Názory čitateľov


Názory k článku:
Nerovnosť príjmov spôsobuje šikanovanie na školách

31. 5. 2019   -=-=-=-=-=-=-
Rozdeľovanie a šikana boli aj za totality.
Deti si totiž vytvoria vlastný kolektív s vlastnými pravidlami a vo vlastnom svete.
Ten svet sa napokon stane skutočným - keď zhynie svet dospelých.
Šikan však nevychádzal z majetku - či postavenia rodičov - ale zo správania sa jednotlivca.
Takže šikanovaní boli tí čo boli iní - jedináčikovia, tlstí, okuliarnici, "hajzloví pavúci", či trpaslíci.
Ale v skutočnosti to bolo o zaradení do svorky a tí, čo to pochopili boli napokon spravidla akceptovaní a nezriedka povýšili v hierarchii.
Paradoxne tí z chudobných, alebo rozvrátených rodín spravidla neboli obete - ale vlci samotári - bitkári, násilníci - a neskôr aj skutoční kriminálnici a vrahovia.
Bohužiaľ rodičom sa nejako zvykne vymazať pamäť a najmä ženy majú problém si uvedomiť, že bábätko nie je hračka a náhrada psíka, ale budúci človek, ktorý má prvých 20 rokov problém, že ho svet dospelých neberie vážne.
A to vyvoláva vzdor, zlobu a nenávisť, ktorá potom občas vedie k revolúciam u ktorých hľadáme kadejaké politické a sociálne motívy - hoci je to obyčajná generačná výmena.
To zjavne nepochopil ani Fico, či Kočner - ktorí sú nepochybne presvedčení, že budú večne živí - ako Lenin ;)
Nie, v skutočnosti už zomreli, hoci sa tu ešte stále mocú a dokonca aj metabolizujú ...
Preto sa skúste k svojmu dieťaťu radšej správať ako k sebarovnému už od narodenia.
Lebo tak to v skutočnosti aj je - a možno ho tak ochránite, aby sa stal budúcim Hitlerom, Stalinom, Čikatilom, či iným demokratickým politikom ;)
Aj tí raz boli rozkošné maličké batoľaqtá a ich mamy z nich mali ukrutnú radosť - a potom sa čosi posralo ...
31. 5. 2019   Lolo
Preto by skoly, mali byt rozdelene, podla prijmovych moznosti ludskych zdrojov rodicov.
Aj chudoba je dedicna, bez ohladu na skolu, aku dieta navstevuje.
Horsie je, ze deti migrantov, u nas specificke etnika, vytvaraju sikanu bez ohladu na to, ci su najchudobnejsimi z najchudobnejsich.
Segregacia je dolezita.
Bez segregacie, toziz neje mozne nastavit limity, pre mozne buduce potrebne (nepotrebne) profesie, naucit mladych hybernacii, alebo meditiaciam, bez nutnosti prijmu potravy, alebo prijmu socialnych davok, co bude velmi dolezita zivotna skusenost, po automatizacii a dnesnej priemyselnej revolucii.
Tiez jeden z najdolezitejsich predmetov, ako kedysi bola branna vychova, hod granatom, obliekanie sa do atombordelu a nasadzovanie plynovych masiek, dnes napriklad schopnost prezit bez internetu, alebo bez mobilu, celodenne rusenie signalu v skolach GSM jamermi, pripadne odpojenie od internetu a riesit krizove scenare, ako bez tohoto dnesneho pohodlia prezit.
31. 5. 2019   Jirka

Na všetkých školách by sa mala zaviesť rovnošata jednotlivých škôl. Anglický princ musí mať rovnakú rovnošatu školy , ako syn robotníka, obchodníka a.p. U nás sa kastruje už o škôlky a potom vzniká šikana detí z chudobnejších rodín.
31. 5. 2019   Blind Man
HOVNO!!!
1/1