Názory čitateľov


Názory k článku:
Chudobou alebo sociálnym vylúčením je ohrozených 863 tisíc obyvateľov Slovenska

21. 6. 2019   tobi
Je to veľmi krásna vizitka pre naše kresťanské, demokratické a hlavne sociálne vlády,že to za 30 rokov, od zmeny režimu dotiahli do daného stavu.20 percent obyvateľov tohto štátu je ohrozených chudobou, alebo sociálnym vylúčením. Keby existovala nejaká porovnávacia tabuľka, istotne by sme / spolu s korupciou/ zaujali celosvetovo, jedno z popredných miest. Za dosiahnutie daného stavu/ k tomu prirátajme výšku zadlženia, vyše 8 tis Euro na obyvateľa/ ,je iste namieste zvýšenie platov našim zákonodarcom /o cca 1500 Euro mes./ a ocenenie hlavného protagonistu lukratívnym, 20-tisícovým postom,dochuteným os. šoférom ,heliportom a os. ochrankou,aby ho nadšený dav v prílišnom entuziazme zo šťastného života, náhodou neušliapal.
20. 6. 2019   Revolucionar
Žiadne obavy, na dvere už klope kríza, tá ukáže progresívnym deťom čo to je neoliberalny kapitalizmus a ako vlastne funguje vo svojich financnych cykloch, tentokrát to bude všade, takže žiadny útek do sveta, tam budú mať dosť svojich homlesakou, ktorých nebudú vedieť ubytovat, nakŕmiť, zamestnať, otvorená ekonomika a zlikvidované potravinarstvo a poľnohospodárstvo, z kecou o boji proti korupcii sa občania nenajedia, príde cas keď na uliciach nebudú postávať deti osprostene, ale ozajstný proletariat.
20. 6. 2019   Lolo
Je to velmi jednoduche, od buduceho roka v Bratislave, uz za parkovanie, ak bude ludsky zdroj vyuzivat osobne vozidlo, preparkuje /zaplati parkovne/ co by nahradilo 4rom Presovcanom tu tyzdennu dovolenku, poniektory aj viac, cca az 3000 eur.
Nechapem kde beru tie debilne statistiky, vzhladom na exekucie a velmi nizke prijmy, energeticku a pracujucu chudobu.
Otazka tiez je, kde mohla ta skupina pracovat, co pracovat mohla, ked vlastne mnohe roky nemohla, lebo nemala kde.
Potom sa saturovali mnohy ludia vo svojich zemliankach, za 60 eur sa prezit da, ale na chodenie do roboty, vyplata okolo 400 eur nestaci, lebo ludsky zdroj viac precestuje, preje, ako zarobi.
Tomu sa hovori inak vylucena chudoba, teda ludia sice schopny pracovat, ale vyluceny z pracovneho procesu vysokymi nakladmi zamestnania a dochadzky.
A potom tu mame etniku, ktore sa mnozi na plne davky, to vsak bohuzial pracovat nebude, iba ak na vyrobe potomkov, na prijem davok.
20. 6. 2019   Blind Man
Nechápem, prečo by mali ľudia jedno mäsité jedlo každý druhý deň jesť. Dnes som bol v Kauflande, majú veľký výber zdravej zeleniny a navyše veľmi lacnej. Veď len taký praný petržlen tam mali za ľudovú cenu 5,59 €/kg. Treba jesť zdravo a hlavne lacno. To sme dopracovali.
20. 6. 2019   ainemunys
Citujem: "Problém s nedoplatkami pri platení hypotéky, pôžičiek,splátkovéh o predaja, aj pri platení za bývanie ..." má mať 9,9% obyvateľov !!!
Ako je potom možné, že skoro milión obyvateľov má exekúcie ???
Je tento výskum skutočne výskumom, alebo len vyhodenými peniazmi zaň, prípadne objednanou manipuláciou, ako je nám stále lepšie ???
20. 6. 2019   Jaro
Mal som pracovnika , ktory mal 10 exekucii, lebo nezaplatil parkovne, potom ani pokutu, potom prisla exekucia. T.j. z 10,00 EUR sa stalo skoro 1000,00 EUR. A to mali skoro vsetci (25) exekucie za podobne hluposti. Tak o com tocis? Alebo tym, co neplatia vsetko odpustime, ved za to nemozu. Prestan ty platit splatky za nepotrebny televizor, dovolenku, auto, parkovne atd.
20. 6. 2019   ainemunys
Jaro !
Citoval som z článku, napíšte mi, kde som napísal, že máme všetko všetkým, čo neplatia, odpustiť. A nediskutujem o tom, čo je pre koho potrebné, či nepotrebné !
Poukazujem na míňanie peňazí na nepotrebné a predražené výskumy, ktoré niečo tvrdia a majú viac ako 100% -nú chybu !!! A nepíšem o počte exekúcií, ale o počte ľudí, ktorí majú exekúciu (jednu, či viacero).
Výskum poukazuje : počet ľudí, majúci problém s nedoplatkami cca 500 000
ale počet ľudí v exekúcii je cca 1 000 000,
to znamená, že problém má v podstate minimálne dvojnásobný počet ľudí (jedincov).
Váš príspevok je od veci !!!
21. 6. 2019   Leto
Ja tiež považujem parkovné za nemorálne a neetické.
Ale teraz patrí polícia vám a tak platí váš zákon.
Keď rozmrdáte všetky peniaze, policajti prejdú na druhú stranu.
Či čo myslíš - ako prišli k moci taký Hitler a Lenin ?
A potom bude zase chvíľu platiť iný zákon.
Isté je, že zatiaľ žiadna ríša neprežila a tak sa už voda varí aj na Trumpetaland.
Možno ešte rok, možno desať, ba možno aj sto - ale určite nie tisíc ...
Principiálne je v skutočnosti každá revolúcia iba obyčajnou generačnou výmenou a tak bázová frekvencia je 20 rokov. Mnohé generácie však sú lenivé, neschopné, alebo sytém trocha ohne chrbát a prispôsobí sa.
Lenže každý systém časom tak skostnatie, že už chrbát proste ohnúť nedokáže ...
1/1