Názory čitateľov


Názory k článku:
Nové zistenia: Rozdávanie peňazí nefunguje, skúsme radšej posilniť verejnú sféru

14. 5. 2019   ainemunys
Ústavy takmer všetkých štátov zaručujú právo na dôstojný ľudský život.
Prečo je to takto formulované, kde je pravda a realita, nechám na každom z Vás !!!
Ale, prosím Vás, skutočne sa zamyslite.
14. 5. 2019   M V.
V Taliansku by chceli privandrovalci celé domy na základe smernice o takpovediac nadradenosti Afričanov. Taký nepodmienený príjem by do života zobral každý. Milióny Indov by sa dalo na cesty aj celá Guatemala hneď po Afrike.
14. 5. 2019   Kojokok
Tento fakt je už dávnejšie známy! "Darované" peniaze len v ojedinelých prípadoch pomôžu chudobe... Poberatelia sa k tomu stavajú tak, že štát je povinný sa o nich postarať, takže sú (aj keď nie všetci) v úlohe parazita, ktorý vyciciava spoločnosť bez toho, žeby niekedy prostriedky mu darované vrátil! Toto sa už konečne musí zmeniť! - Nepracuješ, nejedz! Výnimku tvoria tí, ktorí sú objektívne na pomoc spoločnosti odkázaní a, samozrejme deti, no aj tu štát by mal zabezpečiť aby prostriedky určené im aj oni dostali! Ostatní dospelí nepracujúci by mali dostať akurát tak jedno teplé jedlo denne!
Bezbrehou sociálnou politikou sa štát zbavuje prostriedkov, ktoré mohol PODSTATNE efektívnejšie využiť!
14. 5. 2019   @@@
"Nepracuješ, nejedz!" .....ok a teraz ešte napiš ako to bude fungovať s tymi čo zdedia velke majetky aj tam plati nepracuješ neješ alebo ti ktory dostavaju vysoke pozicie na zaklade spojitosti alebo pribuznosti znamosti s niekym a čo tito ?....
lebo jedna vec je hovoriť ludom nepracuješ nejedz a dašlia je ked vidia ludi ktory sa o nič nepričinili a aj tak žiju v blahobyte alebo maju vysoke posty často take kde nič nepracuju začo im davaju obrovske mzdy ....
takže kto je nakoniec ten parazit ?....lebo o tychto parazitoch sa nikdy nehovori pričom tito paraziti na špoločnosti stoja ovela viac ako nejaky nezamestnany chudaci čo su na uradoch prace
19. 5. 2019   homunculus
Keď sa o seba nevedia postarať sami, mali by sa o nich postarať rodičia. Načo ich toľko našúlali.
14. 5. 2019   M.V.
Napokon sa tu priznáva, že bude treba prerozdeľovať daň z príjmu fyzických osôb, ktoré bude k práci motivovať asi pohľad na nočnú oblohu. Dnes dopoludnia bolo na svete viac ako 7,7 miliardy ľudí, všetko žije len nad záchovnou hranicou a jediné riešenie vidí OSN vo vytvorení migračných vĺn lebo žiadne nejestvuje ani keby bolo na svete 77 miliard ľudí. Garantovaný príjem je nezmysel ako aj predstavy o neustálom raste spotreby.
14. 5. 2019   Blind Man
Akože nefunguje? U nás určitá skupina ľudí poberá celý život nepodmienený príjem a napriek tomu má neskutočnú chuť pracovať a zlepšiť si tak kvalitu svojho života.
14. 5. 2019   Imrich
ŤAžké stovky milonov eur sa miňajú každý rok na propagaciu Europskej únie v každej krajine.Hovorí sa čo je Dobré chváli sa samo. O čo ide v projekte EU už začínajú chápať okrem Britov aj Taliani Maďari Poliaci zobúdzajú sa aj Češi a Slováci.Ukazuje sa že zámery Nemecka Francúzka nie sú slušné čestné ani ferové že tu ide skrátka o prachy na ničom inom im nezáleží.V EU sme sa stali občanmi druhej Kategorie tak s nami jednajú veľmoci od začiatku po dnes.Za čo nás majú ukázali viackrát.
1/1