Názory čitateľov


Názory k článku:
Ak Fed zníži sadzby, USA vyhrajú obchodnú vojnu s Čínou

15. 5. 2019   Don't Fed the Fed
Vlastne má pravdu.
Aj Biblia zakazuje požičiavanie na úrok - dodržiavajú to však len islamci a židia (pre vlastných).
A veselé je, že vlastne aj komunisti - lebo pri nulovom úroku sú vlastne peniaze zadarmo - a keď sú zadarmo, tak vlastne nie sú (skoro ako Bitcoiny) ...
Nikdy by ma nebolo napadlo, že Trump je moslim - komunista :)))
Na druhej strane je to šikovný ťah, lebo ak budú peniaze zadarmo, tak astronomický štátny dlh USA stratí svoj zmysel a teda vlastne prestane byť.
Čo je nepochybne šikovnejšie riešenie, ako hyperinflácia, ktorú spustila po I. svetovej demokratická Weimarská republika, aby sa zbavila dlhov za vedenie vojny, aj nákladov na reparácie. Lebo keď bochník chleba stál trilión mariek, tak akékoľvek splácanie čohokoľvek bola malina, lebo kompletný štátny dlh mohli splatiť krabičkou zápaliek :) Síce to šeredne obsrali ľudia - tzv. "občania" - ale koho tí už v skutočnej demokracii zaujímajú ? Aspoň sa vydráždili, takže potom už nebol problém nájsť nejakého gastarbeitera Hitlera (importovaného až z ďalekého Rakúska :) a začať vojnu ďalšiu (mnoho ľudí si myslí, že vojna je zlá - čo samozrejme nie je pravda. Jednak filozoficky - ako potvrdili renomovaní filozofi - Hegel, Schopenhauer, či Nietsche - ale aj prakticky. Mnoho ľudí totiž urobilo (a aj stále robí) na vojnách úžasné bohatstvo a tí čo padli, nemali padať - ak im to nevyhovovalo - ale radšej robiť bohatstvo. Nie je to problém, lebo tých, ktorí chcú za každú cenu padnúť, je viac - poznať ich podľa toho, že sa ženú za kadejakými železnými krížmi, hrdinami ZSSR, či inými hviezdičkami - ktorých výroba je pritom veľmi lacná (a navyše stále lacnejšia - voľakedy sa robili z tombaku, dnes z hliníka a zajtra iste z plastu) takže nie je problém tieto potreby ukojiť, lebo je to prakticky zadarmo - ako vidieť napríklad aj u SK polície, kde už každá šuliprdka (byvšia pisárka) má hodnosť plukovníka a aktuálny policaný prezident iste po nociach nemôže spávať, lebo vyhutuje, ako presvedčiť parlament, aby zaviedol hodnosť pouličného maršála - či rovno generalissima (übermaršála) polície ;)
1/1