Názory čitateľov


Názory k článku:
Nemá žiadne privilégiá za úspechy, jediné čo ho zaujíma, je zajtrajšok

24. 5. 2019   Laco
Už takým báchorkám neverím. Aj facebookový Zukeberg, vnuk Rockefellera, bol najprv prezentovaný ako šikovný chudobný študent. Takže najprv napíšte, či nepochádza z bohatej rodiny, alebo za akú mimovládku či stranu kope....
23. 5. 2019   anonym
toto bude pekna svina, ale este par rockov a bude prdiet do zeme ako kazdy, milirdy sem ci tam
23. 5. 2019   @@@
"Ako s humorom jemu vlastným hovorí, v deväťdesiatych rokoch ste mohli do Silicon Valley poslať šimpanza rozhodovať o investíciách a spravil by z vás miliardára."
asi tak :D
23. 5. 2019   Každýbude Miliardárom
Z obyčajného novinára miliardár !
Aká krásna story, čo dokáže demokracia :)
Stačí absolvovať (lacný) Oxford a potom šup do Ameriky - a je to.
Sa čudujem, že Kiska to nezvládol, hoci bol študovaný mikroelektronik a tak mu Silicon Valley malo ležať u nôh ?
Ale aká je skutočnosť ?
Nuž mrknime do Wikipédie (anglickej):
"Michael Jonathan Moritz was born to a Jewish family in Cardiff, Wales on 12 September 1954. His father, Ludwig Alfred Moritz (1921-2003), was a German Jew who fled Nazi Germany. His mother, Doris (née Rath; 1924-1984), also fled Nazi Germany. Moritz attended Howardian High School in Cardiff."
A sme doma - ako obyčajne, keďčítame životopisy US celebrít ...
23. 5. 2019   Lolo
Silicon land, na miesto kremikoveho udolia, sme mali za doby ohrady, ked sme boli protektoratom ZSSR. Vyrabali sme sice v zavese, kopie kopii, ale vyrabali sme prakticky vsetku spotrebnu a priemyselnu elektroniku a vyrabali sa u nas aj procesory. A to aj take "skvosty" ako 8088, alebo neskor aj 80286.
Sice licencne, ale v onej dobe, to na svete dokazali robit tak 4 fabriky na svete.
Keby v tej dobe, niekto tvrdil, alebo tusil, ze tie podniky zmiznu z povrchu zeme, vdaka ludskej hluposti, nazvu ho blaznom.
A to sa jednalo o moderne fabriky, ale konkurencieschopne a fungujuce na dolarovych trhoch, nie JRD, alebo vyrobne zavody, ktore fungovali na masinach z cias monarchie /Kablo, Gumon/ vyrabajuce bakelit.
Takze ja dnes z kludom tvrdim, ze u nas v dominiu, ak sa daco vo svetovej ekonomike poondie, budeme vo vatsej prdeli, ako Detroit.
23. 5. 2019   Zeit Im Bild
Tesla Piešťany nikdy nevyrábala 80286. To sa možno snívalo Áčovi :) Na to by sa nechytala :) Nezvládli dokonca ani 64kbit DRAM 4164 - ktoré sa pritom bežne (spolu s ružovým olejom :) dali kúpiť zo zaostalého zeleninárskeho Bulharska.
ČSSR bolo absolútne na špici RVHP, keď Tesla Rožnov začala vyrábať stavebnicu TTL - to šokovalo Rusov tak, že v KGB dokonca nastal skutočný poplach.
Ale potom to už išlo dole vodou, aj keď ÚV napokon kúpilo linku od Toshiby na výrobu klonu i8080 a zriadilo Teslu Piešťany. Lebo Poliaci, Maďari, Rumuni, či spomínaní Bulhari investovali viac a výsledky sa dostavili. Nehovoriac o Juhoslávii. Ale najďalej aj tak došli súdruhovia z DDR, ktorú ubastlili 1Mb DRAM skôr než Rusi (to to dotiahli akurát tak na sériovú výrobu DRAM 256kbit) a dokonca skôr než Siemens s Phillipsom, ktorí na to dokonca išli spoločne a napokon aj tak s hanbou museli vývoj zrušiť a kúpili licenciu (na ktorej ale aj tak zarobili jak sviňa).
23. 5. 2019   Szekeres
....znalyyyy!!!!...a ko keby si mal §22 508cky..
23. 5. 2019   Lolo
No a predpokladal by si drahy Zeit im bild, ze to vsetko pojde do psej prdele?
Ono je to z Piestanskou vyrobou procesorov take komplikovane, ze napisat nikdy nevyrabala, je velmi nepresne.
Podobne ako nikdy nevyrabala tesla obvod 555, lebo nebol licencovany a nevyrabala ani VF tranzistory a pre motorolu rady obvodov WSH pre Texas instruments, na vojenske pouzitie.
Boli sme lacna krajina z lacnou pracovnou silou a este stale tak nejak nezaostavame. Nezaostavame tou lacnou pracovnou silou.
1/1