Názory čitateľov


Názory k článku:
Zbytočne zabitý čas: Priplaťte si a čakať v rade už nemusíte

3. 7. 2019   lubos
Nic sa nezmenilo od stredoveku. Bohati si robili co chceli a chudoba musela cakat, a teraz je to to iste .
3. 7. 2019   ccnnpr
Škoda je len čo voda Nííla zoberie a @klustoutka nenatočí! Neľutujem!
3. 7. 2019   Demokracia Naozaj
Problém demokracie je, že akonáhle sa takýto systém ujme, tak "chytrí" podnikatelia vytvoria rady umelo, aby donútili ľudí si priplatiť.
Zažil som to v US zábavnom parku a keď od tepla začali ľudia počas nekonečného čakania odpadávať, tak som sa na5ral a spôsobil drobnú revolúciu. Organizátori na mňa našťastie neposlali SEALS ani Národnú Gardu, ale ustúpili a Priority Lane uvoľnili aj plebsu (pravdepodobne to však mali v inštrukciách).
Najnovšie si zaťal sekeru do nohy Ryanair, ktorý de facto všetkých donútil priplatiť si a presunúť sa Priority Lane. Lebo je nepochybne smiešne, ak sa stovky spotených neborákov tesne tlačia v "Priority Lane" a v tej "Obyčajnej" pohodlne postáva tak zo desať cestujúcich, ktorí z nejakého dôvodu cestujú bez batožiny :)
Najnovšie vyplakávajú Rakušáci, že je kritický nedostatok naozaj dôležitých liekov - konkrétne niektoré chýbajú úplne a tak napríklad pacienti po transplantáciách budú musieť zomrieť, lebo chýba aj Imuran. Samozrejme liekov sú plné veľkosklady a bolo by možné hoci z nich vymurovať aj nový autostrádny most v Janove. Ale skrz infláciu zisky poklesli a tak je načase zvýšiť ceny (v skutočnosti ich len udržať na pôvodnej nominálnej hodnote). A že nejaký neborák umrie - no mal sa zaradiť do Priority Lane ;)
3. 7. 2019   jahoda
hlavne u lekárov je to důležité. nečakať pol roka na vyšetenie ale zaplatiť
3. 7. 2019   Vitaj Vdemokracii
Veru - napríklad v takom Írsku to nejde a ten polrok si proste musíš počkať. Že medzitým umrieš ? A kto ti kázal ochorieť ???
4. 7. 2019   jahoda
chceš my povedať že za socializmu bol spravodlivejší systém zdravotnictva, keď ludské telo bolo majetek štátu a občan nemohol sa ani spýtať na ake vyšetrenie a prečo ide?
3. 7. 2019   M.V.
Problému sme sa nezbavili, pretože ak sa niekto v poradovníku predbehne, tak iný bude musieť čakať neurčito dlho, pretože v medzičase príde ďalší majetnejší pacient a to ešte aj pri zdravotníckych zariadeniach pýtajú peniaze bez ohľadu na vek okoloidúceho na liečbu ľudí, ktorých treba uprednostniť. Na tých, ktorí mali aj nad 80 rokov a čakali hodiny na chodbe pri teplotách nad 30 stupňov sa už nikto nezbieral a ani neponúkal rýchlejšie ošetrenie trvalo chorých pacientov.Mnohí mali potom systolický tlak alarmujúci.
1/1