Názory čitateľov


Názory k článku:
Predražené technologické firmy predávajú veľké vízie

2. 6. 2019   Byl Hroznej Tento Stát ...
Trump sa už ani len netvári, že by EU nebolo kolónia, ktorá visí na jeho šnúre jeho nohavíc :(
Najnovšie hucká UK, aby opustilo EU bez dohody a dokonca aby nezaplatilo EU sumu, ktorú jej dlhuje.
Podľa merítok USA to zrejeme nie je miešanie sa do vnútorných záležitostí cudzích štátov.
Ak by niečo podobné urobila ktorákoľvek hlava štátu - a navrhla napríklad, aby sa od USA odtrhol Texas, Kalifornia - či hoci Aljaška - tak okamžite by nasledovala drsná diplomatická odpoveď, embargo a lietadlová loď - alebo aspoň letka strategických nukleárnych bombardérov B52.
Smutné je, že EU je fakt len papierový tiger, neschopný akejkoľvek odpovede.
Jej predstaviteľov zaujímajú len peniaze, ktoré si z Bruselu donesú v peňaženke (1 milión za volebné obdobie, že Monika ?) a zrejme mnohokrát toľko v igelitke (od lobystov a mafistov) - už vieme, ako funguje aktuálna verzia "demokracie" ...
1. 6. 2019   Revolucionar
Pravda je iba jedna, nedá sa zmeniť, môže sa krátkodobo zmanipulovat, či prekrútiť, ale nakoniec zostane iba pravda a realita z nej vyplývajúca, preto jedine na čo sa dá spoľahnúť je zdravý sedliacky rozum, ten vychádza z reality minulosti, prechádza do prítomnosti a z toho vyplývajúcej budúcnosti, žiadne papiere za ktoré sa dá dočasne kúpiť svet s tým nič neurobia, realita je ponuka a dopyt, ľudia budú platiť iba keď budú mať peniaze a na dlh sa nedá žiť dlhodobo,
globalny kapitalizmus skonci v globálnej finančnej kríze, čo bude potom nevie nikto, každá svetová vojna sa začala obchodnou vojnou, myslieť si že dnes svet funguje inak ako vtedy je utopia, pretože kapitalizmus tu bol už dávno pred tým ako tu bol každý čo toto číta, len ho komanci poslali na zopár dlhých desatroci za plot, a tie manipulácie na trhu tu boli odvtedy ako ten trh vznikol:)
1. 6. 2019   Blind Man
Predražené technologické firmy mi môžu fúkať práškový cukor do zadku.
1. 6. 2019   Adam
Technologické firmy sú iba Bublina.Príklad Facebook keď sa rozhodlo že sa bude Facebook regulovať pretože sa z Ruska cez Facebook ovplyvňovali voľby na Americkeho prezidenta brutalne klesla cena akcii Facebooku.TAk aku majú potom reálnu cenu?
1. 6. 2019   Stredovek
"Predražené technologické firmy predávajú veľké vízie" sa z demokratštiny do slovenčiny prekladá ako "Predražené technologické firmy klamú".
Najobľúbenjším aktuálnym klamstvom je slovo "inteligentný" - či prostonáronejšie "múdry".
Výnimočne teraz nehovorím o politikoch, ale o vysavačoch, osvetlení a podobných hovadinách.
Z "automatického - či - "samočinného", alebo "diaľkovo ovládaného" sa mávnutím čarovného prútika stáva "inteligentný".
Zmena významu slov tak umožnila, že z politikov sa stali "inteligentní" - lebo dnes už asi nikto nepochybuje, že sú diaľkovo ovládaní.
Takže už zrazu máme dokonca aj skutočne "inteligentných" policajtov - lebo niektorí sú naraz ovládaní hneď viacerými mafiami :(
Ako každý - nemám rád taxikárov vydriduchov - je ale pravdou, že existujú aj slušní. A na tých sprosto zaútočí US kapitál cez Uber - lebo sorry, ale ak niekto predáva pod svoje náklady (čo Uber robí) - tak to je v skutočnosti vojna.
Nuž a ak má niekto za chrbtom všetky peniaze - ako napríklad Facebook a tak môže roky "podnikať" bez potreby vygenerovania doláru zisku - potom niet divu, že táto primitivna, školská aplikácia dobyla svet - nie preto, že by nikto nevedel naprogramovať lepšiu - hoci aj v Pustých Úľanoch - ale preto, že žiadna normálna firma nemá veľkoinvestorov, ktorí by jej veľkoryso tolerovali roky katastrofálnych strát :(
To je tajomstvo, pre garážová firma Dell - ktorá nerobila nič iné, než tisíce "skladačkárov" po celom svete - sa stala nadnárodným koncernom a tí ostatní šli do šune.
USA vedie proti svetu už roky brutálnu ekonomickú vojnu a svet je natoľko sprostý, že si ešte platí likvidáciu svojich firiem a kupuje US dlhopisy ! Takže naši americkí priatelia si veselo bania na absurdnom dlhu 20 000 000 000 000,- USD (ktorý ani vo sne neplánujú nikdy splatiť) a týmito peniazmi znemožňujú férové podnikanie v ostatných krajinách !
Nie preto sú všetky vedúce svetové IT firmy v USA - že by tam boli najlepší programátori - ale preto, že sú tam všetci najbohatší investori a všetci najlepší právnici, ktorý dokážu vyboxhovať naprosto nezmyslené zákony na ochranu duševného vlastníctva (IP).
A kruh je uzavretý - vitajte v kolónii priatelia ...
Našťastie Trump prekročil Rubikon a na Huawei ukázal, že ľudstvo je stále tam, kde bolo pred 2000 rokmi, akurát kôň už nie je v senáte, ale v prezidentskom kresle ...
Či si táto nerovnováha vyžiada termonukleárne riešenie, alebo sa ríša zla rozsype zvnútra, zistíme zrejme čoskoro :(
1/1