Názory čitateľov


Názory k článku:
Zelená krádež: Aj Warren Buffett dal preniaze do Ponziho schémy

6. 6. 2019   Bizy

Ach Buffet,Buffet -vynosna investicia
6. 6. 2019   Lolo
Kazada ekoteroristicka skupinka, kazdy vetrobaron a slnkobaron, sa nechvali skutocnostou, ze o jeho predrazenu energiu nikto nema zaujem ak nieje nasilu, pomocou politiky tlacena do siete a zaplatena z vrecak ludskych zdrojov a energetickej chudoby.
Otazkou je, po velkej dezindustrializacii Europy a najma vychodnej europy a dnesnych kolonii a dominii, kedy energeticka chudoba prestane mat schopnost platit za energie a najma tu elektricku.
Zivot z ostrovnym systemom je vasich zemepisnych sirkach dost narocny tanec okolo technologii a najma baterii ale mozne to je, dokonca v letnych mesiacoch, pri dostatocne vykonnom systeme aj klimatizovat prebytkom energie elektrickej.
Horsie je to v zime a najma pri vykurovani, domkarovi a laznikovi, aj tak polena dreva same nenaskacu do kotla, takze bez urciteho mnozstva drevnej hmoty, uhlia, alebo plynu, ci uz zemneho, alebo LPG, mu bude znacna kosa a tiez tma.
A zalohove platby na aj nevyuzity elektromer, su vysoke, takze ona ta spotreba nejaka dobra je.
A zelena kradez, je kazda jedna faktura za elektricku energiu v nasom dominiu, lebo nechapem, preco 70% energetickej chudoby, musi platit nejake zalohove faktury a nemozeme mat normalne a kolonialne bezne, elektromery, plynomery a vodomery kreditne, kde ak nieje kredit, nic sa nedeje.
Po nabiti kreditu, je jasna cena, ktora vyleze ako mozna spotreba.
Nieje to hlupost, mozno pre domacnosti, co kuria dnes plynom, alebo elektrinou, by plynomery a elektromery na zalohove platby boli mozne, ale pre male domacnosti, RD a rekreacne objekty, je to uplne zbytocne.
15. 6. 2019   Frantisek Nahnevany
Áno. Po nabití kreditu je jasná cena, avšak táto cena rozhodne nie je pridaná hodnota.
16. 6. 2019   M.V.
Lolo: s tými zálohami máš 100% pravdu. Zvlášť plyn by mohli malé domácnosti v panelákoch zaplatiť raz do roka- šporák so 4 horákmi, rúra elektrická, ale plynári to nechcú. Povedia, že nie je odpočtové obdobie, ale keď príde, povedia že sa to nedá a o rok sa to zopakuje. Listy a inkaso sú tu relatívne významnou položkou. Asi majú taký program, ktorý by prázdne štvrťroky odberateľa vykázal ako neplatiča. Asi sú nastavení na rodinné domy lebo v nich býva 60% Slovákov.
6. 6. 2019   Zelená Bavlna
Tento článok bude zrejme čoskoro zakázaný a stiahnutý.
Lebo trefne ukazuje, ako je to s ekológiou, obnoviteľnými energiami a globálnym otepľovaním :(
Problém je v tom, že sa vždy nájdu najkí psychopati, ktorí sú presvedčení, že príroda je fialová kravička Milka, šíre zelené lúky, voňavý les, zurčiaca kryštálová vodička a smejúce sa slniečko a hlavne sú presvedčení, že len tak je to správne a jediné.
ČO je samozrejme kravina, lebo slniečko je v skutočnosti jeden gigantický termonukleárny výbuch - trvajúci už miliardy rokov - oproti ktorému bol otvorený černobylský reaktor absolútne ničotné prd - menej, ako várus proti brontosaurovi. A celý povrch Zeme je v skutočnosti len tanká kožka, plávajúca na roztavenej guli lávy (ktorá je mimochodom tiež rozžeravená radioaktívnym rozpadom) Táto kožka sa neustále všaliako mení a šuverí - to sú tie zemetrasenia, sopky a tsunami. Ak by znova ožila gigantická sopka Sitno s 30km kráterom, tak už nielenže nikoho nebude trápiť Fico, ale zrejme ani Trump s Puitinom dohromady. Že ako to, že sa na Slovensku nikdy nenašli kosti dinosourov ? Nuž, lebo keď žili, tu bol oceán Thetys.
Na druhej strane pár poctivých szelených somárov by škodu nenarobilo - a úprimne povedané, je fajn, že poukázali na nedostatky priemyslu, ktoré sa aj postupne odstraňovali (ale ak niekto vynašiel parný stroj, tak sa v prvom rade zúfalo trápil stým, aby vôbec fungoval, konal nejakú prácu a bol užitočný - až potom sa mohol zaujímať, či náhodou nezasmraďuje okolie)
Problémom sú chytráci, ktorí týchto zelených truhlíkov zneužívajú - a ako sa dá tušiť - na politické a ekonomické ciele.
Pred 1989 tu vyšla jedna desivá ekologická knižka, ktorú som žral ako cukríky. Až dnes vidím, že jej jediným cieľom bol politický boj za každú cenu - hoci aj šírením neprávd a úmyselým skreslovaním faktov. Lebo nič z tých strašných hrozieb sa našťastie nesplnilo. Jediným cieľom bola destabilizácia systému, ktorá sa aj podarila - a stále darí. Lebo o havárii sovietskeho Černobylu vie dnes každý - no o havárii americkej firmy v Bophale nikto - hoci mala 10x viac obetí (samozrejme "nafukovacích obetí" mal Černobyl hoci aj 10 miliárd - aj keď na Zemi ani nie je toľko obyvateľov).
6. 6. 2019   Bavlnená Zelenina
Ako to bude s energiami naozaj, čoskoro uvidíme v susednom Rakúsku. Tam jadrovú energiu pochovali už dávno (možno s pomocou úplatkov OPEC - ktorý iste len náhodu - sídli práve v tejto krásnej alpskej krajine, známej ale aj extrémnou úplatnosťou svojich politkov). Teraz však už pochovávajú aj tepelné elektrárne, ktorá plánujú zavrieť v najbližších rokoch. Majú síce nejaké malé vodné elektrárne - ale zelení boli aj proti vodnej elektrárni na Dunaji - asi z dôvodu ochrany komárov. Takže im ostávajú už len fotovoltaické, veterné a plynové. Som presvedčený, že fotvoltaické sú európsky sbvenčný podvod gigantických rozmerov, fákať v Rakúsku nefúka tak, ako vo veterných krajinách a plyn majú tiež ruský - aj keď asi z Nemecka :) Každopádne uvidíme - možno sa mýlim. Isté je, že skrz prepojené energetické sústavy im to chvíľu bude fungovať, lebo nukleárnu elektrinu môžu kupovať aj z Francúzka, keď im je tá naša príliš zlá, lebo z Ruska. Predávať ju samozrejme budú ako "Zelenú Bio-energiu", lebo rakúski sedláci sú dostatočne sprostí, aby na to naleteli ...
Záver je, že "zelení" nie sú zlí len duševne chorí, problém je že saq nechávajú zneužívať politikmi a podvodníkmi - ktorí sú v podstate top isté :(
1/1