Názory čitateľov


Názory k článku:
Bill Gates: Bola to najväčšia chyba v mojom živote, Microsoft vypadol z hry

28. 6. 2019   anonym
A čo tak jeho najväčší podraz ... keď vy.ebal s kamarátmi a tak sa stal miliardárom ...
27. 6. 2019   Miuko
Milý pán Bill Gates, ďakujem vám, že ste túto chybu urobili, ale nenazval by som ju vašou najväčšou chybou, najväčšiu chybu urobili vaši rodičia, keď vás splodili.
27. 6. 2019   _era_
To sú stále také úvahy, že: "Mohli sme zarobiť my, ale zarobil niekto iný".
Prečo nikto neuvažuje spôsobom: "Ľuďom boli poskytnuté dobré technológie, ktoré im spríjemnili život - nezáleží na tom, kto ich priniesol"
??
;)
25. 6. 2019   erik
preco by mal byt on ten, co ma vsetky inovacie a technologiu??? co on je boh? vy sa co rozplyvate???
25. 6. 2019   BillovGatesovVELKÝkritik
Keby Bill Gates bol lepšie pochopil čo Steve Jobs zaviedol- Ikony na pracovnej ploche ako symboly, ktoré sú idealizovaným zobrazením reality do stroja na efektívnejšiu manipuláciu reality a efektívnejšie riadenie procesov a nielen ikony ako "rozbalovacie škatuľky" znázorňujúce adresárový strom tak ako to skreslene zaviedol Bill Gates, ktorý uspel len s "predbehnutým" nápadom niekoho iného. Lebo kto skôr príde na trh s produktom, tak ten vyhráva, ale len krátkodobo na úkor "večnej kvality".
Keby sa Bill Gates aspoň len na chvíľu zamyslel nad tým čo by Staroegypťania dokázali spraviť s ranným symbolickým hieroglyfickým písmom keby mali technológie 21 storočia(ako elektrinu, procesory, kadejaké fyzikálne zlepšováky...), tak by pochopil že tie ikonky na pracovnej ploche sa môžu aj hýbať a interagovať ako skutočné symboly, ktoré môžu byť ovládané aj dotykom a nielen predpotopnou myšou v kooperácii s umelou inteligenciou a jazykovým a hlasovým ovládaním... čo bolo už možné aj v roku 1995, keby Bill gates nepotopil tento nápad a nezavrel do sejfu za úplatok nesúci si v igelitke smerom z PENTAGONU a za sľúbené výnosy z tak nedokončeného projektu Windows95, korý tmolí až do dneška bez prevratu, až dokedy niekomu v zaostalej možno Číne nerupnú nervy a nespraví Konečne taký operačný systém na kolene ktorý odzrkadlí stupeň poznania ľudstva a stupňa technologického pokroku a bude prínosom pre ľudstvo za rozumnú cenu a potom ten sejf v Pentagone môže aj vyletieť do vzduchu a ameriku postaviť na zadné...!!!
PS: na hejty, nemám čas odpovedať.
26. 6. 2019   Driver
Sorry, ale asi o operačných systémoch moc nevieš, lebo spomínaš len Front End. A ten obaja krásavci (Jobs aj Gates) ukradli z Xerox-u. Faktom je, že ani Jobs ani Gates počítačom nerozumeli - snáď posledný,kto im rozumel bol Wozniak - ale ani on sám celkom nepochopil, akú dieru do sveta svojim šialeným programovaním vlastne spravil. Momentálne to je pochované štruktuovaným a objektovo orientovaným programovaním - čo je však len požierač pamäte. Inžinierstvo zvíťazilo nad umením - čo je komerčne zdôvodniteľné - ale tak umelú inteligenciu nikdy nespravíte, chlapci ;) A určite nie tú ktorá bude milión krát výkonnejšia, než tá ľudská, hoci HW to už dovoľuje ...
Na druhej strane niet pochýb, že Jobs bol - síce extentrický - ale geniálny umelec a Gates geniálny obchodník, ktorý dokázal z hovna upliesť bič :)
26. 6. 2019   Dilini
Ale cas na napisanie tejto chujoviny si si nasiel...
25. 6. 2019   Recesia z Recesie
Škoda, že nerozumieš IT, Bill. Inak by si vedel, že nemôžeš dať Windows na ARM. Hovoril som to na začiatku - lebo tú istú chybu si urobil s Windows CE - a tak to aj dopadlo ... Na druhej strane Intel tiež zaostal a nezvláda technológiu. 10na výťažnosť je stále nepoužiteľná a konkurencia už dávno šantí na 7nm.
Spolu s Trupovými praktikami likvidácie Huawei a priznaným štýtnym cyberterorizmom nastáva na Západe skutočný technologický západ - aj keď hudba ešte vyhráva, analytici produkujú nezmysly - len aby zarobili a novinári maľujú ružovú budúcnosť, aby neprišli o príjmy z inzercie a reklamy.
Výsledok: mizerný SW, na mizernom HW, so vstavaným CIA - ďakujem neprosím ...
Ak chcete urobiť Ameriku znova veľkou, tak musíte prísť s niečím diametrálne novým a nie len večným klamaním a predajom za premrštené ceny.
A sorry - nič také nevidno - hoci naozaj boli časy, keď americké technológie kraľovali svetu a boli aj o 20 rokov napred. Ale to si už pamätajú len dinosaury (vtedy sa ešte bežne lietalo na Mesiac, do New Yorku sa dalo cestovať s Concordom nadzvukovou rýchlosťou a v panelákových škatuliach sa bežne montovali na chodbách 100W žiarovky (5 ks na jednej chodbe, takže na domové osvetlenie musel byť na prízemí masívny trojfázový stykač - dnes 100W žiarovky už nemôžu dovoliť ani milionári - a to ani nehovorím o benzíne za 1 cent (necelý) ,,,
26. 6. 2019   Lyzicka
Windows na ARM bezat moze... Windows IoT na Raspberry Pi 3 (pripadne 4)
1/1