Názory čitateľov


Názory k článku:
Lagardeová aj Draghi varujú: Aj Slovensko môže doplatiť na znepokojujúci vývoj obchodnej vojny

13. 6. 2019   Lolo
Vyplundrovana postkomunisticka krajina, kde privatizeri dezindustrializoval i a odpolnohospodarili, sem prisli novodoby taziari ludskych zdrojov postavali montovne a zamestnali za mrzku almuznu vydedencov, budovatelov socializmu.
Dokoncili tak ich dozivotny trest, ktory dostali po amnestii a zrruseni trestu smrti, na ktory sme boli odsudeny vsetci, za zradu pionierskeho slubu, vojenskej prisahy a sluzobnej prisahy, budovat a branit.
Tak sme dostali dozivotie za almuznu v kapitalizme a nasa krajina nam uz nepatri, rovnako ako nas zivot.
13. 6. 2019   Súmedzi Nami
V roku 2007 odcudzil počítačový technik Hervé falciani svojmu zamestnávateľovi - veľkobanke HSBC - zoznam 130 000 bohatých klientov (29 000 z iných krajín EU), so zámerom predať ho dotknutým vládam, keďže sa zjavne jednalo a daňové úniky.
Očakávateľným výsledkom bola policajná razia a zabavenie zoznamu, ktorý sa tak dostal do rúk vtedajšej francúzskej ministerke financií Kristíne Lagardovej. O tom, ako naložila s domácimi daňovými hriešnikmi zdroj taktne mlčí, zato však uvádza, že vlády GB aj Dánska odmietli proti svojim daňovým hriešnikom zakročiť (keďže by to evidentne bol útok na najdôležitejšie základy demokracie ;) jedine Gréci zareagovali. Konkrétne zatkli novinára Kostasa Vaxevanisa, ktorý so o tom dozvedel a protestoval proti tomu, že vláda prípad "upratala" do šuplíka. Verejné protesty síce donútili servilnú justíciu ho oslobodiť, ale tým to aj skončilo. Po nástupe Tsirpasa sa akurát ukázalo, že zo zoznamu "záhadne" vypadli traja príbuzní predošlého premiéra
Papakonstantino u a po Tsirpasovej aktivie - zrejme čírou náhodou - príhodne umreli dve vysokopostavné osoby z Lagardinho zoznamu. Preložené do slovenčiny - asi zabudli odviesť podiel - ako hruštička húževnatá za Močiara. A to sa v demokracii netoleruje, akurát vyspelejšie štáty nelikvidujú nežiadúce osoby tak primitívne, ako u nás istého mladého novinára ...)
Ak ten zoznam náhodou nájdete, tak ho radšej tiež rýchlo zahoďte a radšej radšej sa venujte niečomu menej nebezpečnému, napríklad návšteve "slonej nohy" v Černobyle. Tá je síce turistom neprístupná, ale za primeraný úplatok iste dostanete aj vytúžených 30 000 Roentgenov ;)
1/1