Názory čitateľov


Názory k článku:
Príspevok na pohreb sa nezvýšil takmer 12 rokov, minister Richter má iné priority

14. 5. 2019   Blind Man
Toto sa zmení po júni 2019. Staneme sa krajinou, kde sa ľudia nebudú báť zomierať.
9. 5. 2019   WorkingClassHero
hlavne, ze zaviedol nutene prace na 62e-davku v hmnotnej nudzi
9. 5. 2019   classic chess
Richtár je prezieravý. Už 12 rokov šetrí na pohreb SMERu.
8. 5. 2019   anonym
Záver je jasný na slovakistane sú nesporne neschopný ministri od roku 89 kam sa len pozrieme všetko robia zle ,nemusíme isť daleko Poľsky systém plne uhradí pohreb a ešte zostane teda ako je to možné !!!pozrime zdravotníctvo od 89 roku katastrofa ale najlepší biznys ako dôjsť bez námahy k peniazom nesporne penazí je dosť a ako vidíme stali sme sa rukojemníci systému ktorý sa stal bitkou o naše odvody ktoré miznú myznú nenávratne a zdravotníctvo upadá a poistovne na tom bohatnú okrem všeobecnej alebo sa mýlim
8. 5. 2019   Lolo
Mozno by pomohli nejake masove hroby, alebo nejake statne pohreby, na sposob Tibetu. Bolo by to take netradicne pojatie nasej ucty k mrtvym, ked nemame uctu k zijucim ludskym zdrojom.
Celkom isto ale si myslim, ze by pracujuci dochodca, mal mat statny pohreb, alebo minimalne narok na pohreb plateny statom.
V prvom rade, by to bola motivacia, umriet v praci, aj rodina by podporovala svojho prducha, alebo prase "pracujuci dochodca, pracujuci senior" aby siel kazdy den do roboty, zo slovami "nechces dnes snad umriet doma" !
Tiez zamestnavatel by mohol mat kutik poslednej pomoci, maly katafalk a vence na tuto prilezitost, ktore by si mohol dat do nakladov a nie robit zbierky celeho kolektivu zamestnancov.
Mimo to, este aj starostlivost o hrob, alebo pietne miesto, pomniky pripominajuce zosnulych v zamestnani, by oslobodili rodiny od platby hrobovych miest a starostlivost o hroby.
Ministrant Richtar, ma ine priority, ale ked pride zubata, dobre by mu padlo, ked by umrel v praci, ze jedine naklady pozostalych, budu na papierove vreckovky, ak niekto uroni slzu, alebo vybehne soplik.
8. 5. 2019   blanka
:)))))
plačem...od smiechu
9. 5. 2019   Lolo
Som to myslel cynicky, ja by som rad umrel v praci, ale nechceli mi spravit bezbarierovy pristup na pracovisko, vraj to nejde.
Kamenolom, alebo uholna bana, vraj niesu vhodne ako chranena dielna.
8. 5. 2019   Ibot
Typický sociálnodemokratick ý prístup.Zvýšime minimálnu mzdu,to štát nebude stáť nič,ešte získa na zvýšených daniach a odvodoch.Toto, ako aj ostatné navýšenia nezrealizuje štát.On iba po nejakej kvázi dohode nariadi,no zaplatiť to musí niekto iný. Či sú to nočné, sobotné a sviatočné príplatky.Toto všetko po nariadení štátu, bude obratom ľuďom odňaté v zvýšených cenách zamestnávateľmi, ktorí predsa pre modré oči štátu, neprídu o svoj zisk. Dôchodca SR po 8,40 Euro zvýšení dôchodku, obratom dostal od svojho chlebodárcu darček ,v podobe zvýšenia cien energií,a snahami o dodatočné dodanenie obch. reťazcov, aj zvýšenie cien potravín. Pohrebné od štátu,by svojou výškou nepostačovalo v prípade potreby ani na pohrebnú jamu pre príslušného ministra.Vytŕčal by z nej, ako jeho 12 rokov neriešený problém.Možno za tým celým bude to,že príspevok pre. nebožtíka sa javí byť jedinou dávkou štátu,ktorú si už nebude môcť uchmatnúť späť
8. 5. 2019   Tri Pohreby
Keď vám zomrie niekto blízky - až vtedy pochopíte, aký je človek odpad.
Teda z pohľadu vlády a zákonov, ktoré majú záverečnú fázu života svojich daňových poplatníkov absolútne v paži.
Proti tomu systému je hoci aj všetká pleseň v nemocniciach nulové prd :(
Je to pritom pochopiteľné a jasné - mŕtveho daňového nevoľníka už niet ako vycicať - lebo unikol systému, konečne získal skutočnú slobodu a zmenil sa na hromadu nevábneho organického odpadu.
Už má v paži nielen dane, odvody, poplatky, kolky, pokuty a koncesie - ale aj príspevky na Wikipédiu, členské v politických stranách, STK, EK a povinné poistenie - ba aj zvonček v kostole a ostatné zákony, ktoré mu znepríjemňovali život - od Zbierky Zákonov v znení neskorších predpisov, cez gravitáciu a elekto-magnetickú silu až po silnú a slabú interakciu ...
A tak sa s ním aj zaobchádza.
Žiaden štátny orgán nemá povinnosť - a ani úmrtie neoznámi - ani blízkym príbuzným.
Výsledky pitvy sú zjavne úmyslene poskytované s niekoľkomesačným spozdením - zrejme aby proti prípadným páchateľom nebolo možné nič podniknúť - resp. aby aspoň stihli zahladiť stopy. Prípadne nie sú poskytnuté vôbec - pričom príslušný ústav bez problémov ukáže holú riť aj vyšetrovateľovi a prokurátorovi.
Mŕtvolu samozrejme bleskovo ukradne spriaznený pohrebný ústav, ktorý si za pohreb stanoví takú sumu, že pozostalý by sa rád s nebožtíkom vymenil - a to všetko je len začiatok neuveriteľnej kalvárie s dedičstvom, pri ktorej nejde o nič a niet čo riešiť - no napriek tomu trvá roky - asi aby bol dôvod na živenie justície.
Neviem, ako vyzerajú dedičské konania, kde ide o nejaký naozajstný majetok a kde sú dedičia v spore - odhadujem, že to musí trvať storočia.
To, že zo smrti jedincqa profitujú hlavne príbuzní, ktorých neznášal a že na kare sa zadarmo nažerú a opijú hostia, ktorým by najradšej vlastnoými rukami zatočil krkom je už len sviatočná bodka na "i" ...
Je tu však predsa len jedno obrovské a neodňateľné plus - už mu to môže byť ukradnuté !
A to je na zomieraní to krásne ;)
8. 5. 2019   Bobo III.
Výstižnejšie by som to nenapísala.
8. 5. 2019   cudzinec
Palec hore,presne tak to je....smutne,ale pravdive :(
1/1