Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci sa v histórii ešte lepšie nemali, dobehnúť úniu sa nám ale zatiaľ nepodarilo

9. 5. 2019   anonym
Dobehnut Uniu?? Ved od roku 1989 bezime oproti Rakusanom a nikdy sme sa ani nepriblizili . Platy sa nepriblizili ani k polovici. My sme a budeme iba ich poskoci vzdy budeme skakat ako Unia piska. To by sme tam v Bruseli museli mat inych bojovnikov a nie Lajcaka Stevcovica Benovu Zaborsku Stefanca Kukana a inych Bruselcanov.
7. 5. 2019   us_ama
Dobehnut uniu sa nam aninikdy nepodari...sme totiz na opacnej miske vah...
7. 5. 2019   Blind Man
A ešte sa len budeme mať, keď nám tu nanútia IT špecialistov, astrofyzikov a gynekológov z Gambie, Afganistanu, ...
7. 5. 2019   M.V.
Myšlienky o dobehnutí a predbehnutí kapitalizmu sa opakujú na Slovensku ako ročné obdobia a priniesol ich sem do Bratislavy N.S.Chruščov, tam v Bratislave na Molotovovú ulicu, ktorý sníval o horách vyrobeného masla, obilnín a všetkého. Zlomila ho kukurica. Vždy zostalo len pri rečiach a je tu teda potrebný realistický model. Socializmus do veľkej miery položila nepredajná produkcia, dnes je veľký problém s rýchlym zastarávaním priemyselných výrobkov bez pridanej hodnoty. Nič nedobehneme a ani to už nie je potrebné. Zo všetkého najviac je potrebná bezpečnosť, ktorá otvorí cesty k stabilite a prosperite.
7. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Pri výrobkoch bez pridanej hodnoty sa zákonite nemôže a ani nesmie vyrubiť a inkasovať daň z pridanej hodnoty. Keď sa napriek tomu tak deje, jedná sa o podvod na občanoch. A ten tu máme už 26 rokov, štyri mesiace a jeden týždeň.
Pri výrobkoch s pridanou hodnotou nech teda občania aj platia tú daň z pridanej hodnoty. Tak ako sa od nich požaduje, ako sa im nariaďuje, ako sa im prikazuje . . . Ale v skutočnosti to tak nie je.
7. 5. 2019   Ružena
DPH - je skôr daň zo spotreby, keď kupuješ a čím drahšie tým aj viac platíš, keď nekupuješ tak neplatíš, z tohoto pohladu je DPH najspravodlivejšia daň.
Oproti tomu stále zvyšujúce odvody neprinášajú úmerný efekt, a ešte k tomu ich nemusíš spotrebovať.
7. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ je od roku 1993 podvod na občanoch.
Od roku 1993 sa na faktúrach, pokladničných dokladoch, bločkoch a p. od občanov požaduje, nariaďuje sa im, prikazuje sa im platba finančne nižšej dane z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/, v skutočnosti sa však od občanov inkasuje de facto finančne vyššia daň, t.j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane. Pri kalkulácii s tzv.DPH sú porušené zákony najvyššie, prírodné v tomto prípade matematické.
A ďalej. Suma, ktorú občania od roku 1993 pod skratkou DPH platia sa rozhodne štátu v plnej výške neodvádza. Štátu sa odvádza, teda keď sa už odvádza, iba zlomok sumy, ktorú občania od roku 1993 pod ikonou DPH v "dobrej viere" platia.
6. 5. 2019   Lolo
Asi sa mame historicky najlepsie, ale okolo, sa asi stalo nieco strasne, ked sa ku nam priblizili.
Ale nech, aj tak nemusime vo vsetkom dobiehat.
6. 5. 2019   ironman
Trapaci, ved sa pozrite okolo seba. Ktoze sa to na Slovensku vozi na tych SUV? Martania? Ziadne uplatky v mototechne, ziadny podpultovy tovar, ziadne prazdne regaly, ziadny Tuzex, ziadne bony, TV snad v kazdej izbe, umyvacky riadu, susicky, pocitace, 2-3 auta do rodiny. Ziadne statne spehovanie, ziadni vojaci na hraniciach, slobodne mozete pindat na Fica, Kisku, Sulika... Ze par ozranov a lenivcov sa ma horsie? A kto im za to moze? Ved im pomozte, co vam brani, ale zo svojho.
6. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Veď pomáhajú. Denno-denným platením tzv.DPH, ktorá ide v miliónových sumách nie štátu, ale práve na tie SUV, TV, počítače, 2-3 autá . . .
6. 5. 2019   Jaro
Plne suhlasim. Len dodam, ze vsetci maju moznost mat sa lepsie, ale to by museli zacat rozmyslat a zdvihnut zadky. Ale to uz je namahave, lepsie nadavat a tvarit sa, ze sa mi ublizuje. Na vine su samozrejme stale ti druhi. Ludia stratili zmysel pre realitu. Keby trochu pocestovali, tak by videli, ze sa mame daleko lepsie ako väcsina sveta.
6. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Áno. Rozmýšľať. A každý ľahko zistí z čoho resp. z akej sumy denno-denne platí napríklad tzv.DPH a hlavne komu. Z pridanej hodnoty to rozhodne nie je a plná výška inkasovanej sumy skrytá za skratkou DPH rozhodne nejde štátu.
6. 5. 2019   KoVo
Keď sa do kvality života premietne nezamestnanosť, bezdomovectvo, "neprispôsobiví" vo svojich osadách, kriminalita, prostitúcia, sťahovanie za prácou mimo republiku, nízke mzdy, veľká časť ľudí žijúcich na hranici chudoby a iné ďaľšie "vymoženosti" súčasnej "demokracie", žnižuje sa pôrodnosť ( u Cigánov naopak ), tak neviem aké sú kritériá podľa ktorých posudzujú kvalitu života. Predtým keď tieto "vymoženosti" neboli sme sa mali horšie ? ... keď mladí manželia dostávali zadarmo podnikové byty, mladomanželské pôžičky,z ktorých sa pri narodení 1.dieťaťa odpisovalo 4,-tis. Kčs, po narodení 2.-ho 2,-tis. nenávratné príspevky na stavbu domu... Ja tvrdím, dobre už bolo...
7. 5. 2019   realista
Začni radšej od seba, "aby mladí dostávali zadarmo". Veď nikto ti nebráni choď ty a tebe rovní robiť zadarmo ,aby mladí dostávali zadarmo. My ostastní vieme ako to skončí ... tak že nebudeš mať ani na dôchodok lebo mladí sa na teba vykašlú. Ja si myslím že mladí ludia potrebujú niečo iné než akože niečo zadarmo, potrebujú skôr vzory ale kde ich nájsť keď šikovní už ušli a zostali nám tu len frustrovaní KoVo.
7. 5. 2019   jahoda
KoVo! myslíš že za faraóna alebo karola 4 alebo za stalina neboli bezdomovci a chudobný ludia? vždy boli a budu. to nie je dobou.
6. 5. 2019   tlchuba
Tu sa stale nahana miera nezamestnanosti a nie miera zamestnanosti. Takze statisice ludi pracujucih v zahranici, neevidovanych nezamestnanych, vyhodenych z evdencie nezamestnanosti za roznych podivnych okolnosti nikto nevidi. Potom tie cisla vypadaju chrumkavo, ako Potemkonove kulisy, co je za nimi sa niekto nedozvie a ak by nitkeo rypal pod omietku, tak ho oznacia za protislovensku protitutku, v najhorsom pripade popravia aj s rodinou.
6. 5. 2019   johny
Ani najlepší rozprávkár by nič lepšie nenapísal!!!
6. 5. 2019   Bcd
Presne tak, este aj potraviny a drogeriu v tom istom obale nam ponukaju a predavaju v ramci EU s ovela horsou kvalitou a obsahom ako na Zapade a este za vyssie ceny pri "nasich" podradnych platoch ...
6. 5. 2019   tulo
ty kokos pred eurovolbami ine bájky vymýšlaju.
6. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Veru tak. Výmysel nad výmysel.
7. 5. 2019   Ružena
Stačí porovnať porovnateľné.
Ukrajina mala v roku 1992 väčší HDP ako Poľsko. Do ruskej agresie 2014 Poľsko Ukrajinu predbehlo 3 násobne a SR je ešte vyššie. Teda keby sme ostali na ceste spolu s Ukrajinou, tak sme ako Moldavsko.
Tým , ale netvrdím, že je tu všetko v poriadku. Voliči sú zodpovední za voľbu idiota . Napríklad už 3x vyhral voľby komik, ktorý sľúbil, že dialnice postaví za dva roky.
7. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Je to možné.
Ale: Dodnes sa napríklad nákupná cena považuje za pridanú hodnotu. Taktiež sa za pridanú hodnotu považuje aj cena /suma/ bez DPH resp. základ dane. /viď. faktúry, pokladničné doklady, bločky a p., ak tieto obsahujú tzv.DPH/.
Ďalej socializmus je považovaný za komunizmus. /ako sa vyjadrujú a do éteru vyhlasujú napríklad JUDr. Ján Čarnogurský, František Mikloško, JUDr. Andrej Danko, redakcie RTVS, Rádio Slovensko, TA3, denník N, ÚPN . . .
A napríklad vlastenci sú považovaní za extrémistov . . .
Média v týchto prípadoch chrlia výmysly, klamstvá, dezinformácie, hoaxy . . .
7. 5. 2019   jahoda
treba študovat pane Františku a potom možno pochopite prečo ludia kradnu, klamú, podvádzajú. pravda je jedna.
7. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Pravda je napríklad nasledovné:
Nákupná cena nie je pridaná hodnota.
Cena /suma/ bez DPH resp. základ dane nie je pridaná hodnota.
Pridaná hodnota je pridaná hodnota.
Množina nie je podmnožina.
Socializmus nie je komunizmus.
O moje štúdiá nemajte obavy.
7. 5. 2019   Jahoda
Pojmi a dojmi. Niektori ludia budu furt kradnut, a furt tu budu dolezite je aby sme proti nim neprestali bojovat.
8. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Áno.
Krádeže na občanoch odhaľujem.
7. 5. 2019   Jahoda
A narodny socializmus uz vobec nieje marxizmus
8. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Veru tak. Nie je.
1/1