Názory čitateľov


Názory k článku:
Hotovostná púšť: Banky zatvárajú svoje pobočky, údajne ich už ľudia nepotrebujú rovnako ako peniaze

5. 6. 2019   Lolo
Posledna sloboda otrokov, je hotovost.
Az ju potlacia a budu sa snazit nejako nahradzat, jedna sa o posledny boj, za slobodu. Alebo skor boj proti slobode.
Ale ludia si nevedia vazit slobodu a z vlastnej pohodlnosti a hluposti o tuto slobodu radi pridu.
Potom uz bude neskoro.
5. 6. 2019   DJH
No a pak se projdete po trznici a zjistite, ze nikde kartou nezaplatite ...
5. 6. 2019   jlkbnm
na mileticke predavaju ovocie a zeleninu z rovnakych velkoskladov ako hypermarkety. pokial nemate skusenost s konkretnym pestovatelom, ktoreho chcete podporit, nema zmysel chodit na trh/trznicu. a u vietnamcov kartou nezaplatite z ineho dovodu, oni udajne uz vedia ako sa da obist aj ekassa.
5. 6. 2019   Akjeto Naozaj
Zatváranie pobočiek a rušenie bankomatov v UK beží už 30 rokov - ako ostatne priznáva je tento článok. Takže to nie je nič nového, rovnako ako nie je nič nového, že to nemá nič spoločné s internetom, lebo home banking je starý už viac než 15 rokov. Je to len dôsledok toho, že v UK bolo príliš veľa pobočiek a bankomatov, lebo britský systém umožňoval bankám neskutočne ryžovať (tak, ako u nás za Mečiara) - a ak máme byť úprimní, tak UK banky sa ešte aj dnes chovajú retardovane a a priam feudálne (ako vie každý, kto s nimi robil nejakú transakciu) ...
5. 6. 2019   working class hero
ak za meciara ryzovali, tak to co robia dnes ako nazveme.. bagrovanie ? :D
5. 6. 2019   Kdebolo Tamnebolo
Za Mečiara sa chodilo s kosou na peniaze úplne primitívne. Nabaliť sa mohol každý a nenabalil sa len ten, kto nechcel.
Aj ty si zrejme odkupoval byt do osobného vlastníctva za smiešnu cenu a dnes dúfaš, že za tú dieru dostaneš aspoň 150 tácov.
Ak si vtedy nič nezarobil. tak si buď skutočný komunista, skutočný demokrat, skutočný katolík, alebo skutočný idiot (podobne ako ja :)
Dnes bagruje užšia skupinka a preto na osobu viac.
Je to už ale ďaleko komplikovanejšie - avšak zlegalizované - lebo Eurofondy.
A mládež sa už naučila Anglicky a absolvovala výberové školy, kde nabrala zručnosti, ako zožrať nielen kozu, ale aj vlka s rozprávkárom a pritom vytvoriť zdanie, že vlk aj koza sú v poriadku a mierumilovne nažívajú multi-kulti ;)
Čo mysliš, prečo tak dlho trvá príprava tých EU projektov ?
Lebo je nekonečne zložité všetko papierovo zakryť tak, aby peniaze napokon skončili v tých správnych vreckách a pritom boli splnené všetky audity a kadejaké vzorce.
To je fakt makačka, ktorú bez MBA nedáš.
A keďže absolútne nikto schopný nejde do politky, ani do štátnych služieb bez toho, aby sa nenabalil - radšej nechajú peniaze prepadnúť, než keby ich nemali získať.
Čo je logické, pochopitelné a ľudské.
Na druhej strane, peňazí je dosť - lebo ich stačí len vytlačiť - a daňoví nevoľníci (ktorí dnes v skutočnosti kryjú svetové meny, namiesto hlúpeho zlata) ich už pod korbáčmi exekútorov cez infláciu dorovnajú :)
Ostáva len dúfať, že to vydrží čo najdlhšie, lebo nejako začína narastať nepokoj a odpor (demonštrácie F, UK, ČR), či individuálne útoky . najradšej nožmi.
Najmä tie nože ma znepokojujú, lebo sú znova v móde, ako pred 100 rokmi - a vtedy to 2x skončilo veľmi, veľmi zle :(
Nuž ale to je "demokracia" poháňaná hercami (ktorí sú profesionálnymi bábkami - čiže nutne bez vlastnej osobnosti a názoru).
5. 6. 2019   johny
Rabovačka tisícročia. Feudal zobral desiatok aj cirkev, dnes ti pomaly ostane len to!
1/1