Názory čitateľov


Názory k článku:
Lepšie je nevedieť: Ako platová transparentnosť znižuje mzdy

9. 5. 2019   @@@
väčšina zamestnnacov aj tak žiaden vyšši plat nikdy nevyjednva ...možno aj povedia šefovi alebo nadriadenemu že chcu viac ale v mnohych velkych firmach dostanu odpoved že oni s tym nepohnu su na to tabulky a podobne kecy ...takže nechapem ako može niekto propagovať niečo take že nizkon zarabajuci si vyjedna mzdu alebo plat ....nie nevyjedna ked ma velka firmy tabulkove platy tak na tom nič nezneni ani jeho nadriadeny ....poznam pripad kde v jednom oddeleni sa 20 ludi bolo stažovať že chcu vyšši plat a vysledok nikto nedostal ani o cent viac len dostali od nadriadeneho odkaz od vrchnosti že komu sa nepači može isť ....takže tieto kecy su akurat tak pre naivnych ktory si myslia že firmam manažerov ide o ludi a že si cenia tych pracujucich ale pravda je taka že na nich z vysoka kašku a len ich chcu čo najviac zneužiť pre svoje obohatene pre svoje odmeny a bonusy (manažeri a nadriadeny ) a pre zisky a profit (firmy ) ......takže podporujem to čo je v norsku čiže to aby každy mohol vidieť každeho danove priznanie a to aj anonymne
9. 5. 2019   bingo
Vedci,skumači,analni ci,expertici,vsetko darmozraci!!!!!! Lopatu a cakan a na stavbu,tam mozu skumat aka tvrda je zemina!!!! Idioti!!!!!
9. 5. 2019   Lolo
Zverejnovanie vysky mzdy v kolonii ako je Slovakistan, urcuje len mieru pracujucej chudoby.
Nastastie u nas nieje zavist rozirena, zavidime si len choroby. Mzdy niesu dovodom zavisti.
16. 5. 2019   jozko
Mzdy su najcastejsi dovod zavisti. Hoci len o par eur vacsi plat je dovodom ohovarania, zloby, rozvratov vztahov na pracovisku, sikany atd. A maloktori zamastnaci su schopni nejakeho sebareflexneho ohodnotenia svojich vykonov. Bohuzial toto je zvacsa pozostatok sociku, kde sme si boli vsetci rovni. Skutocne bohatstvo castokrat ziskane pochybne, ci dokonca ocividne nezakonne je u nas tolerovane a dokonca castokrat hodnotene ako "sikovnost" alebo vzor pre spravanie.
9. 5. 2019   buko1
Zrovna 9.5.2019 ráno na Teleráne nejaké "expertka" dokazovala, ako po povinnom zverejňovaní platov v pracovných inzerátoch stúpli mzdy.
Teda o úrovni prieskumu si myslím svoje, keďže vyhodnotili že v oblasti obrany a bezpečnosti mali stúpnuť mzdy podľa inzerátov o niečo cez 8%. Len im akosi ušlo, že na tento rast nemalo žiaden vplyv zverejňovanie mzdy, ale OBYČAJNÁ valorizácia o 10% k 1.1.2019, nakoľko v týchto zložkách u 95% zamestnancov platia platové tabuľky, ktoré priamo stanovujú zákony, takže nejaká možnosť motivovať záujemcov výškou mzdy tu nefunguje (zákon nepustí).
1/1