom marazme a nasledne Trumpov diletantizmus, takze vo firmach a spolocnosti sa riesi v prvom rade genderova ci rasova ci ina vyvazenost a az potom nejake techno/ekonomicke napredovanie.
6. 7. 2019   Hawk
Americky system je zviazany vlastnou rigidnou a pomalou legislativou. Nedokazu flexibilne reagovat na nove technologicke trendy a preto im zostava len vymyslat sankcie a nezmyselne obmedzenia.
1/1