Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo je umenie tak drahé?

14. 6. 2019   Blind Man
Umenie? Zošňúpaný umelec sa vyští na obraz alebo vykadí a toto je umenie?
13. 6. 2019   Zlo sa volá Peniaze
A čo na to Wikipédia:
"Steven Mnuchin was born on December 21, 1962, in New York City, the second-youngest son in his family. Mnuchin's family is Jewish.He is the son of Robert E. Mnuchin of Washington, Connecticut, and Elaine Terner Cooper of New York"
"Mnuchin is a family name, derived from the Jewish female given name Menucha"
Asi nie je náhoda, že galériu si otvoril aj Paško z ESETu ...
Zvyššie uvedeného vyplýva, že "láska k umeniu" je zrejme len láskou k peniazom a zrejme sa na tom dá fantasticky zarobiť - pravdepodobne formou nejakých (legálnych) daňových únikov.
Takže zrejme yet another bitcoin ;)
13. 6. 2019   Murkoslav
Umenie ? Často krát to nie je žiadne umenie, ale odpad.
13. 6. 2019   M.V.
Prečo nestojí rad pred kníhkupectvom na knihy svetových klasikov? Pretože skutočne porozumieť najvýznamnejším dielam znamená vrátiť sa k nim aj s odstupom rokov a na to nie je čas a väčšinu to ani nezaujíma - žiť sa dá predsa aj bez ťažkých otázok. Reklama ich nahradí. Na obraz stačí v nutnom prípade len jeden krátky pohľad a záujem a kúpou si pripadajú majitelia v diskusiách dôležití.
13. 6. 2019   juribald
Prečo je umenie tak drahé? Lebo je stále viac veľmi bohatých ľudí, ktorí už nevedia kam s peniazmi, tak si kupujú niečo, čo nikto iný nemá a dúfajú, že sa im to bude len zhodnocovať. Preto nestojí rad pred kníhkupectvom, tam predávajú diela v 100 000 -ových kópiách, nie sú to rukou písané originály...
13. 6. 2019   WorkingClassHero
presne tak, bublina okolo umenia/obrazov bola aj v Japonsku koncom 80tych rokov a potom kriza.. cosi podobne vidime aktualne nielen v zap. svete , ale aj v Cine.. znamemna to vyhladovo zle casy..
13. 6. 2019   Lolo
No a nam chudobnym, dochodcom a pracujucej chudobe, neostava nic ine, ako robit kazde rano autenticke pohladnice hnedym tamporintom na WC papier.
A to je pre tych stastnejsich, co maju zachodovu misu a mozu tam cmarat ciary zivota rannou hnedkou.
Chudobnejsi musia sa zmierit lopuchovym listom, alebo stale nedostupnejsimi reklamnymi letakmi.
Andy Warhol by jasal nad umenim mas a nad jednotnostou a Trojvrstvou kopiou autentickeho diela.
1/1