Názory čitateľov


Názory k článku:
Morgan Stanley: Ak Trump vyhrotí obchodnú vojnu, celý svet zasiahne recesia

3. 6. 2019   yzyz
Dneska termonuklearna by bola tak 5. minut pri hypersonickych termonuklearnych zbraniach. Ale to nie je podstatne ... Podstatne je ze USA oligarch mafia imperium zatial prerabaju. Tak ze v obchodoch na konci nemusia mat nic! Trump-Nero buduje u nich Sovietske hospodarstvo prazne regale budu mat. Trump mne osobne pripomina posledneho Sovietskeho prezidenta Gorbacova tak ...
https://ekonomi ka.sme.sk/c/22129552/ nove-cla-v-usa-na-obl ecenie-a-obuv-z-ciny- by-mohli-zatviet-obch ody.html
https://plus.ro zhlas.cz/trump-urychl i-pad-usa-tvrdi-profe sor-ktery-predpovedel -rozpad-sovetskeho-sv azu-6527475
https://spravy. pravda.sk/ekonomika/c lanok/513454-trumpove -nove-cla-vyjdu-ameri cku-domacnost-na-831-usd-rocne/
3. 6. 2019   Varovanátor
Pána Donalda Trumpa síce nemáme radi - ale clá, ktoré zaviedol sú správne.
A mali by byť aspoň 10x vyššie a na 10x širší sortiment tovarov :(
Okrem Číny to ublíži síce aj EU - ale je pravda, že USA je našim partnerom - a nehanbím sa povedať, že Veľkým Bratom - nuž a bratia si majú pomáhať ...
Problém totiž je v tom, že americký zahraničný dlh každým rokon narastá asi o 1000 miliárd dolárov (po slovensky bilión - po anglicky trilión), bez akejkoľvek šance na znižovanie, či nebodaj splatenie.
Takže už prekročil 100% HDP USA - zhruba 20 slovenských biliónov - či anglických triliónov - (pričom HDP USA primárne pozostáva nie z výroby priemyslu, či poľnohospodárstva - ale spotreby domácností a bublín technologických firiem - či iných Uber-ov Asi neviete, ale aj miliardová strata Uber-u sa započítava do HDP ako plus ...)
Takže pán Trump vlastne lieči USA ekonomiku tým, že začína nútiť ľudí a firmy šetriť.
Tie americké gigantické autá budú čoskoro minulosťou (alebo sa presnú do Číny, kde ich už kuliovia dávnejšie menia za voľakedajšie notorické bicykle a ani ich už nešoférujú sami, ale majú svojich šoférov).
Problém je, že clá na tovary za 200 miliárd sú len kvapkou v mori - museli by to byť clá na tovary za 2000 miliárd, myseli by byť vo výške 100%, naši americkí súdruhovia by ich nesmeli prestať kupovať a táto kúra by musela trvať aspoň 10 rokov.
Ale ak pán Trump bude clá rozširovať aj na zákernú likvidáciu firiem, ako Huawei, tak je dosť pravdepodobné celý svet zasiahne recesia, len čo sa rozplynie radioaktívny oblak po termonukleárnej výmene - tá bohužiaľ asi zniží USA, ako technologickú mocnosť - a tentokrát zrejme aj Rusko - ale Číňanov je toľko, že si možno ani nevšimnú, že nejaká vojna bola (podľa dávnejších - ale podrobných a variantných simulácií generálnych štábov USA a voľakedajšieho ZSSR - bude termonukleárna tretia svetová vojna trvať asi 30 minút a podľa svetového združenia nuklernych vedcov sme k nej ešte nikdy neboli tak blízko, ako dnes - detaily si vygúglite sami, lebo ja ešte musím stihnúť poliať kvety ;)
3. 6. 2019   jahoda
máš pravdu před 100 rokmi sme neboli tak blýzko atomovej vojny jako dnes. strašit možes vies koho.
3. 6. 2019   Yestradamus
Ak vieš anglicky, tak si prečítaj sám:
https://thebull etin.org/doomsday-clo ck/past-announcements /
Samozrejme je to len ich subjektívny názor ...
Lebo to je ako "sovietski vedci povedali" :)
Na druhej strane šéfom tejto podozrivej skupinky je istý pán Hans M. Kristensen, ktorý dokázal dve neuveriteľné veci - donútil vládu USA odtajniť dva absolútne najtajnejšie dokumenty, aké kedy exitovali:
1) plán preventívneho jadrového útoku proti sovietsko-čínskemu bloku SIOP-62
https://en.wiki pedia.org/wiki/Single _Integrated_Operation al_Plan
(o ktorom sa sovietska rozviedka síce nejako dozvedela, ale Američania to nielenže absolútne popierali, ale ešte sa aj vysmievali, že taká chorobnosť by predsa nemohla skrsnúť v žiadnej demokratickej hlave. Nielenže skrsla, ale je platná dodnes, len názov sa zmenil. To bol mimochodom dôvod, prečo sa v Bratislave po roku 1964 prestali budovať CO kryty - dve strategické termonukleárne rakety s náložami 800kt (asi 60x Hirošima stereo :) totiž mali byť namierané aj na Slovanft a Dimitrovku)
2) SNTL (Strategic National Target List) - zoznam nukleárnych cieľov, ktoré boli predpogramované - aj s GPS súradnicami. Tam nájdeš aj tú Bratislavu:
https://nsarchi ve2.gwu.edu/nukevault /ebb538-Cold-War-Nucl ear-Target-List-Decla ssified-First-Ever/
PS asi si prekvapený, že ani jedna z tých adries nie je z Ruska a ani nie je písaná v azbuke. Bohužiaľ truhlíci, ako ty, sa zobudia, až keď jedného dňa uvidia dve slnká. Lebo jedno z nich bude jadrový výbuch ;)
1/1