Názory čitateľov


Názory k článku:
Bratislava chce spracovať a prijať dokument o bytovej politike

4. 5. 2019   Blind Man
Pripravuje sa Bratislava perspektívne na príchod imigrantov?
4. 5. 2019   Lolo
Neoliberalne vyhlasenie genederingovo bezpohlavnej zastavanej plochy noclaharne pri Dunaji "Bratislava chce"..
Bratislava v prvom rade zavadza nove dane, napriklad parkovaciu.
Ak si zaparkuje vozidlo obytne v Bratislave motrok a bude v tom vozidle byvat, tak rocne zaplati za to vozidlo odstavene, podla lokality asi 8.000 eur rocne, ak nie viac, bez ohladu ci v nom byva, alebo len prespava.
Blatisrava nema ani slum, Harlem, Soho, ani nudzove kolonie.
Ak ma Blatisrava 450.000 obyvatelov, co ma trvaly pobyt a cele mesto ma 1000 najomnych bytov, je to si myslim velmi malo.
Ak sa z CPckarmi dokopy nchadza v pracovnych dnoch na uzemi ubytovne hlavneho mesta okolo 1 miliona SIM kariet tak ma mesto milion obyvatelov.
Kazdy sa musi niekde vykadit, najest a prespat.
Ale je celkom pochopitelne, ze mesto nemoze mat realne prihlasenych milion obyvatelov. Je to migrujuca pracovna sila, ktora sa nikdy ku najomnemu byvaniu v hl. meste nechysta, lebo uz najomne byvanie ma, na sukromych bytoch, kde sa koncentruju ludske zdroje viac, ako v osadach.
Najhorsie je, ze z tych socialnych bytov, ktore mesto postavi na okrajoch, dnes mozno nastahuje dochodcov a seniorov. Ale az umru, budu to vylucene lokality, kde nastahuje mesto socialne slabsich, alebo socialne preferovane narodnosti, etnika, ktore obvykle vytvaraju zvlastny kolorit svojim sposobom zivota a zivocisnostou.
Kedze v okoli su vlastne len vylucne vlastnici kralikarni, ich kvalita zivota, sa podobnym citlivym zasahom a stavbou podobneho zariadenia, stanu rukojemnikmi, alebo trpitelmi osadnikov.
Snobska samosrava musi velmi kompetentne, volit miesta podobnych projektov, pretoze v blizkom a sirsom okoli, nesmie byvat nikto z ich znamych a vlastnit nehnutelnost, hoci panelakovu, politicky to tazko obhaji.
Skratka ludi v najomnych bytoch, budu musiet vyhnat mimo mesto, dislokovat ich do vyhnanstva, inak to nepojde, na to sme este nedospeli a nedosiahli sme take uspechy, pri budovani kapitalizmu.
4. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Pridaná hodnota pre Dúbravčanov.
Avšak pri cene bytu /a nie iba bytu/ tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ z PRIDANEJ HODNOTY rozhodne nikto neplatí.
4. 5. 2019   Erik
Umelo nafukovať ceny bytov a domov všetkým náramne vyhovuje.Skúste si predstaviť tú katastrofu že by bolo bytov dosť a boli by lacné.Ekonomický model o niečo také nemá záujem.
4. 5. 2019   Frantisek Nahnevany
Asi tak. Ale cena bytu alebo domu v žiadnom prípade nie je pridaná hodnota. Takže z ceny bytu alebo domu /a nie iba pri týchto cenách/ sa nesmie vypočítavať a následne inkasovať daň z pridanej hodnoty /DPH/. Keď sa tak napriek tomu deje, tak sú porušené zákony najvyššie, prírodné v tomto prípade matematické. Je to podvod na občanoch. A ten tu máme 26 rokov, štyri mesiace a štyri dni.
Poznámka.
Ekonomický model s fenoménom tzv.DPH. Pri kalkulácii s tzv.DPH je všeobecne využívaná a zneužívaná ekonomická a matematická negramotnosť.
4. 5. 2019   Akciovýtrh Vbudapešti
Čítané po demokraticky to zrejme znamná, že mestskí politici potrebujú lacné byty pre príbuzných, spolužiakov, kamarátov a ako úplatky vyšším politikom.
Ako sa táto čvarga "stará" o mesto je najodpornejšie vidno na Kamennnom námestí, kde najnovšie dovolili zrekonštruovať budovu, čo nezmyselne trčí do priestoru ako penis medzi voľakedajším Priorom a voľakedajšou Tetou (úplne prvá samoobsluha na Slovensku) - dnes Lidl. Ak existuje nejaká urbanistická vražda, tak ju úspešne spáchali a je poučné vidieť kto má skutočnú moc v štáte, lebo ten dom odolal aj komunistom, ktorí sa inak s vecami moc ne5rali, nemali žiaden problém zbúrať podhradie, Petržalku a skrz Prior tiež vybúrali skoro celú štvrť - až na 3 domy, ktoré stoja dodnes - hoci nezmyselne bránia výhľadu na námestie. Hádajte prečo ?
1/1