Názory čitateľov


Názory k článku:
Koľko by ste si vypýtali za život bez FB? Sociálne siete sú zadarmo, ale do HDP by sa započítať mali

28. 6. 2019   Murkoslav
Ale veď podľa novej metodiky počítania HDP v celej EÚ, sa tam zaratúva aj šedá ekonomika. Narátajú tam aj veľkosti topánok občanov, aby vyvolali dojem rastu. Ondulujú teplý vzduch.
28. 6. 2019   @@@
mam pocit že niektory by chceli ratať do HDP kadejake nezmysli len aby umelo vytvorili dojemn ako HDP narasta :D :D
28. 6. 2019   Sociálny Pavedec
Klasické sociálne pavedy.
Lebo ak nejaký pavedec spočítal, že WhatsApp mé pre užívateľa hodnotu 536 USD, tak zrejme len primitívne vynásobil čas, ktorý ukecaná opica strávi na WhatApp-e s cenou medzinárodného hovoru.
Čo je síce elegantne primitívna paveda (na zinkasovanie grantov a chlebíčkov na konferenciách stačí jedno jediné násobenie :) je to však evidentná haluz.
Lebo keby tá čipa musela za to platiť, tak by dramaticky svoje nekonečné konverzácie o Oteckoch obmedzila - ale najskôr by netelefonovala vôbec ...
Faktom ale je, že HDP Číny sa počíta z toho koľko vyrobia a HDP USA z toho, koľko spotrebujú.
28. 6. 2019   M.V.
Treba HDP nafúknuť čo najviac, aby bolo na zbrojenie nielen 2%, ale postupne stále viac. Nemáme slovenskú ekonomiku, len ekonomiku na Slovensku a všetko zaplatíme zo slabého štátneho rozpočtu, ktorý si požičia znova a znova. Obvykle sa v týchto súvislostiach píše, že na vine je vraj 500 tisíc štátnych zamestnancov, ele tých je v skutočnosti len trochu nad 34 000.
28. 6. 2019   @@@
presne tak ak umelo zvyšime hdp potom mnohi budu nezmyselne požadovať zvyešnie niektorych vydavkov k pomeru hdp čo bude nezmyselne a len nas viac zataži ......preto by sme mali prestať s tym umelo nafukovanim hdp
1/1