Názory čitateľov


Názory k článku:
Prísun cudzincov za prácou na Slovensko sa spomaľuje

24. 6. 2019   WorkingClassHero
kde nic nie je, ani cert neberie
23. 6. 2019   Lolo
Prisun cudzincov, do vychodnej kolonie EU, je obmedzeny koli nedostatku lacnych ubytovacich kapacit.
Oni si na uver byty nekupia, za peniaze u nas zarobene, stavaju kuce doma.
Okrem ineho, aj keby sa im naplnili slamniky, postlkali prycne, nemaju aj tak strechu nad hlavou a su bohatsie krajiny, kde sezonne zarobia viac a nemaju problem zvysok roka travit doma.
Druhy problem je, ze cudzincov, pracujucej migrujucej sily ubuda, su rozbehany po celej EU a aj v zamori, nove ludske zdroje sa moc nerodia a navyse globalny svet ich vsiakne viac, ako ich sem stacime prilakat.
Zo 40 milionov Poliakov, je 20 na murackach. V Rumunsku chyba okolo 8 milionov ludskych zdrojov.
Kolko Slovakov odislo do prec? Ak by sme spravne pocitali, tak ich tu chyba dnes asi milion. Nie ze by odislo milion ludi, ale chyba tu dnes milion ludskych zdrojov a to sme v podstate 5 milionova kolonia.
Vdaka tomu, tu miesto najdu chudobnejsi, ale len na pracu. Byvat tu nebudu a zit tu tiez nemozu, aspon nie trvale. Su to murackari, drotari a ruky pasovej vyroby. Tie ak najdu nieco lepsie, viac platene, presunu sa zas dalej.
Ludia vykoreneny a doslova proletari.
Bezzemkovia, predavajuci svoju pracovnu silu, odtrhnuty od rodin.
V podstate medzi neoeuropanmi z Afiky a migrujucimi ludskymi zdrojmi, nieje rozdiel, akorat v tom, ze jedni poberaju a druhy pracuju.
23. 6. 2019   jojo
poznam jednu stavbu robja tam srby cigani ukrajinci 3eura na hod 14 hod
23. 6. 2019   anonym
Hlavne, že ma súdružka referentka z úradu práce posiela do montovne medzi ukrajincov, keď už ani oni nechcú robiť ! :)
23. 6. 2019   adam
Media omieľajú potrebu kvalifikovanej pracovnej sily pre Slovensko.Namiesto aby rástli platy a dobiehali by sme vyspelú EU vozíme tu pseudo vysokokvalifikovaný ch srbov ukraincov rumunov a bulharov silne pochybujem o ich vyššej kvalifikacii skôr tu ide o to že sú ochotní skrčiť sa až po zem a otrocky ťažko pracovať za mizerný plat.
1/1