Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako sa zmenila čínska ekonomika za 30 rokov

5. 6. 2019   Lolo
Problem nieje v Cine ako takej, ale v komunistickej vlade, ktora buduje najtvrdsi kapitalizmus, zo vsetkymi dosledkami neostalinistickej doktriny.
Je zaujimave, ze do Ciny sa nehrnu z afriky a blizkeho vychodu, lebo tam by museli makat. Cinanom je v podstate jedno, kto bude u nich zarezavat vo fabrikach, na poliach, alebo past dobytok, je ich miliarda a v pripade nejakeho problemu, to riesia radikalnejsie, ako najradikalnejsi islamisti, lebo to co prekaza alebo robi problem, rozoberu na nahradne diely.
Uplne najzaujimavejsi fakt, ktory je na tomto svete mocnych krajin nepochopitelny, je, ze najtvrdsi komunisti, buduju najtvrdsi kapitalizmus a najtvrdsi kapitalisti imperialisti, budu cosi ako socializmus a este ku tomu aj liberalny.
Neviem ako je to mozne, ale tieto "izmy" maju ku sebe rovnako blizko, ako Nacizmus a komunizmus, pripadne bolsevizmus a fasizmus.
6. 6. 2019   jahoda
hadžeš do jedneho koša jako vždy. fašizmus a fašizmus je rozdiel. fašizmus ani nemá definiciu :D
6. 6. 2019   medajlon
ma ich hned niekolko, studuj!
www.humanisti.s...
6. 6. 2019   jahoda
tažko povedať čo je horšie ci nemat definiciu alebo ich mat niekolko
9. 6. 2019   Ajtaksada
Ono je to "trocha" inak a pritom veľmi záleží na tom, ako je to prezentované verejnosti.
No a potom tu máme fenomén absolútnej pravdy pri ktorom je iba ten jeden názor správny.
Je to ako keď je v nejakej viere hlásané, že iba ich boh je ten jediný a ten pravý.
Pritom všetci vieme že takých vier sú stovky či tisíce, so stovkami či tisícami bohov, ale ......iba tá jedna je ta pravá.
Poviem pár príkladov.
Ak štrajkujú ľudia v Číne a rozoženie ich armáda je to zločin a je potrebné za to na ňu uvaliť medzinárodné sankcie.
Ale ak štrajkujú ľudia napríklad vo Francúzku a rozoženie ich armáda, je to v poriadku a nik ich za to neviní a nenabáda celý svet k sankciám proti nim.
Alebo ak napadne Rusko Ukrajinu, aby pomohlo určitej časti obyvateľstva sa osamostatniť, je to okupácia a je potrebné na neho uvaliť medzinárodné sankcie.
Ale keď napadne Amerika Juhosláviu, aby pomohla určitej časti obyvateľstva sa osamostatniť, je to v poriadku. Nik ich za to neviní, nik nenabáda svet k sankciám proti nim, dokonca OSN vydá povolenie (na ktoré ani nemá mandát) so spätnou platnosťou.
Na záver príklad úplnej arogancie moci a pokrytectva.
To sa rozhodne pár krajín napadnúť Irak, podotknem že zvrchovanú krajinu, tam vraždia civilné obyvateľstvo, rozbijú celú zem, "nastolia" tam akože poriadok v podobe chaosu, "kmeňových" vojen a teroristických útokov ... to všetko je v poriadku.
Žiadne medzinárodné odsúdenie a žiadne medzinárodné sankcie
1. 7. 2019   Ajtaksaneda
Lenže v Číne nikto režim nevolil Právo na štrajk tam neexistuje! Proti civilistom bez zbraní ktorí ani nič nezapaľovali ani nerozbíjali režim poslal na námestie tanky! Dokážeš vôbec ty s tvojím tupým rozumčekom niečo také rozlíšiť?!
5. 6. 2019   @@@
"tento rok vycestuje do zahraničia až 180 miliónov Číňanov."....
ako je to možne ved je tam komunizmus a za komunistou sa necestuje za hranice štatu ....alebo ako ??
5. 6. 2019   jahoda
180 milionov agentov
8. 6. 2019   drevenedekle
z komunizmu sa nikdy nemoze cestovat, to je vymysel cinskej propagandy.
9. 6. 2019   anonym
Choď sa pozrieť do Prahy, Českých Budejovíc či Zlína a na vlastné oči uvidíš tu Čínsku propagandu.
1. 7. 2019   anonenym
Tam je kapitalizmus ako remeň! Komunistický je iba režim ale medzi ich papalášmi sú takmer všetci milionári! Prečítaj si aj článok a nie nabehneš tu ako smädná ťava ked vidíš nadpis!
1/1