Názory čitateľov


Názory k článku:
Trump žaluje Deutsche Bank a Capital One, nechce aby prehovorili o jeho finančných aktivitách

3. 5. 2019   Nadne Úplnéhodna
Ak Trump neskončí vo väzení, tak s kľudom možno zobrať celú justíciu a hodiť ju do smetí - lebo dokáže svoju neschopnosť a pritom nepotrebnosť.
Spoločenské náklady na justíciu totiž bohužiaľ už dávno giganticky prekročili jej akýkoľvek spoločenský prínos.
Aj justícia je len stroj - a stroj, ktorý spotrebuje tisíckrát toľko, čo vytvorí - je proste nezmysel a patrí do šrotu.
Netrestá ninných, trestá nevinných, všetko jej trvá absurdne dlho (úplne bežne - a aj v triviálnych prípadoch - roky a desaťročia) .
Pritom nielenže neprevychováva delikventov, ale jej zariadenia sú vysokou školou zločinu vlastne jediné čo reálne robí je naozaj úprimná starostlivosť o seba samú (od platov až po vysoké odškodnenia nemajetkovej ujmy sudcov - lebo to sú zrejme jediní vyvolení, ktorým sa takéto ujmy uznávajú)
Najhoršie je, že fasbúková horda verí - aj napriek bulvárnym médiám - TV seriálom o neomylnosti, čestnosti, spravodlivosti a operatívnosti justície. Realita je pritom ďaleko horšia než tie bulvárne média a eľte aj zdravotníctvo je oproti justícii bezchybné, bezproblémové a v super forme ...
Jediným ospravedlnením justície je, že musí jednať podľa zákonov - ktoré principiálne vytvárajú tí, ktorí by mali byť justíciou prenasledovaní.
Lebo v svetových parlamentoch sedí viacej veľkých kriminálnikov, než vo väzeniach. Lenže tí čo študujú právo by mali mať dostatočné IQ na to,aby to pochopili a demonštratívne odišli študovať niečo iné. Bohužiaľ oni to IQ majú a tak chápu do čoho idú - čiže sa zámerne stávajú spolupáchateľmi ešte predtým, než začnú profesionálnu činnosť. Takže nielen "zákonodárci" sú vinní za tento marazmus, ktorý má ešte aj tú drzosť, že chce byť považovaný za "spravodlivosť" :(
30. 4. 2019   Dig
To by človek nepovedal?
1/1