Názory čitateľov


Názory k článku:
Štátne vlastníctvo: Bola to cesta k záchrane, ale skončila úpadkom

20. 5. 2019   jahoda
pravda je jedna. skutky budu hodnotné podla úmyslu
19. 5. 2019   M. V.
Sú také obdobia, keď sa volená štátna reprezentácia viac-menej hrá na kresťanov, ale s takou výbavou sa nedá pustiť do boja s kapitálom, pretože už nie je svetovládny feudalizmus. Kumulovaný kapitál často presahuje štátne rozpočty a jeho sila je v odvahe pobiť sa o seba s celým svetom za akúkoľvek cenu. Platí to aj o reštitúciách náboženských spoločností. Preto štátni manažéri vždy prehrajú na letiskách aj v baniach pretože musia zohľadňovať sociálne dosahy rozhodnutí a a tiež záujmové skupiny. Kapitál si lacnú pracovnú silu dovezie alebo z krajiny odíde alebo vyvolá vojnu. Politické strany si potom premaľujú vývesnými štít.
19. 5. 2019   Milan
Je to bieda v tomto štáte, ale čo robiť, koho voliť, keď namiesto starých lumpov prídu ich kamaráti? Veď nové opozičné strany sú prepojené s neúžerníkom a poctivým dobrým anjelom, ktorý si zakladá novú stranu, alebo so slušným nechrapúňom, ktorý sa nekamarátil s Kočnerom a nesedí v Bruseli a má bohatú hrivu. Ešte by nám zostal istý nemafián,ktorý nepašoval, nebol zapojený medzi mafiánmi, ale len nedovolene podnikal za socializmu a odvtedy má milióny a je s každým rodina? Hotový martýr a disident... Alebo ten "otec vlasti", ktorý rozbil starú republiku, aby mohol rozdať miliardové podniky tej slovenskej "kapitálovotvornej" (nie rozkrádajúcej) vrstve? A čo tie jeho amnestie, keď ešte všetci chodia po slobode? Hlavne, že kto ukradne 2 kukurice ide do basy, že pán superšofér? A ostatní diletanti a šašovia to už vydržia až do konca, za tie platy.
19. 5. 2019   Kríza Dôvery
Problém zrejme bude v organizácii tzv. "demokratického" štátu, kde v skutočnosti žiadni úradníci žiadne peniaze daňových poplatníkov nikam nepresúvajú - ale zato tie peniaze systematicky kradne kriminálna zberba prezlečená za demokratických politikov, ktorej sa podarilo úplatkami svoje politické miesta získať a teraz tie úplatky musia splatiť.
Tento jednoduchý mechanizmus je systematicky zneprehľadňovaný znásilneným "právom", ktoré nedefinuje krádež ako krádež, úplatky ako úplatky a dokonca už ani vraždu, ako vraždu - niet však divu, lebo tieto "zákony" vyrábajú - ako na bežiacom páse - tí ktorí by nimi mali byť postihovaní trestaní.
Každopádne tí štátni úradníci sú len špinavé onuce v špinavých paprčiach politických leaderov - ako sme videli napríklad v prípade platinových sitiek - horšie než pouličné prostitútky, ktoré si aspoň dokážu presadiť, že niektoré sexuálne praktiky proste nie sú ochotné robiť. Štátny úradník je ochotný urobiť aj tú najzvrátenejšiu - a dôvod je jednoduchý - ak by nemal také vlastnosti, tak by sa nikdy v živote vysokým štátnym úradníkom proste nemohol stať.
Toto sú ale veľmi tvrdé obvinenia, ktoré môžu byť poľahky zmetené zo stola, ako frustrácie neschopného. Čo je navyše pravda. Na druhej strane tu však sú praktické dôkazy
Ak aj niekto neverí v slovenskú Gorilu, momentálne si môže v priamom prenose prehliadnúť tú rakúsku MEGAGORILU, ktorá včera spôsobila pád rakúskej vlády aj
preto, lebo priamo ukázala, ako získava lukratívne štátne zákazky taký koncerne ako Strabag - a prečo má toľko peňazí, že si môže dovoliť na svoju budovu osadiť hore nohami rodinný domček - čo je vlastne výsmech a urážka všetkých obyčajných občanov, pre ktorých je vlastný rodinný dom (často nedosiahnutým) symbolom celoživotného úsilia a úspechu (pri OBI (bývalom Baumaxe) na Prievozskej - resp. Mlynských Nivách v Bratislave).
Ak by nejaký sudca naslepo odsúdil a nechal zavrieť všetkých obyvateľov nejakej bytovky, alebo všetkýchzamestnanco v nejakého podniku, tak by sa zrejme dopustil obrovského množstva justičných omylov - aj keď sem-tam by asi náhodou trafil aj na nejakého delikventa. Ak by to spravil s parlamentom, tak je možné, že by sa nedopustil justičného omylu ani v jednom jedinom prípade :(
Jeden zmrd, filcka, zákerák, podrazák, podvodník, lump, lotor, násilník a znásilňovač - vedľa druhého - tak ako dnes vo vykurovacích systémoch cyklónové magnetické filtre zhromažďujú filtrujú všetkú nečistotu, ktorá sa nejako dostala do vykurovacieho média, tak parlamenty systematicky zhromaďžujú všetok ľudský odpad. ČO je fajn - škoda len, že polícia nekoná, hoci ich má všetkých pekne pohromade, takaže stačí prísť so zeleným antonom a tú chamraď zatknúť ako jednu z ikon demokracie- pána Kočnera ;)
Autor tohoto pamfletu ostro nesúhlasí so svojim nedemokratickým a nepochybne nesprávnym názorom, našťastie každý čitateľ iste zistil, že to nie je pravda a budúcnosť je čistá a žiarivá.
23. 5. 2019   Lolo
No a to sa vola jednoducho kleptokracia.
Kedysi to bolo vystizne obsiahnute aj na Wikipedii v Slovenskom jazyku.
Dnes nam musi stacit ceska verzia.
Kleptokracie (ze starořeckého κλέ& #960;τε_ 3;ν (kleptein) = krást a obecné koncovky označující formu vlády -kracie κρα& #964;ία (kratia) = vláda, tedy něco jako „zlodějovláda“, vláda zlodějů) je zřízení, ve kterém hraje klíčovou roli osobní obohacování držitelů moci. Veřejné prostředky jsou vyváděny na osobní účty mocných a jejich klientely. Vzniká tak vrchní vrstva („věrchuška“) mocných a bohatých, kteří „odkloněné“ bohatství používají k vlastnímu obohacení, eventuálně k udržení moci (získání přátel a spojenců).
Kleptokracie bývají většinou diktatury a oligarchie, ale mohou se skrývat i za fasádou demokratického zřízení. Kleptokracie je „ukradený stát“, který místo občanům patří zlodějům. V kleptokracii je korupční jednání normou a prostředkem udržení moci. Kleptokracie je forma autokratické vlády, vláda zlodějů nebo velmi špatná vláda. Cílem této vlády je nahromadit - nakrást co největší bohatství buď pro sebe sama, nebo pro určitý okruh lidí. Tento systém využívá daní a zdanění, státních zakázek a pod., aby si mohl přivlastnit co nejvíce finančních prostředků a majetku. …legalizovaná státní lichva je také typickým znakem kleptokracie.
1/1