Názory čitateľov


Názory k článku:
Návrat po 30-tich rokoch: Mladomanželské pôžičky sú späť

26. 6. 2019   eXtrem
Toto je mega hlupost. Ten kto sa chce zenit a brat hypo ano ten to moze vyuzit. Ale porodnost to nezdvihne. Ten co nema kde byvat pripadne prijmovo nedosahuje na hypo najom. Ten aj tak sa zenit nebude a deti toboz nie robit. To je ako to srotovne na elektricke auta ktore si dovolia len hornych 10tisic bezny clovek co ma 15rocny srot si aj tak nekupi auto za 30tisic lebo nanho nema. Toto je to iste. Doterz 30 rokov vymyslaju hluposti. Chodia okolo horucej kase ale co treba to ani za sveteho boha. A to dat mladym zdarma byvanie najomne. Platenie len spotreba. Toto kedy ty hlupaci pochopia. Potom si taketo pary aj sami budu robit deti. Lebo nebudu zatazeny splatkami. Kto je zatazeny mega uverom ten urcite nie a ledva mu vychadza na prezitie.
25. 6. 2019   anonym
Vymierame len kvôli nenazranosti bánk a korporácií, ktoré nás žmýkaju od 1989 a zisky idú na západ akcionárom !
26. 6. 2019   eXtrem
Ale ako som pisal vyssie to je na pricine. Ano podpora byvania iba cez zadlzenie. Ale je to takto dobre. Slovensko by malo o 1.5 miliona klesnut bude tu omnoho lepsie.Rodenie donekonecna a zvysovanie populacie nie je takisto prospesne. Akurat to vyvola nepokoje a vojnu a co je lepsie takto alebo sa navzajom pozabijat koly zdrojom a inym veciam. TIE NARODENE DETI MUSIA MAT TAKISTO PRACU V BUDUCNOSTI.
26. 6. 2019   Lolo
Ano, ale preco potom vizionari a podnikatelia, ako T. Bata, projektovali republiku pre 40 mil. ludi?
Viem ze sme vtedy mali aj podkarpatsku Rus, ale ako sa na to da pozereat dnes, ked uz za hlbokej totality, chybalo a to naozaj chybalo, cez 4-6 milionov ludi, co sa ani nenarodili. Ano je pravda, ze Husakove deti potlacili problem nedostatku proletariatu, ale museli im stavat panelakove kralikarne a to nielen v hl. meste, ale aj na vidieku, inak by sme pokapali hladom, muselo sa brutalne industrializovat aj polnohoposdarstvo, aby bolo co zrat.
A v podstate sa zilo v uzavretej ohrade, vatsina produkcie isla na export, devizove prijmy na rozvoj, vedu a vyzkum.
Ludia stali fronty na vsetko a zili vseliako. Ale stale sa mnozili.
Dnes sa maju relativne rovnako, niekto lepsie, niekto horsie, priemerne mame trochu vatsie houno vo vacku, ale nikto nas nedrzi v ohrade, ale mladata sa nerodia.
Rodia sa len urcitemu etniku, co ich vyraba na plne davky.
Takze nejake mladomangelske pozicky to nevyriesia.
Mozno lacne byvanie, ale aj to nieje ziadna zaruka.
Stat si musi svojich ludi vazit, nie z nich tazit kleptokratickym sposobom, zotrocovat a spoplatnovat zivot, musi ponuknut obcanom urcite vyhody, kontinuitu, stabilitu a zaruky, bez toho sa netvoria rodiny.
Podla zbezneho pohladu motoroka a ludskeho zdroja v tejto kolonii, je vsetko ale naopak.
Moc v rukach blbcov, ktorich riadia nadnarodne zaujmy oligarchie, trasuci sa o svoj gros, neustale hladaju sposob-y, ako vytiahnut viac z obcanov, europskej unie, fondov, dani, poplatkov, odvodov, statnych zakaziek, armady, cohokolvek, pre seba vo svojom obdobi mandatu co najviac, nestitia sa ani mafie, spolcovania sa uplne viditelnom z mafiou, tahat peniaze z dotacii na podu a moznu zranicu, odpredat a zapredat vsetko, co nemozu ukradut hned, alebo sa im na nic nehodi.motoride.sk/...
Takze mladomangelska pozicka toto nevyriesi.
25. 6. 2019   Lolo
Neskoro, uz 30 rokov vymierame.
Ale mozno sa blysne na lepsie casy.
Ale len niektorym etnikam.
A co ked si "mlady" 80 rocny muz, vezme 18 rocnu zenu?
Nebude sa ten vek 35 plus 35 max rovna sa 70, dat odpocitat z mojich 80 vekovy rozdiel mladomanzelov?
Lebo u nas by to robilo len 50.
25. 6. 2019   aa
srať na to
25. 6. 2019   M.V.
Teda neviem, či sa pri takých príjmoch a dlhoch oplatí púšťať do manželských experimentov. Viacmenej sa od muža očakáva, že to vyrieši zo svojich úspor. ak nechce v manželstve ťahať za kratší koniec hlavne voči drahému nadobudnutému príbuzenstvu.
25. 6. 2019   JeToHriech
Presne tak a ak sa niekto už dá zatiahnuť do manželstva, tak klérus, ktorý je pápežskejší ako pápež tvrdo presadzuje dogmu - sex iba za účelom plodenia detí. Takže spor, zafinancuj, ožeň sa a ploď a staraj sa o deti ako na bežiacom páse.
25. 6. 2019   anonym
Aké milé, len škoda, že Husákove deti už zostarli a generačný výpadok za nimi už nezaplátate ničím..
25. 6. 2019   xxx
Husákove deti nedostali nič. Ja som bol dlho sám, trápil som sa s bývaním, od štátu som nič nedostal. Naopak kamaráti, zazobaní podnikatelia si to nastavili tak, že platili min odvody - majú rovnakú zdravotnú starostlivosť ako ja a na dôchodok sa im odo mňa prerozdelí. Dostali podporu zo ŠFRB, dostali dotáciu na tepelné čerpadlo. Oni jazdia na nových autách, majú štvorkolky, nové domy, chodia na dovolenky a ja sa trápim, platím vysoké dane a od štátu som dostal 0.
25. 6. 2019   Peter
Strčte si tieto populistické zvýhodnenia do konečníka. Vždy sú plné obmedzení aby to mohlo využiť čo najmenej ľudí. Napr. príjem páru nemôže prekročiť výšku štvornásobku životného minima. Takže tí ostatní čo roky študovali, snažili sa, brigádovali, budovali kariéru, sa môžu ísť do... Janko a Marienka so základnou školou pri pulte v tescu dostanú zvýhodnenie. Výsledok čím viac sa snažíš tým menej dostaneš od štátu a tým viac musíš štátu zaplatiť na daniach. Motivácia = 0
Ďakujem za tento úžasný sociálny systém!!! Poďme všetci pracovať viac aby sme dostali menej!!!
1/1