Názory čitateľov


Názory k článku:
Oddelenie rozvoja analyzuje prekážky v zhodnocovaní brownfieldov

10. 6. 2019   Lolo
Problem brownfieldov v koloniach, ako je RBM, alebo Slovakistan, je developkarska snaha, zhodnotit, akukolvek plochu v mestach, bez ohladu na kontaminaciu uzemia, alebo vyznam pamiatkovy, ci pripadne na nasledky dopravne, enviromentalne, alebo cisto prakticke.
Brownfieldy v mestach na zapad od nas, sluzia napriklad ako bytova vystavba, alebo kulturne strediska.
U nas vzhladom na nekulturu, je zbytocne sa o toto hladisko starat.
Najdrahsia ropa sa predava na meter stvorcovy v Blatisrave cez 2000eur na meter.
Apollo.
Gumonku, bez ohladu na pamiatkovu ochranu, zrovnali zo zemou, kablovku rovnako.
Danubius elektrik, siemens, alias BEZ I, uz davno.
Staru klingerku alias BEZ 4 a vyvojovy zavod BAZ, motory, preorali strasne davno a moderne bussiness center, sa rozpada samo, bez zasahu prirodnych sil, len na zaklade developkarskej nenazranosti.
Aj tieto sa budu musiet zburat, rovnako aj toto su brownfieldy, teda nie post industrialne, ale post byrokraticke dezindustrializoova nce dnesnej doby.
Brownfield z Dynamit Nobel, alias Istrochemu, dnes patri Babisconemu a smetisko, skladka vo Vrakuni, je dnes obostavana rodinnymi domami. Jedna sa o najtoxickejsie a naviac zamorene uzemie v EU, sirenim kontaminovanych spodnych vod na zitny ostrov, pravdepodobne znicime najvatsiu zasobaren pitnej vody v EU.
V podstate by ich mali tie domy okolo skladkoveho ramena vsetky vystahovat a tam je idelane miesto pre revitalizaciu Brownfieldu.
Ale to su peniaze, ktore z developkarov, uz nikto nevypaci.
Okrem ineho, takychto stavieb a rumovisk, je po celej SR strasne mnozstvo, staci sledovat urbex Ivana Donovala a dalsich.
1/1