Názory čitateľov


Názory k článku:
Globálnu ekonomiku čaká recesia v prvom kvartáli 2020, je nevyhnutná

25. 6. 2019   Jim45
Kto si trufa tvrdit, ze nastavajuca kriza bude slabsia ako v 2008. A tie natlacene peniaze co? Ved sa prelievaju uplne nekontrolovane medzi politikmi, zlocincami, bankami, danovymi rajmi. V tomto stave si netrufam o buducej krize tvrdit vobec nic. V 2008 padla Lehmans a to bol viditelny znak krizy. Dalsie mamutie hypotekarne ustavy zachranili len tlacenim penazi.
Politici si uz daju pozor, aby nepadlo nieco velke ale to mozu spravit jedine tlacenim dalsich nekrytych penazi. Iny sposob nemaju. Dokedy to moze fungovat.
24. 6. 2019   Blind Man
Už to majú dávno naplánované.
24. 6. 2019   Lolo
Co si kto praje, to aj dostane.
Kazda kriza, je len sposob, ako odpisat dlh a prehodit ho na hrb chudobnejsiemu.
24. 6. 2019   hoax
odpisany dlh sa nedá prehodiť .. na nikoho ak uz niečo odpíšem vzdavam sa vymozitelnosti ..
25. 6. 2019   Lolo
Akoze nie?
V krize sa najlepsie kapitalizuje zisk, pre uzku skupinu a idealne sa socializuju straty, na siroku skupinu outsiderov.
Je to dovod na riadenu stagnaciu, polkes platov, odovodnenu nezamestnanost, znizovanie nakladov vdaka sirsiemu portfoliu migrujucich ludskzch zdrojov, zdrazovanie energii, byvania, potravin.
Kolonizaciu, tazbu ludskych zdrojov a surovin, na zaklade znizenych nakladov.
A je to neustale sa opakujuci cyklus, lebo pocas krizy, upada aj sila byrokracie, tak sa daju stavat aj najvatsie projekty, presuvat narody, humanitarne bombardovat, aj bez vojny, industrializovat, dezindustrializovat , sirit strach, alebo bludy, vytvarat nepriatelov, alebo z nepriatelov spajat priatestva.
Vysledkom je ale pokrok a ten sa zastavit neda.
26. 6. 2019   budicek
To je ako povedať, že úzka skupina ľudí ovláda celé ľudstvo. Svetové trhy nefungujú ako šéf, ktorý rozhoduje v nejakej firme. Odporúčam študovať globálnu ekonomiku a nie konšpirácie o boháčoch na youtube.
1/1