Názory čitateľov


Názory k článku:
Európa je odkázaná na spoluprácu, Čína jej stúpa na päty

15. 5. 2019   Najprestížnejšia Sračka
Nedá mi neupresniť:
Hoci si pod umelou inteligenciou laická verejnosť predstavuje najmä roboty, v skutočnosti ide veci, ktoré nemajú s inteligenciou nič spoločné ani v prvom priblížení ...
Predsa len sa však jedná modernejšie technológie, než "roboty" - v skutočnosti blbé priemyslené manipulátory - ktoré tu už sú zhruba 50 rokov - čiže čiastočne už patria aj do technického múzea.
Ak však chcete presnejšie vedieť, čo máte chápať pod vznešeným marketingovým pojmom "Umelá inteligencia" - tak si zapnite svoj navigátor.
Na prvý pohľad vyzerá zázračne, že umelá teta vás vie spoľahlivo doviesť do cieľa o ktorom ste ani netušili, že existuje (občas aj nie) ale v skutočnosti to je len šikovné spojenie gramafónu, mapy a satelitného systému na presné navádzanie US atómových bômb na hlavy noplísákov - ľudovo zvaného "džípíes". Lacný počítač, ktorý tieto komponenty spája by sa v prípade potreby dal nahradiť aj maličkým mužíkom - ako v Keplerovom šachovom automate.
Keby mešťqanostovia neboli zamestnaní len čachrami s mestskými pozemkami, kšeftmi so sociálnymi bytmi a ryžovním parkovacích politík - tak by možno by ani žiadne GPS nebolo treba a lacná sieť maličkých terestrických vysielačov by tú úlohu zvládla aj sama.
Faktom ale je, že by potom nebolo ako presne zhadzovať tie atómové bomby na hlavy noplísákov, čo by vážne mohlo poškodiť krehkú demokraciu :(
15. 5. 2019   kuklustoutklan
pripravuje na poli AI niečo zanietene prevratné!!!
15. 5. 2019   Dig
Len kto toto vysvetli našim národniarom, konkrétne DANKOVI, KOLÁROVI a KOTLEBoVI?
1/1